PresentationFontCache.exe - kaj je to? Opis

Številni uporabniki, ki so v upravitelju opravil našli neznan postopek, se vprašajo: "PresentationFontCache.exe - kaj je to?". V nekaterih primerih lahko te vrste datotek poškodujejo vaš računalnik. Če želite ugotoviti, da PresentationFontCache.exe ni virus in ni trojan, ki ga želite izbrisati, morate biti povezani z operacijskim sistemom Windows ali zanesljivo aplikacijo. Obstaja več navodil za pravilno določanje članstva te vrste datoteke.


PresentationFontCache.exe - kaj je proces? Definicija

PresentationFontCache je vrsta izvršljive datoteke, ki je povezana z MSDN 3708, ki ga je razvil Microsoft za operacijski sistem Windows. Najnovejša različica PresentationFontCache - 100.0, ki je bila izdana za Windows. Ta datoteka ima nizko oceno priljubljenosti (»ena zvezda«) in UNKNOWN varnostno oceno (neznano). Po oceni uporabnika je to 17 točk.

Kaj so EXE datoteke?

Datoteke EXE ("izvršljive"), kot je PresentationFontCache, so datoteke, ki vsebujejo algoritme po korakih, ki jih stroj izvede za izvajanje programa. Ko dvokliknete datoteko EXE, računalnik samodejno zažene ta navodila za razvijalce programske opreme za izvajanje programa na osebnem računalniku. Vsaka aplikacija na osebnem računalniku ima izvedljivo datoteko (spletni brskalnik, urejevalnik besedil, preglednico). To naredi to vrsto virov eno najbolj bistvenih tipov datotek v operacijskem sistemu Windows. Brez datotek EXE ne boste mogli uporabljati nobenih programov v računalniku.


Zakaj je prišlo do napakdatoteke?

Datoteke EXE se običajno uporabljajo za okužbo z virusi in zlonamerno programsko opremo. Večina virusov je prikrita z benigno izvršljivo datoteko (na primer PresentationFontCache.exe) in razširjena prek e-pošte ali zlonamerne programske opreme, ki lahko nato okuži vaš računalnik, ko se izvede (na primer z dvojnim klikom na datoteko).
Virusi lahko okužijo, zamenjajo ali motijo ​​delo predhodno nameščenih EXE datotek, kar lahko povzroči sporočila o napakah pri izvajanju MSDN Disc 3708 ali sorodnih programov. Zato je treba vse izvršljive datoteke, prenesene na vaš računalnik, preveriti, ali so virusne aktivnosti odkrite, tudi če so iz uglednega vira.

Vzroki za napake PresentationFontCache.exe - kaj je to?

Napake EXE se pogosto pojavijo, ko zaženete računalnik, program ali aktivirate katero koli funkcijo v programski opremi. Težave PresentationFontCache.exe - Kaj je to? Običajno gre za poškodovane ali manjkajoče datoteke, neveljavne vnose v registru ali okužbe z virusi in zlonamerno programsko opremo. Napake lahko povzročijo:
 • Pokvarjene registrske ključe Windows.
 • Virus ali zlonamerna programska oprema, ki je poškodovala datoteko PresentationFontCache ali povezane datoteke MSDN Disc 3708.
 • Drug program so zlonamerne ali lažne izbrisane datoteke.
 • Program, ki je v nasprotju z diskom MSDN 3708 in njegovimi javnimi datotekami.
 • Zniževanje procesorja

  PresentationFontCache je storitev, ki se uporablja za predpomnjenje pisav, povezanih z aplikacijami Windows Presentation Foundation (WPF). ZaPrivzeto bo vsaka aplikacija, ki uporablja okolje WPF, uporabljala storitev Windows Cache Cache. Drug problem je, da PresentationFontCache.exe naloži procesor. Obstaja več navodil za onemogočanje storitve in znižanje obremenitve na procesorju.

  Odpreti morate ukazno vrstico za upravljanje. Če želite to narediti, kliknite Start, vnesite cmd, počakajte, da se pojavi CMD.EXE ali ukazna vrstica na seznamu, nato pa z desno miškino tipko kliknite in aktivirajte »Zaženi kot skrbnik«. Uporabniški ukazi izbrišejo mapo Predpomnilnik pisav. Ročno namestite storitev Windows Presentation Foundation in jo znova zaženite. Zdaj preverite upravitelja opravil in se prepričajte, da datoteka PresentationFontCache ne uporablja 2550 ali 100% procesorja. To naredite tako, da na tipkovnici pritisnete tipko CTRL + ALT + DEL .. Upravitelj opravil se bo samodejno prikazal in po zagonu upravitelja opravil pojdite na zavihek Procesi in poiščite program PresentationFontCache in si oglejte% uporabe CPU.

  Sorodne publikacije