Ikona psa na tipkovnici: kako klicati, zakaj se kliče

Vsak pes na internetu se je zagotovo srečal z značko "pes", ker je povezan z e-pošto. Prav tako ga zdaj dojemajo kot najbližjo povezavo s celotno globalno internetno mrežo. S tem simbolom so skušali dati preprostejše ime, na primer: "uho", "žaba" in tako naprej, celo v devetdesetih so celo imenovali "buns", vendar jih žal niso uspeli popraviti. V ruskem jeziku je dobil tajno ime našega štirinožnega prijatelja, saj izgleda kot grenka žival te živali. To je eden od odgovorov na vprašanje, zakaj je bila ikona imenovana "pes". V drugih državah je ta simbol povezan tudi z različnimi predmeti ali živalmi, kot je razloženo kasneje.

Ikona za pse v drugih državah

In kakšno je ime te ikone v drugih jezikih? Vsak ima svojo miselnost in združenja, zato so imena iste "pasje" značke zelo različna. Ali ste vedeli, da se je na Nizozemskem ta znak nekoč imenoval "opičji rep", v Izraelu - "štrudel", v Italiji pa sploh "polž". V državah Skandinavskega polotoka (Norveška, Švedska in Danska) običajno »psa« običajno imenujemo »prtljažnik slona« ali »svinjski rep«, obstaja pa tudi rezervno ime - »zvita harfa«. Na Madžarskem je to razočaranje imenovano "črv" ali "golica". Grki ga imenujejo "raca", Ameriko in Finsko navadno imenujemo "mačka", na Kitajskem in v Tajvanu pa v nasprotju s post-sovjetskim prostorom imenovane "tarče", v Turčiji in v vseh "vrtnicah". Japonci se identificirajo s silaminaravo in govoriti o tem znaku "vir", kazahstanci - "lunarni odmev". V Češki republiki in na Slovaškem je običajno, da se znak "rollmops" imenuje "kokošinjac" (marinada).

Esperanto in poštna številka

Esperanto je umetno ustvarjen jezik, ki združuje ves svet. Leta 1887 je dobil poljskega oftalmologa Ludwiga Zamenhofa. Načrti ustvarjalca so bili, da ta jezik uvedejo za mednarodno komunikacijo, da postane drugi za domačinom za vsakega prebivalca sveta. Torej se v esperantu ta ikona imenuje heliko - "polž".


Mednarodna zveza za telekomunikacije je leta 2004 uvedla kodni znak @ (• - - • - •) v Morseovi kodi, da bi olajšala uporabo elektronske pošte. Ta koda vsebuje latinske črke A in C, ki sta grafično predstavljeni skupaj. Mimogrede, to je bila edina večja sprememba, ki je nastala v Morseovi abecedi od druge svetovne vojne.

Izvor in narava znaka

Še vedno ni znano, kje se je pojavil ta simbol. Korenine njegovega "rodovnika" so se izgubile v starih časih, vendar pa znanstveniki vztrajajo, da se je pojavil vsaj v 15. stoletju, morda celo prej. Vsi jezikoslovci in paleografi so izgubljeni v ugibanjih in ne morejo namestiti ene prave različice izvora tega preprostega, preprostega značaja. Tukaj je nekaj priljubljenih predpostavk:

 • Naslednja različica je na svetu zelo pogosta. Rečeno je, da so značko @ izumili srednjeveški menihi. Prvo takšno črko "a" z dolgim ​​vrtinčastim repom je uporabil bizantinski kronist Konstantin Manasija leta 1345 namesto črke "a" v besedi"Amen" Toda zakaj je bilo to storjeno, znanstveniki niso ugotovili.
 • Mnogi menijo, da je bila ta značka sposojena pri trgovcih, saj so imeli svoj sistem lastnih računov, ki ima naslednjo obliko: "1 meter svile @ 5 $" (fiktivni primer) - to je pomenilo, da je 1 metrov svile, prodanega za 5 dolarjev. Vrednost takega zapisa je bila v njeni univerzalnosti, tako da bi se lahko vse operacije izvajale brez poglobljenega poznavanja jezika in odvečnih besed.
 • Profesor Giorgio Stabile je v dokumentu iz 16. stoletja našel omembo "napake ene A", morda o amforeh. Najverjetneje je bila črka A tradicionalno okrašena z rotorjem in izgledala kot nekakšna naša značka. Ta dokument je datiran 1536 leto.
 • Znak za psa v angleščini pomeni predlog pri (at).
 • Američan Berthold Ullman je prav tako trdil, da so ta znak izumili menihi v srednjem veku, da bi zmanjšali latinski pogon ad, nekakšno univerzalno besedo, ki je prevzela pomen predloga ali sindikalne besede (na, na, okoli, prej, , torej tudi v zvezi s tem itd.). Ta lahek trik je pomagal prihraniti črnilo in papir - luksuzni predmeti, ki jih je bilo v teh dneh težko dobiti.
 • Francozi, Španci in Portugalci s takšno ikono na črki označujejo arrobo - merilo teže, ki je približno enako velikosti 15 kilogramov.
 • Podoben znak se je v 16. in 17. stoletju srečal tudi v ruskih knjigah. Natančneje, na naslovni strani Sudebnika Ivana Groznega, ki je izšla leta 1550. Okrašena je bila z napisom "Az".Kirurški sistem pisanja, ki označuje prvi odstavek.
 • Dodatne različice

  Obstaja tudi tako zanimivo naključje. V 16. stoletju so glasniki, ki so bili odgovorni za dostavo pošte, uporabljali poštni horn. Včasih so jih uporabljali mesarji, da bi označili njihov prihod na določeno območje za nakup živali, leta 1712 pa je bil rog določen le s plakati in prepovedan, da bi ga uporabili drugim ljudem. V Nemčiji je bila konjeniška pošta opremljena tudi z rogovi. Že zdaj lahko vidite takšne rogove na različnih emblemih in logotipih, ki so tako ali drugače povezani s postom. Ta rog in ikona @ sta nekoliko podobni.

  Ikona na tipkovnici

  Ikona psa se je gladko premaknila od pisalnih strojev, saj se je aktivno uporabljala pri trgovanju in sorodnih izračunih, ki označujejo različne predloge. Prvi model ameriške blagovne znamke pisalnega stroja "Undervood" je bil že leta 1885 opremljen s tipko z znakom @.

  Internet in "pes"

  Uporabniki interneta bi se morali zahvaliti programerju Tomlinsona, ustvarjalcu elektronske pošte. Toda kaj pomeni »pes« ikona na svetovnem spletu? Potreben je bil žeton, ki se ne bi pojavil v enem imenu in priimku, da bi se izognili zmedi pri delitvi uporabniškega imena in e-poštnega strežnika, tako da v postopku identifikacije ni bilo ovir. Izbira je padla na vse že znane @ ikone. Tako se je prva e-pošta v omrežju Arpanet imenovala tomlinson @ bbn-tenexa in ikona psa na tipkovnici je postala ena najbolj iskanih likov.

  Zakaj to potrebujete?simbol?

  Toda zakaj naj elektronski naslov vsebuje ikono @? Je to nujnost ali kakšen drug trendovski trend? Prva različica je res. Poglejmo zakaj. Poštni strežnik v prijavi je ime domene. Bolje je, da to ponazorimo na zgledu. E-poštni naslov je [email protected] (povsem naključna in izumljena prijava). V tem primeru je humanpower uporabniško ime in arpa.com je ime domene, ikona @ označuje angleški predlog "at" in označuje lokacijo prijave, tj. Na humanpower arpa.com.

  Kaj je bilo z Tomlinsonom?

  Ray Thommelson je to ikono uporabljal samo za ustvarjanje programov v jezikih PHP ("pes" se uporablja za prepoved napak, pa tudi opozorila, ki se lahko pojavijo med izvajanjem programa), Java (velja za objavo pripomb) (za določanje matrike) in Transact-SQL. Če ne bi bil ustvarjalec pošte, potem ta značka ne bi bila tako aktivno uporabljena med navadnimi uporabniki interneta.
  V splošnem ARPANET po vzpostavitvi omrežja ni zbral veliko oboževalcev, ni imel zaupanja in ga ni hotel uporabljati. Toda leta 1977 je prišlo do velikega preboja v zgodovini svetovnega spleta - ta mreža je omogočila pošiljanje različnih pisem po vsem svetu. Zahvaljujoč Tomlinsonu je dolgotrajno in počasno pošiljanje poštnih seznamov po svetu izjemno poenostavljeno. Vse datoteke, dokumenti in slike so postali zelo enostavni za pošiljanje in pošiljanje v nekaj sekundah.

  Zakaj "pes"?

  Obstaja veliko smešnih različic, zakaj se ikona imenuje "pes". Poleg glavnegaRazličica, ki je bila omenjena na začetku članka, predlog za zvok je podoben lajanju psov. Vendar se strinjajo, da se je to zgodilo na eni od prvih računalniških iger "Adventure" ("Adventure"). To je bila priljubljena igra osemdesetih. Bistvo igre je bilo premagati labirint in doseči globine, kjer so skriti zakladi. Za naše oči ni bilo običajne grafike, saj so bili vsi prikazi tega časa besedilo. Za označevanje ovir so bili uporabljeni tudi preprosti znaki (!, +, -, itd.). Igra je bila glavni lik in pes - njegov pomočnik, ki se je lahko uporabil za raziskovanje ozemlja. Kako točno je bilo označeno z znakom @. Toda nihče vam ne bo povedal, da so znak v čast znaka ali znaka imenovali v čast znaka.
  Ne bo natančno znano, od kod prihaja to ime, vendar pa je ta ikona na računalniku trdno vstopila v naša življenja.

  Kako vnesti ikono psa na tipkovnici

  Vsi vedo, da je ikona @ na tipkovnici oštevilčena 2 v zgornji vrstici številk. Ampak ne boste ga dobili. Postavitev morate preklopiti iz ruskega v angleščino. Po pritisku na tipko Shift in hkratnem pritiskanju na številko 2. In vse je pripravljeno, pošljite pismo! Za razliko od kompleksnih operacij z ikono psa na računalniku, telefonih in različnih prenosnih pripomočkih je ta ikona na voljo na tipkovnici z znaki in poleg številk in ločil.

  Zanimivosti

  Ko vam povem, kako vtipkate ikono psa na tipkovnici, bi vas verjetno zanimalo, da se ne uporablja samo za ime nabiralnika.
 • V jezikih romanske skupine je značko uporabljena v neuradni korespondenci, da bi prenesla črko "o", tako da samostalnik postane nevtralen na tleh. Na primer: amig @ s se uporablja kot kombinacija konceptov amigos (prijatelji) in amigas (deklet), medtem ko bi skupna slovnica jezika zahtevala pisanje amigos.
 • Ker Finci kličejo ikono psa z mačjim repom, prenašajo tudi zvok "meow" na črko s tem simbolom - @.
 • V evropskih državah obstaja celo takšen cestni znak. Opozarja na kraj javnega dostopa do interneta.
 • Mednarodna študijska organizacija AIESEC aktivno uporablja znak @ kot simbol svoje organizacije v notranji neformalni korespondenci med svojimi člani.
 • Ikona se dejavno uporablja v strokovnih kemijskih laboratorijih za lažje pisanje kompleksnih formul.
 • V socialnih omrežjih, kot sta Instagram, Twitter ali VKontakte, se za povezavo ali omembo strani drugega uporabnika uporablja ikona.
 • ​​
 • Nekateri mladoporočenci iz Kitajske so dali ime svojemu sinu @. Ker je ta znak najverjetneje v Srednjem kraljestvu tehnični napredek, bo otroku prinesel uspeh.
 • Na prvem, površnem in zanimivem mnenju se razprava o neki preprosti ikoni zdi nesmiselna in nesmiselna, toda tako kot bi morale biti te teme zelo zanimive. Navsezadnje je za vsakdanje življenje ogromna težka naloga ali dolga skrivnostna zmedena zgodba, kot v našem primeru. Tukaj je veliko zanimivih podrobnosti, ki jih je nekaj zipovalo.Upamo, da je naš članek razširil vaša obzorja in da ste se naučili nekaj novega.

  Sorodne publikacije