Kaj je pogodbeni motor? Opis, prednosti in slabosti

Če je v avtomobilu element, ki je dražji od laka, je lahko le motor. Najpogosteje je zaradi okvare motorja potreben nakup nove enote, ki stane do 80% cene avtomobila. Takšne finančne naložbe so v večini primerov neprimerne. Ampak kaj storiti, ker ni vedno mogoče kupiti novega avtomobila? Druga možnost je nakup pogodbenega motorja. Kaj pomeni ta izraz in kakšne so prednosti uporabljenega motorja?

Kaj je pogodbeni motor?

Ta stavek se nanaša na motor, vzet iz avtomobila iz različnih razlogov. Izraz se uporablja predvsem za določitev motorjev, ki so prišli iz tujine. So dostojne, delajo odlično in lahko trajajo nekaj časa, vendar bodo seveda veliko cenejše od novih. Ta možnost je odlična alternativa za voznike, ki si ne morejo privoščiti dragih nakupov.

Kje prihajajo motorji iz Japonske, Evrope in Azije?

Rabljene motorje kupujejo v tujini različna podjetja in posamezniki za nadaljnjo prodajo v Rusiji in državah nekdanjih sovjetskih republik. Operacije spremlja uradna dokumentacija, ki potrjuje zakonitost in pravno čistost pogodbenega motorja. Ti motorji so nato iz različnih vzrokov odstranjeni iz avtomobila. Na primer, če je bil avto v nesreči in ni bil obnovljen, ali ko je v skladu z evropskimi standardi lažje kupiti novo vozilo, z uporabostar Pri proučevanju, kaj pomeni pogodbeni motor, je pomembno razumeti - to so, čeprav so izvedljivi, vendar nimajo vedno majhnega poteka. Tako "mladi" kot "stari" ljudje so predmet izvoza, ki so obnovljeni posebej za prodajo na pogodbenih trgih avtomobilskih rezervnih delov. To nakazuje, da bi se motor lahko uporabljal v avtomobilu, ki opravlja prevoz tovora in potnikov, in zato bo izrabljen.


Japonski stroji, proizvedeni za izvoz, in tisti, ki "gredo" znotraj države, se zelo razlikujejo. Vključno z značilnostmi motorja. Zato danes obstajajo redki primeri, ko naročniki motorjev iz Japonske iščejo nadomestno enoto, ki potrebuje večja popravila. Tukaj je treba omeniti, da je mogoče kupiti povsem nov motor. Cena bo enaka kot v primeru večjih popravil.

Prednosti pogodbenih motorjev

Kot pri mnogih drugih vprašanjih ima nakup rabljenih strojev svoje prednosti in slabosti. Najprej preučite prednosti pogodbenega motorja:
 • Zanesljivost, visoka kakovost. Avtomobilisti vedo, da so v mnogih tujih državah cest in goriva veliko boljši. Takšna malenkost omogoča, da motor ostane v najboljšem stanju, manj je utrujen in ima precej velik vir.
 • Še en odnos lastnika avtomobila do njegovega TOR. V ZDA in Evropi vozniki niso navajeni uporabljati alternativnih maziv. Z uporabo samo dodatne opreme, ki jo priporoča avtomobil, se izkaže, da podpira motor v odlični obliki.Tudi vozniki v tujini so večinoma pozorni na avto, zato vedno preživijo čas in ne v najboljši kleti, ampak v kvalificiranem servisnem centru.
 • Stroški pogodbenih motorjev. Nakup rabljenega motorja bo stalo nekajkrat ceneje.
 • Minusi pogodbenih motorjev

  Ko gre za vedeti, kaj pomeni pogodbeni motor, in kakšne koristi se lahko pohvali, je vredno razmisliti o negativnih točkah. Na žalost so tudi tam. Prvič, ni nobenega zagotovila, da je avto, iz katerega je bila odstranjena enota, res dobro in redno skrbel. Drugič, ni znano, koliko je vozilo prešlo. Pred nakupom rabljenega motorja morate od prodajalca zahtevati vse dokumente. Skupaj z motorjem se izdata državna deklaracija in prodajna pogodba. V nasprotnem primeru, ko dobavitelj ne more zagotoviti takšne dokumentacije, je vredno razmisliti, ali je motor že stal na ruskem avtomobilu.

  Kako je nakup in namestitev pogodbenega motorja?

  Nakup rabljenega agregata je zelo pomembno vprašanje, v katerem je treba biti čim bolj previden in ne varčevati - v vsakem primeru bo cenejši. Ampak izgubiti še več, varčevanje peni, je lažje kot preprosto. Zato je priporočljivo, da se uporablja za dobro družbo, ki ima ugled dostojnega dobavitelja. Zaželeno je, da je priključek opremljen z motorjem. To so generatorji, trampler, zaganjalnik in hidro-amp. Običajno, če vse to ni prisotno, cena samodejno pade.
  Tisti, ki vedo, kaj je pogodbeni motoravtomobil, razumeti, da je preprosto nemogoče dokazati pravico do lastnega "neosredilnega" motorja. Potrebujete ček, ki bo služil kot potrditev nakupa. Zato je najbolje najti podjetje, ki sprejema gotovino in izdaja gotovinski dokument, da se izogne ​​plačilu s prenosom denarja s kartice na fizično osebo. Enoto lahko namestite samostojno, če obstajajo takšne sposobnosti, ali pa se obrnete na dobro avto delavnico. Treba je razumeti, kako pomembno je izbrati usposobljenega strokovnjaka, sicer se bo mogoče posloviti od tega motorja.
  Zdaj veste, kaj je pogodbeni motor, kakšne so prednosti in slabosti. Če vas zanima izbira uporabljene enote, je priporočljivo gledati video, ki podrobno opisuje vse nianse.

  Sorodne publikacije