DCS Ka-50 Black Shark: opis, sistemske zahteve

"DCS Ka-50 Black Shark" - ruski letalski simulator. Ustvarjanje igre so izvedli strokovnjaki Eagle Dynamics. Številka je ustrezala 1S. Sprostitev na ozemlju Ruske federacije je potekala oktobra 2008, igralci Združenih držav Amerike so lahko kupili igro decembra istega leta, na ozemlju držav Evropske unije pa se je simulator zračnega prometa pojavil do konca zime. Igra ne more biti uvrščena na seznam najboljših simulatorjev zračnega prometa, vendar ima svojo tržno nišo in je zelo priljubljena pri ruskih uporabnikih. Posebnost izdelka je visoka podrobnost in bližina resničnosti. Morda je to slednje, ki vam ne omogoča, da bi dobili več oboževalcev, saj se veliko igralcev zanima za fantastično akcijsko igro, ne za realnost.

Zahteve

Simulator v tistem času ni veljal za zahtevno igro. Za prijetno igro je priporočljivo, da imate procesor s hitrostjo 2 GHz, vsaj 1 GB RAM-a in grafično kartico s podporo za DirectX 9 verzijo. Ta predvajalnik deluje na računalniku z operacijskim sistemom Windows, začenši z XP. Lastniki igralnih konzol ne bodo mogli uživati ​​v igri.

Za namestitev igre potrebujete najmanj 5 GB na trdem disku. Kontrola v igri se izvaja s pomočjo tipkovnice in miške ali igralne konzole.

Opis

Gamer ima možnost vkrcanja na čelo nacionalnega helikopterja Ka-50. Ob nastanku je bila posebna pozornost posvečena podrobnostim. Računalniška različica je zelo podobna prototipu resničnega življenja. Kot osnova je bil vzet obstoječi helikopter. OJSC "Kamov" sodeloval pri razvoju igre, vključenije del državne družbe "Rostech" in se ukvarja z razvojem helikopterjev. Tudi podrobnosti so obnovljene. V "DCS Ka-50 Black Shark" poteka akcija na črnomorski obali Rusije, na zahodu Gruzije in na severovzhodu Turčije. Skupna površina ozemlja je približno 330 tisoč kvadratnih metrov. km, v katerem je le 16 letališč. Vendar pa krimski polotok ni v igri, za razliko od drugih izdelkov Eagle Dynamics.

V simulatorju zračnega prometa lahko vidite različne vojaške prevoze Ruske federacije in Severnoatlantskega zavezništva, igralec pa lahko nadzoruje samo Ka-50. Ustvarjalci izdelka so se osredotočili na orožje in tehnologijo, ki je pod nadzorom AI.

Značilnosti

Igra je bila preizkušena na Vojaški letalski akademiji poimenovana po Gagarinu. Air simulator je bil uporabljen kot simulator za usposabljanje pilotov letalskih sil Ruske federacije. Igralec lahko poveže kamero TrackIR. Model kabine - kabel. Prikazani so tudi vsi elementi navigacijske plošče. Igra ima enojni in omrežni način. Zgodba kampanje temelji na fiktivnem konfliktu na Severnem Kavkazu. Poleg tega igra ima eno misijo in študijski program, ki je sestavljen iz 22 lekcij. Igralec lahko v vgrajenem urejevalniku sam ustvarja akcije in misije.

Nadaljevanje

Uspeh igre je bil razlog za izdajo nadaljevanja, ki se je imenovalo "DCS Ka-50 Black Shark 2". Podjetja, odgovorna za razvoj in objavo igre, so ostala enaka, sistemske zahteve pa so se bistveno spremenile.
Igra deluje na osebnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows, začenši z Vista. Potrebujete 3 GB RAM-a (priporočamo 4 GB). Potrebujete vsaj 8 GB prostora na disku. Kontrole se lahko izvedejo z miško in tipkovnico, vendar razvijalci priporočajo uporabo pedal in krmilnih palic.
To ni edina inovacija v "Ka-50 Black Shark 2". Serijo DCS je treba aktivirati prek interneta. To je zahteva od Eagles Dynamics. Poleg tega je prenos in namestitev igre nenavadna za vse uporabnike in s pomočjo programa DCS World. Ka-50 Black Shark 2, kot prvi del, ima več igralcev in eno igro. Aviassimulator je združljiv z A-10S "Bitka za Kavkaz". To pomeni, da so uporabniki teh dveh iger v istem svetu in lahko med seboj komunicirajo. Zaradi tega je igra še bolj zanimiva. V "DCS Ka-50 Black Shark 2" se je pojavilo pet dodatnih letališč:
  • Tbilisi-Lochini.
  • Sagonlug.
  • Vaziani.
  • Beslan.
  • Mozdok.
  • Ustvarjalci simulatorja so delali na vedenju umetne inteligence, zaradi česar je bila pametnejša. To je omogočilo, da je podjetje postalo bolj zapleteno in razburljivo. V DCS Ka-50 Black Shark 2 je bilo dodanih več novih enot zemeljske vojaške opreme in ruskih vojnih ladij.

    Tudi območje se je povečalo. Razvijalci so vključevali vzhod Gruzije, Severne in Južne Osetije ter del Stavropola. HDR učinek je omogočil več podrobnosti in bogato odražal zunanje okolje in dele helikopterja. Igraje sestavljen iz treh kampanj, ki potekajo v Abhaziji, Osetiji in Severnem Kavkazu. Toda zahvaljujoč uredniku in v drugem delu simulatorja lahko igralec samostojno ustvarja misije. Sam obstoj takega urednika je glavni razlog za popularnost igre. Igralcem ni treba večkrat voditi kampanje, ki se sčasoma začne dolgčas.

    Sorodne publikacije