Naučite se razpakirati TAR

V tem članku bomo preučili, kako izvleči arhiv TAR. Podobna datoteka je ustvarjena s programskimi paketi, razvitimi za platformo Unix.

Opis

Preden preučite, kako razpakirati TAR, morate ugotoviti, za katere cilje je bil ta format razvit. Datoteka te vrste vsebuje splošni arhiv, ki je sestavljen iz več materialov. TAR je skupna razširitev v okolju Unixa. Ta oblika se uporablja pri prenosu različnih programov. Pogosto se TAR uporablja za ustvarjanje arhivov v datotečnem sistemu. Datoteka shranjuje vse informacije o materialih, vključno s strukturo imenikov in časovnih žigov. Posamezna datoteka te vrste lahko vsebuje veliko materialov. Torej, kako TAR razpakirati? Windows - operacijski sistem, ki ga uporabniki računalnikov pogosteje uporabljajo. Začnimo s tem.


Kako razpakirati arhiv v Windows?

Zdaj bomo preučili aplikacijo WinZip. To orodje bo razpakiralo TAR. To je program za arhiviranje in kompresorje, ki ga je ustvaril Corel. Orodje ima veliko funkcij. Omogoča vam ustvarjanje, dodajanje in razpošiljanje arhivov. Realizirana integracija v okolje Microsoft Windows. Podpira 128 in 256-bitne AES enkripcijske ključe. Arhive lahko neposredno zapisujete na DVD ali CD. Izvaja se avtomatizacija varnostnega kopiranja. Podprt je protokol FTP. Arhiviranje je mogoče poslati po e-pošti. Podprta je Unicode.Lahko uporabljate tudi obliko, ki vas zanima, s programom 7-Zip. To je brezplačno arhiviranje datotek, ki ima visoko stopnjo stiskanja podatkov. Program se razvija od leta 1999. Orodje se brezplačno distribuira. Aplikacija ima odprto kodo. Obstajata dve različici programa. Prvi ima grafični vmesnik. Drugi je zasnovan na ukazni vrstici. Program ima vgrajeno orodje za testiranje delovanja. Uveden je večjezični grafični uporabniški vmesnik, ki ima funkcijo upravljalnika datotek z dvema okencema. Imena datotek podpira Unicode. 7-Zip uporablja večnitnost. V kompresiji se uporabljajo posebni normalizatorji filtrov.


Aplikacija Smith Micro StuffIt Deluxe nam bo prav tako pomagala. To je orodje za delo z različnimi arhivi. Program vam omogoča šifriranje podatkov in izdelavo varnostnih kopij. Arhivirane datoteke lahko zaščitite z geslom. V tem primeru se šifriranje uporablja z 256 in 512-bitnimi ključi. Program lahko samodejno doda informacije, ki vam omogočajo obnovitev arhivov. Izvedena je možnost ogleda stisnjenih datotek in map. Na voljo je vgrajen razporejevalnik in izmenjava datotek prek interneta.

Drugi operacijski sistemi

Zdaj bomo razmislili o tem, kako razširiti TAR v Mac OS. To je program Apple Archive Utility. Uporabite lahko tudi Incredible Bee Archiver. Android lahko deluje tudi s to obliko. To je program za pregledovanje datotek za Android. To je univerzalni upravljalnik datotek, ki podpira večSto oblik. Materiale lahko nadzirate ali pregledujete. Arhive, ki nas zanimajo, je mogoče razpakirati. Uporabite lahko tudi RarLab. Razpakirajte TAR za Linux in pomagajte orodju GNU Tar.

Sorodne publikacije