Kako izvedeti motor? Kateri motor za stran je boljši

Težko je izbrati motor za prihodnji spletni projekt, saj na prvi pogled ni mogoče razumeti pomembnih razlik med različnimi možnostmi. Neprofesionalcem je težko takoj identificirati funkcionalnost, ki je ni mogoče realizirati s pomočjo tega ali tistega CMS-a. Sklicujoč se na mnenje nekoga s strani, tudi ni vredno, saj je v tem primeru pogosto vloga osebnih preferenc. Ja, nekateri delajo izključno z Joomlo ali Drupal, drugi pa jih štejejo za "vrtec". V vsakem primeru, če je potrebno določiti motor mesta, je bolje pustiti to izbiro za strokovnjaka, ki ga bo razvil.


V nobenem primeru se ne strinjate z motorjem „evidenc“, samo če njegovo pisanje ne vključuje njihove lastne, z zadostnimi kvalifikacijami. Spletno oblikovanje brez CMS-a prav tako ni najboljša ideja. Če morate to storiti osebno, morate biti previdni in pozorni. Škoda je, da na začetku projekta zamudimo ta trenutek in v prihodnje omejimo nemožnost izvajanja določene funkcije. Informacije o tem, kako ugotoviti mehanizem spletnega mesta, bodo verjetno koristne za začetnike pri razvijalcih elektronskih virov.

Cena vprašanja

Za razvijalce je pomembno vprašanje, kje je mesto motorja plačano ali ne. Zaključek lahko naredimo na naslednji način - na brezplačni osnovi lahko ustvarimo elektronski vir dobre ravni. Poraba denarja za CMS je potrebna le, če možnosti brezplačne različice niso dovolj za izvedbo projekta. Toda mnogi so začetnikiPoslovneži ali spletni skrbniki prepričujejo prodajalce, ki so videti zelo prepričljivi. Naslednji so načini privabljanja naslednjih trditev:


 • Napredne funkcionalne serije. To je edini razlog, da se je treba strinjati s takšno ponudbo. Drugi je le poskus, da bi igrali človeško zaupanje.
 • Iskalniki so bolj ciljno usmerjeni na mesta s plačanimi CMS. Drugi so razvrščeni kot sumljivi in ​​v iskanju dajejo v zadnjem zavoju. Pravzaprav je to mit.
 • Vse trdne družbe delujejo samo s plačanimi izdelki.
 • Zaprta oznaka plačanih motorjev in pomanjkanje ustrezne varnosti v drugih.
 • Za določitev motorja mesta se ni treba osredotočati samo na končne stroške projekta. Glavno merilo mora biti sposobnost izvajanja načrtov.
 • WordPress

  Če želite ugotoviti, katero mesto motorja bo delovalo, morate razumeti značilnosti vsake možnosti. Prvi na seznamu prednostnih CMS je WordPress, saj je najpreprostejši izdelek. Sistem za upravljanje vsebin je zelo razširjen zaradi enostavne uporabe. Prenos in delo z njim je popolnoma brezplačno. Ta motor je priljubljen tako za razvijalce kot za uporabnike elektronskih virov. Prednosti WordPressa vključujejo dobro vodljivost, optimizacijo in veliko različnih možnosti vtičnikov.
  Če se želite naučiti ustvarjati mesta, je WordPress prava rešitev za vas. Za delo s sistemom ni potrebno posebno znanje. S pomočjo tega CMS-a razvijamo enostavne informacijske portale, bloge incelo spletne trgovine.
  Izkušeni strokovnjaki dajo naslednje nasvete - preden se vključijo v razvoj funkcionalnosti, je vredno, da ga poiščete v končani obliki, kar bo zelo olajšalo delo. Od optimizacije iskalnikov je WordPress najbolj uspešna izbira.

  Drupal

  Ta CMS, kot tudi prejšnji, deluje brezplačno. Sistem vključuje veliko število programskih modulov. Zahvaljujoč temu se lahko naučite ustvarjati strani, ki imajo različne parametre. Motor ima veliko število možnosti, nastavitve vključujejo podrobne funkcije. Drupal je malo bolj zapleten kot WordPress, vendar ni potrebno biti programer za delo s tem CMS-om. Z optimizacijo SEO optimizacije je Drupal na dobri ravni.
  Ta motor uporablja številne korporativne elektronske vire. Razvijanje spletnega motorja za spletno trgovino iz tega CMS-a bo dokaj preprosto in celo zanimivo. Sistem je primeren tudi za prikazovanje širokega razpona z velikim številom pozicij.

  Joomla

  Če vprašate razvijalce različnih projektov, kateri motor za spletno stran je boljši, bodo mnogi opozorili na Joomlo, na podlagi katere so ustvarjeni eBay, Orange in IKEA. Ker ima sistem širok spekter dodatkov, ga lahko uporabimo za praktično izvedbo vsakega projekta - od vizitk do informacijskih portalov. Poleg tega je mogoče to storiti preprosto in v kratkem času.
  Toda ta motor ni prilagodljiv, težko je preseči predvidene vtičnike. Strokovnjaki za optimizacijo prevažajo ta CMS zaradi pretiranega podvajanja in informacijske vsebine. Toda zPravi pristop do spletnega mesta s takšnim motorjem lahko dobro sprejmejo iskalniki.

  Bitrix

  Motor Bitrix je v središču mnogih komercialnih projektov. Njegova prednost je dobra povezava s konfiguracijo 1C. Poleg tega sistem vključuje več dokončanih projektov za različne vrste elektronskih virov. Izvajanje katerega koli projekta z Bitrixom bo stalo več kot prejšnje različice. Licenca za najbolj dostopno različico tega motorja stane približno petindvajset tisoč rubljev. Vse arhitekturne rešitve, ki uporabljajo to bazo podatkov, so zelo dragocene. Vsak specialist za delo na tem CMS bo zahteval višjo pristojbino v primerjavi z drugimi sistemi.
  Motor potrebuje veliko količino virov, je zelo počasen, varnost pa tudi pušča veliko možnosti. Dovoljene so podvojene strani in informacije. Vendar pa so vsi trenutki SEO promocije vključeni v možnost sistema za upravljanje vsebin, ki lahko neodvisno analizira iskalne poizvedbe, ključno gostoto, vstopne in prijavne točke, glave odziva strežnika. Čeprav je motor precej donosen in donosen, visoka cena, kompleksnost virov in kompleksnost dela zastrašujejo razvijalce.

  Produkcijska špijunaža

  Kako najti motor najljubšega spletnega vira spletnega mesta? Obstajajo situacije, kjer je osnova za razvoj nekoga, ne pa lastne ideje. Morda po naključju, ko je videl kateri koli portal, trgovino ali blog, človek razume, da je našel dostojen razvoj. Razumevanje, kako se učiti motorja spletnega mesta, je mogoče izvesti z naslednjimi metodami:
 • Oglejte si HTML strani, ki jo želite v brskalniku. Po besedni vsebini je navedeno ime platforme.
 • Oglejte si naslov za prijavo upravne plošče.
 • Analiza strukture datotek robots.txt. To so lahko mape, datoteke in naslovi datotek.
 • Uporaba spletnih storitev.
 • Namestitev posebnega dodatka brskalnika.
 • Če uporabite katero od teh metod, vprašanje, kako najti motor mesta, ne bo povzročalo težav.

  Spremeni CMS

  Poskusi premakniti spletno stran na drugega razvijalca motorja, ki ni zadovoljen s sposobnostjo izvajanja potrebnih funkcij. Toda verjetnost izgube položaja ustavi veliko takih inovacij. Problem je preprosto rešen. Če je možno, pustite stare URL-je ali uporabite preusmeritev 301. Če želite spremeniti mehanizem virov z veliko količino, bodo neizogibne "404 napake". Besedilo, glave in mega oznake je treba pustiti nespremenjene.
  Postopek prenosa ni manj delovno intenziven kot samo oblikovanje nove platforme. Pri izvajanju tega dejanja morate biti zelo previdni, da ohranite zadevno mesto.

  Sorodne publikacije