Kako počistiti predpomnilnik v brskalnikih "Yandex", "Chrome", "Mozilla" in OS "Winds"

Nepopolna obremenitev strani na spletu, napačen prikaz besedila ali slik, nezmožnost vzpostavitve povezave, zaviranje osebnega računalnika, visoka poraba pomnilnika. Razlog za vse te težave je ena - predpomnilnik. Nedvomno je predpomnilnik pomemben za računalnik. Te začasne datoteke pomagajo naložiti prej obiskane strani na spletu nekoliko hitreje. Ampak za to moraš plačati. Cache ima sposobnost, da se kopičijo, in če ni čas, da bi skrbeli za takšen problem kot brisanje predpomnilnika v brskalnikih Yandex, Chrome in Mozilla, potem ne boste opazili, kako se bo končal prostor na disku na prenosnem računalniku.


Predpomnilnik lahko počistite na več načinov:

 • Zaradi posebnih nastavitev brskalnika.
 • Odstranjevanje nepotrebnih datotek v operacijskem sistemu Windows Vista.
 • Kako počistiti predpomnilnik v brskalniku "Yandex"

  Zaradi dejstva, da velik obseg predpomnilnika povzroča nepravilno nalaganje strani na splet, ga je treba občasno odstraniti. Kako počistiti predpomnilnik v brskalniku «Yandex»? Preprosto.
  Če želite začeti, pojdite na nastavitve programa. V spustnem meniju izberite »Napredno« in pojdite na zavihek »Brisanje zgodovine«. Po tem se bo pred uporabnikom pojavilo majhno pogovorno okno, ki bo prikazalo nekaj točk, kot je brisanje predpomnilnika v brskalniku "Yandex", brisanje zgodovine in gesel itd. Uporabnik bo moral izbrati element "Datoteke, shranjene v predpomnilniku",kot tudi vstaviti obdobje, v katerem bo izvedeno čiščenje. Potem lahko kliknete le gumb »Počisti zgodovino«. Za bolj pravilno delo je priporočljivo ponovno zagnati brskalnik.


  Brisanje predpomnilnika Chromy

  Če želite odstraniti neželene datoteke v brskalniku Chrome, se morate vrniti v nastavitve programa. Na seznamu izberite element »Zgodovina«. Nato se bo pred uporabnikom pojavilo okno s seznamom vseh obiskanih spletnih mest. Nato kliknite ikono »Zgodovina« v zgornjem levem kotu in na seznamu izberite »Počisti zgodovino«. Uporabnik mora izbrati samo obdobje, v katerem bo potekalo čiščenje, in potrditi polje poleg piškotkov. Naslednji korak je, da kliknete gumb "Počisti zgodovino".
  Pomagal bo tudi pri čiščenju predpomnilnika in ključev, katerih kombinacija bo takoj odprla okno za brisanje podatkov. V Chromiumu lahko s tipkami Ctrl + Shift + Del počistite zavihek zgodovine.

  Čiščenje predpomnilnika v "Mozilli"

  Ista kombinacija vročih tipk, ki je v "Chromy", bo pomagala odstraniti predpomnilnik v brskalniku "Mozilla". Ko kliknete tipko za bližnjico, se odpre pogovorno okno, ki zbriše podatke v brskalniku. Uporabnik mora samo nastaviti obdobje brisanja in potrditi polje v polju »Predpomnilnik«. Nato kliknite gumb »Počisti zdaj« in uživajte v brskalniku.

  Brisanje predpomnilnika Windsor

  Datoteke predpomnilnika lahko izbrišete ne samo v brskalniku, ampak tudi v samem operacijskem sistemu. Če želite počistiti predpomnilnik v sistemu Windows, morate odpreti Moj računalnik in se pomakniti na pogon C. Nato dvakratKliknite mapo Windows. Na seznamu izberite SoftwareDistribution in nato poiščite seznam v mapi Downloads. Iz te mape lahko varno izbrišete vse datoteke, saj te ne vplivajo na operacijski sistem.
  Poleg predpomnilnika, ustvarjenega med brskalniki, operacijski sistem generira predpomnilnik prenosa v shrambi aplikacij. Torej morate izbrisati ta predpomnilnik. Če želite to narediti, morate priklicati okno »Zaženi«. Odpreti morate meni »Start« in v iskalni niz vnesti besedo »Zaženi«. Nato pritisnite gumb za vnos.
  Okno lahko pokličete tudi s pomočjo vročih tipk Win + R. V oknu je potrebno natisniti WSReset.exe in pritisniti gumb za vnos. Po tem se bo pred uporabnikom pojavilo črno pogovorno okno. Na prvi pogled se zdi, da se nič ne zgodi in računalnik samo visi. V resnici pa bo sistem izbrisal predpomnilnik. Hitrost delovanja je odvisna od parametrov računalnika. Na ta način lahko preprosto in hitro počistite predpomnilnik.

  Sorodne publikacije