ZIL-4104: tehnične lastnosti, tip karoserije, leta sprostitve

Sovjetska avtomobilska industrija je vedno poskušala zadovoljiti voditelje države. V zvezi s tem se je leta 1978 začela produkcija legendarnega zdaj predstavnika elitnega razreda pod imenom ZIL 4104. O njegovi zgodovini ustvarjanja, tehničnih parametrih in modelih bomo v članku podrobneje govorili.

Zgodovinska referenca

Avtomobil ZIL 4104 je bil izdan pet let. Njegovo ustvarjanje in izpust iz tovarniškega transporterja se je ukvarjal z njimi. Likhachev Razvijalci avtomobila so dobili indeks 115. Vendar pa je po nekaj časa, zaradi spremembe v sistemu razvrstitve v Uniji, elitni "železni konj" prejel številko 4104. Vse obstoječe spremembe avtomobila na podlagi tega titana so potekale do leta 2002.

Nianse oblikovanja

ZIL 4104 design, ki je bil v končni različici izdelan šele leta 1977, je nadomestil 114. model, ki je imel velik tehnični potencial in bi bilo preveč mogoče delati brez težav preveč let. Toda odločitev za ustvarjanje novega avtomobila je bila sprejeta zaradi spremembe mode v avtomobilski industriji.

Prvi model modela 4104 se je pojavil leta 1974, ko so inženirji sestavili model plastelina. V središču prisilnega motorja ZIL 114. Spodnja odmična gred se je odločila zamenjati par zgornjega dela. Zaradi tega ima avto moč 315 konjskih moči. Končna različica je bila pripravljena za leto 1977. V oko takoj odšel v rešetko radiator, ki je zagotovil avtoeleganca, strogost in teža. Na obokih koles so bile nameščene kromirane prevleke. V salon so bili predloženi posebne zahteve, kot v avtomobilu naj bi premakniti višji vodstvo države. Prvi preizkusi so bili opravljeni v začetku leta 1978, oktobra pa je tudi obrat sestavil prve avtomobile z indeksom 4104.

Zanimivo dejstvo

Vlada ZIL 4104 je za svoj celoten obstoj v svoje vrste uvrstila okoli dvesto avtomobilov. Hkrati so se vsi razlikovali samo po videzu, tehnične komponente in oprema pa so bile vedno enake.

Parametri

ZIL 4104, katerih tehnične značilnosti so navedene spodaj, so bili zelo močan in prostoren avtomobil. Njegovi glavni kazalniki so:
 • Dolžina - 6300 mm.
 • Širina - 2100 mm
 • Višina - 1500 mm.
 • Velikost medosne razdalje je 3880 mm
 • Oddaljenost od cestišča je 170 mm.
 • Teža - 3900 kg
 • Tip motorja - uplinjač.
 • Prostornina pogonskega sistema je 77 litrov.
 • Moč motorja je 315 litrov. z
 • Avtomatski menjalnik.
 • Največja hitrost vožnje je 190 km /h.
 • Stroj do 100 km /h pospeši v 13 sekundah.
 • Poraba goriva - 22 litrov na 100 km proge.
 • Zmogljivost rezervoarja za gorivo - 120 k.
 • Nekaj ​​besed o telesu

  Tip karoserije je popolnoma kovinski, zaprt, s štirimi vrati. V salonu je lahko sedem ljudi. Prva vrsta je od zadaj ločena s posebno steno s pregrado iz stekla. Srednji sedeži se lahko po potrebi vrnejo nazaj. ZIL 4104Notranjost, ki je bila opremljena s klimatsko napravo, prezračevanjem in ogrevanjem, se je razlikovala tudi po prostoru in prefinjenosti. Tam je bil stereo radijski sprejemnik in električna dvigala za okna.

  Motor

  Motor ZIL 4104, ki ga poganja bencin, opremljen z osmimi valji. Njihova lokacija je v obliki črke V. V času, ko je gred dosegla vrtilno hitrost 4 - 46 THS, je motor razvil največjo moč, ki je znašala 315 konjskih moči. Da bi zmanjšali skupno težo avtomobila, je bil blok valjev in njihova glava izdelana iz aluminija visoke trdnosti. Vsak blok je bil opremljen z zgornjo odmično gredjo. Poleg tega je bila vsaka jeklenka opremljena s parom ventilov z vodno kompenzacijo.
  Motor deluje v povezavi s štiri-komornim uplinjačem z dvema bencinskima električnima črpalkama. Na voljo sta tudi dva oljna radiatorja. Ena od njih se napaja z zračnim hlajenjem, druga pa iz hlajenja samega stroja. Sistem vžiga tranzistorskega tipa.

  Avtomatski menjalnik

  Ta vozlišče avtomobila je opremljeno s hidravličnimi transformatorji in je opremljeno s prenosom na tretjem mestu. Za spremembo stopnje uporabe uporabite izbirno stikalo, ki se nahaja med sprednjimi sedeži. Oblika škatle pomeni prisotnost mehanskega zamaška, ki vam omogoča varno zadrževanje avtomobila po pobočju. Deaktivacija se pojavi samodejno v trenutku začetka gibanja. Vmesna podpora ločuje dve pogonski gredi. Zadnji most imavrste nerazrezanih žarkov. Prestavno razmerje glavnega menjalnika je eno 362. Pesta koles so nameščena na stožčaste valjčne ležaje.

  Značilnosti obešalnega nosilca

  ZIL 4104 ima okvir varjene konstrukcije, ki je sestavljen iz vtisnjenega spirale in tudi prečk. Sprednje vzmetenje je nameščeno na prečni vzvod in je neodvisno. Gladkost in elastičnost premikanja stroja se doseže z uporabo razpok, nameščenih vzdolž okvirja. Nihanja in vibracije, ki nastanejo zaradi nepravilnosti na cesti, se izognejo teleskopskim blažilnikom. Zadnje vzmetenje je vzdolžno pol eliptično nizko elastično vzmet pomembne dolžine. Širina enega takšnega lista je 75 cm, debelina je 8 mm. Med listi so vložki iz polietilena, ki zmanjšujejo vibracije in vibracije med vožnjo po neravnih podlagah. Vzmeti so dopolnjene tudi s cevmi. Kolesa so opremljena z globokim robom. Povezava s podstavki se izvede s C-zatiči. Pnevmatike so brez cevi.
  Kar zadeva krmilni mehanizem, je sestavljen iz dveh glavnih enot:
 • Vijaki in matice s kroglicami v obtoku.
 • Koluti z zobatim segmentom.
 • Zavorni sistem

  Avtomobilske zavore - kolutne zavore na vseh kolesih. Sistem je opremljen s hidravličnim pogonom. Prilagoditve vrzeli se izvedejo samodejno. Na voljo je tudi notranji hladilni sistem, sestavljen iz dveh tokokrogov, od katerih vsak neposredno vpliva na vsa kolesa. Poleg tega je vsaka konturaopremljen z vakuumskim ojačevalnikom. Takšna enota je na glavnem cilindru parkirne zavore - to je že bobenski mehanizem na zadnjih kolesih. Njegovo aktiviranje se pojavi zaradi pritiska na pedal. V trenutku zagona vozila parkirna zavora preneha delovati.

  Električna oprema

  Vse elemente avtomobila, ki se napajajo z električno energijo, napaja 12-voltni sistem. Deluje zahvaljujoč generatorju na 115 kW in vsakemu po 120Ah baterijam. Da bi bila osvetlitev cestišča optimalna v temi podnevi ali ob slabem vremenu, so sprednji antifogi žarometi opremljeni s halogenskimi žarnicami.

  Možnosti

  V katerih različicah je bil izdan ZIL 4104? Spremembe stroja so bile majhne, ​​vendar jih je treba podrobneje obravnavati. Na podlagi elitnih strokovnjakov limuzin rastlin jih. Likhacheva je razvila naslednje možnosti. Sedan 41041 Skrajšana različica avtomobila je svet videla leta 1985. Zasnovan je bil za prevoz petih ljudi in ima majhno limuzino. Osnova kolesa je bila skrajšana in dobila velikost 33 metrov. To je na koncu privedlo do splošnega zmanjšanja teže stroja do 32 ton. To je čudno, vendar uradno sprostitev te spremembe ni bila dokončana, vendar je zadnji tak avto prišel s transporterja konec devetdesetih let. Potem je spregovorila moskovska mestna hiša. Skupno je bilo v obdobju 1986-2000 izvedenih 26 takšnih vozil.
  "Black Doctor" (41042) Glavna bojna naloga tega avtomobila je bil prevoz visokega uradnikabolnišnici v tistih primerih, kjer ima zdravstveni problem. Kako enostavno je uganiti iz naslova, barva avtomobila je bila črna. Zanimivo je, da je zdravnikom, ki so v njem, prepovedano nositi bele halje. Ja, in na splošno, avto ne bi smel biti izoliran od celotnega torka. V salonu ni bilo nobene opreme za oživljanje. Isto vozilo je bilo razvito vzporedno s klasičnim ZIL 4104. Na splošno je bil avtomobil zasnovan za voznika, enega stražarja in eno osebo ter tri zdravnike. Telo tega vsestranskega je prišlo malo dlje kot limuzina. Prišlo je tudi do dodatka, ki bi ga zdravniki lahko po potrebi zagotovili za prvo pomoč. V nekaterih primerih so imela zadnja vrata dva odseka: eden odprt navzdol, drugi pa navzgor. Ta avto je imel enodelna vrata z metom navzgor. Notranjost je bila razkošna, tako da so bili tudi žeblji izdelani izključno iz pravega usnja. "Oči in ušesa" 41043 - model, zasnovan za organizacijo posebne komunikacije. Zato je bila elitna avtomobilska deska opremljena z oklopljenim sistemom električne opreme, parabolično anteno vladnih komunikacij.
  Phaeton 41044 Inženirji tovarne so leta 1981 izdali različico avtomobila, ki naj bi se uporabljal izključno za parade na Rdečem trgu. Vozilo je bilo opremljeno s sodobnim strešnim sistemom. Ta postopek je trajal 20 sekund. Osnova koles se je spremenila in skrajšala za 58 centimetrov. Ostal je en sedež za voznika in dva vrata. Namesto potniškega sedeža je bil nameščen prtljažnik s sedežemograjo, ki so visoki uradniki v času praznovanja. Taki stroji so bili zbrani samo 3 kose. V tej spremembi parade se je udeležilo 2009. Upravlja dva avtomobila, od katerih je eden šel ministrom za obrambo, in drugi - vodja parade. Tretji izvod je bil predmet rezervirati in uporabi v primeru izpada enega od prvih dveh. Do danes je vse "Phaeton" v dobrem stanju in nakazana na ministrstvu za obrambo Ruske federacije. 41045 Sprememba je zasnovana kot klasična limuzina z malo spremenjenim zunanjostjo. Proizvodnja se je začela leta 1983, ko pridejo na oblast novega generalnega sekretarja in je trajala do leta 1985. Blatnikov obloge izgubili s pragovi vrat in ornamenti so bile prenesene. Posodobljena oblika in maska, sprednji in zadnje luči so se spremenile. Vendar pa na splošno, konceptni avtomobil je bil shranjen v slogu ZIL 4104. Posodobljena različica 41046 stroji za posebno komunikacijo. Nameščena oprema "Kavkaz", ki je pred svojimi tehničnih indikatorjev vseh prejšnjih generacij. Mimogrede, se uporablja še danes. 41.047 Po spremembi oblasti leta 1985 je prišlo do spremembe v konfiguraciji motornega vozila. Žarometi so bile pravokotne oblike, spet spremenila obliko rešetke, zavijete signalov nameščene na sprednji površini krila. Lost vrtijo zračnikov in vhodnih vrat. Vzvratna ogledala konsolidirajo v novo stavbo in spremenili kraj namestitve, preden so bili pri vratih, in zdaj kot. Da bi optimiziraliEkološki standard avtomobila je bil spremenjen in motor, ki je dobil mehanizem brezkontaktnega zagona. Leta 1988 je bila posodobitev prenosa, ki je omogočila izboljšanje njenega dela in povečanje življenjske dobe. Kolesa so bila velikosti 16 palcev. Funkcija "Granit" je avtomobilu omogočila nadaljevanje gibanja tudi, ko so bila kolesa razbremenjena. Preskusi so pokazali, da imajo pnevmatike sedem zadetkov s kroglami. V času sprostitve je bil avto najdaljši na planetu. Zadnja taka luksuzna limuzina je bila izdana leta 2002 za predsednika Kazahstana. Mimogrede, 41047 izkazalo, da je zadnji avto domače proizvodnje, saj po razpadu Unije vodstvo države preselil v tujih avtomobilov. "Oklepna kapsula" 4105 Dizajn avtomobila je temeljil na oklepnih kapsulah. Avtomobili z visoko stopnjo zaščite so bili izdelani na podlagi modelov 41044104541047. Montaža je potekala v mestu Kurgan. Obrat je prejel naročila za 25 strojev, od katerih sta bila 2 porabljena med požarnim preizkusom. Debelina neprebojnega jopiča je na nekaterih mestih dosegla 10 mm. Steklo je proizvedlo povišano debelino. Plinski rezervoarji so v primeru okvare pridobili lastni lastni udarec in niso bili samovžigalni. Ta modifikacija je bila sproščena v količini 14 kosov. 41072 Leta 1989 je svet videl avto, imenovan "škorpijon". Avto je bil uporabljen za premik zaščite višjih članov vodstva države. Salon je opremljen z udobnimi ograjami za uspeh ognja iz oken. Na strehi je bilo tudi loputa. Fotelj se je obrnil v pravo smer. Zadnje okno je bilo takoj odprto, ko je bilo potrebno.Izdanih je bilo 8 takih avtomobilov.
  ZIL 4104, katerega prenos je po svoji naravi značilen za visoko stopnjo zanesljivosti, je pravi vrh avtomobilske industrije v postsovjetskem prostoru. Avto je uspel utelešiti udobje in lepoto ter tehnično dovršenost. Avto je uspešno tekmoval s svojimi tujimi kolegi - Cadillac in Rolls-Royce. Zdaj je ZIL 4104 (zgoraj našteto podvozje) skoraj nerealen. Ostal takih avtomobilov ali pod zaščito države, ali so se dolgo naselili v elitnih zasebnih zbirk.

  Sorodne publikacije