Irbis GR 250 motor: fotografije, specifikacije, prednosti in slabosti, pregledi

Za neizkušeno osebo so motorna kolesa, ki pripadajo enemu razredu in so bolj ali manj enakovredna, praktično enaka. Do neke mere je to tako, saj proizvajalci raje uporabljajo preizkušene in poceni tehnološke rešitve, kot pa da izumijo kolo. Ni izjema od pravil in motocikla Irbis 250 GR - elegantno in preprosto cestno kolo z modernim in precej agresivnim dizajnom, ki ga loči od ozadja številnih konkurentov.

Opis motocikla

Motorno kolo je dobilo sodoben videz, čeprav spominja na veliko japonskih koles iste kategorije, kar je še posebej opazno na fotografiji. Irbis GR 250 ima nesporno prednost - premišljen in privlačen dizajn, zaradi katerega je videti veliko bolj zanimiv kot njegovi nizkoogljični kolegi.


Tehnična komponenta je zelo pričakovana: motor z zračno hlajenim sistemom, jekleni okvir, petstopenjski menjalnik in uplinjač - brez inovativnih in izrednih rešitev. Prednost motorja je izjemno ravnovesje pri 16 konjskih močih in navora 17 Nm. Seveda, s takšnimi tehničnimi lastnostmi, Irbis GR 250 ne bo spremenjen v raketo glede na svojo majhno težo, temveč lastniku omogoča, da se zanesljivo zadržuje v mestnem toku. Kolo je najboljša možnost za učenje. Je premična, lahka in zelo udobna za vsakodnevno uporabo. 147-litrski rezervoar za gorivo je dovolj za 300 kilometrov poti brezPolnjenje z majhnimi stroški - od 25 do 4 litre, odvisno od načina vožnje.

Največja hitrost pri razvoju je 140 km /h, toda dinamika pospeševanja pušča veliko možnosti. Prenos Irbis GR 250 odlikujejo kratke številke prenosa in dobra dinamika, vendar mora voznik precej aktivno delati s prestavo za prestavljanje. Pospešek do 140 km /h po setu 110 km /h lahko: motor izgubi hrepenenje.

Značilnosti Irbis GR 250

Motorno kolo je zgrajeno na osnovi diagonalnega cevnega ogrodja, ki je fiksen in močan ter visokokakovosten plastični obivis in velika svetlobna tehnologija. Športno oblikovanje zgodbe je poudarjeno z originalnimi nalepkami z blagovno znamko, sistemom izpušnih plinov, ki je bil razvit posebej za dirkalne motorje, in športnim sedežem z udobnim pristankom. Višina Irbis GR 250 je 1050 milimetrov, dolžina 1950 milimetrov, širina 740 milimetrov. Tara goriva brez goriva je 130 kilogramov. Ruski motor je dopolnjen z 250-kubičnim štiritaktnim motorjem, zgrajenim na osnovi japonske pogonske enote. Hladilni sistem je klasičen zrak, motor je opremljen z električnim zaganjalnikom in napajalnikom uplinjača.
Par z motorjem je petstopenjski ročni menjalnik s sklopko z več diski, ki je potopljena v oljno kopel. Največja moč je 165 konjskih moči, z največjim navorom 17 Nm, doseženim pri 7.500 vrt /min. Irbis GR 250 se lahko odvaja do 140 km /h.

Koristi motornega kolesa

 • Ugodni stroški. Novo kolo bo stalo vsaj 60 tisoč rubljev. Kupovanje japonskega ali kitajskega analognega v dobrem stanju za enak znesek je zelo težko.
 • Velik volumen rezervoarja za gorivo zagotavlja dobro avtonomnost in veliko napajanje.
 • Nezahtevnost servisiranja in neskladnosti s kakovostjo goriva. Enostavna zasnova motorja Irbis GR 250 vam omogoča, da uporabljate plin dvomljive kakovosti, vendar to nikakor ni razlog za testiranje motorja na trajnost.
 • Irbis ima odlično dinamiko za 250-kubično zgodbo, tehnične lastnosti pa zadostujejo za njegovo vsakodnevno delovanje.
 • Zanesljivost in visoka kakovost sestavnih delov in sklopov.
 • Pomanjkljivosti

 • Osnovni načrt vzmetenja in odsotnost kakršnih koli prilagoditev. Povprečje parametrov ni primerno za vsakogar, vendar zadostuje za vožnjo v mestu. Pri prevozu potnika se motorno kolo znatno potopi.
 • Stranski veter prevaža s ceste kolo, kar je še posebej opazno pri vožnji z odprtimi prostori.
 • Pri hitrosti 80–90 km /h je težko predvideti prehitevanje zaradi pomanjkanja dinamike.
 • Kompaktne dimenzije kolesa olajšujejo prilagajanje le vozniku srednje zahtevnega kompleksa - to bo neprijetno za velike pilote in dve osebi.
 • Ocene lastnikov

  Avtomobilisti v ocenah o Irbis GR 250 upoštevajo svojo nezahtevno in dostopno ceno. Z značilnostmi in kvalitetami kolesa v celoti opravičuje porabljen denar. Irbis 250 GR je popoln kompakten in lahek motor zausposabljanje začetnikov. Seveda ima tudi svoje slabosti, vendar niso tako resne, kot bi pričakovali.
  Stari modeli GR 250 zahtevajo zamenjavo verige pri visokih hitrostih in lahko trajajo več deset tisoč kilometrov.

  Proizvajalec

  Večina motoristov meni, da so motorna kolesa Irbis kitajska tehnika, čeprav je v resnici to daleč od primera. Blagovno znamko Irbis je leta 2001 ustvarila skupina mladih iz Vladivostoka, ki so si zastavili nalogo, da ustvarijo motorno kolo, ki je dostopno širokemu krogu kupcev in lahko tekmujejo z evropskimi in japonskimi kolegi. Rezultat je bil prvi brand-name skuter - Irbis Z50R.
  Družba se je začela aktivno razvijati in leta 2005 je bila v Moskvi odprta prva uradna služba za prodajo motornih koles. V letu 2006 se je začela ustvarjati prodajna mreža, ki danes vključuje več kot dva tisoč centrov od Kamčatke do Kaliningrada, v okviru katerih je 30 modelov motornih koles Irbis in več kot pet tisoč vrst dodatkov, rezervnih delov in opreme.
  Motorna kolesa Irbis so idealna tehnika za izkušene jahače in začetnike, samo za študente. Prevoz, ki ga proizvaja podjetje, je prilagojen zahtevnim ruskim razmeram in dokazal svojo zanesljivost v praksi. Treba je opozoriti, da so najnovejši modeli motornih koles Irbis izdani v celoti v skladu z željami kupcev: za razvijalce je zelo pomembna povratna informacija od strank.

  Glavni konkurenti GR 250

 • Stels 300 Benelli in Benelli 600. CestaKitajska proizvodnja koles z odličnimi tehničnimi lastnostmi in modernim dizajnom z agresivnimi dotiki. Nižji od Irbis v ceni - ruski kolo je včasih cenejši kot konkurent iz Kitajske.
 • Genata YZF 250. Kitajski motocikel, ki spada v razred športnih koles, vendar niso: s tehničnega vidika ga je mogoče varno razvrstiti kot kategorijo cestnih koles.
 • Hornet Honda CB 250F. Eden od najbolj priljubljenih nizkošumnih koles s prisilnim motorjem, ki skupaj z majhno težo zagotavlja neprekosljivo dinamiko. Kljub odličnim ocenam, majhna življenjska doba delovnega motorja in trdna starost modela vplivajo na tehnično stanje, kar močno otežuje iskanje modelov na sekundarnem trgu vsaj v sprejemljivem stanju.
 • Sorodne publikacije