Ergonomska miška: opis, značilnosti, fotografija

Nič bolj priročnega za nadzor osebnega računalnika kot miškinega gumba, ga še niste našli. V prodaji lahko najdete posebne tablice, kazalce in zaslone na dotik za interakcijo z operacijskim sistemom, vendar je bila miška in ostaja najbolj privlačna možnost na več načinov. Ampak daleč ni vsak manipulator mogoče imenovati priročno. Strukturne pomanjkljivosti najpogosteje opazijo ljudje, ki porabijo levji delež svojega časa za zaslonom monitorja. Govorimo o oblikovalcih, umetnikih, igralcih in uporabnikih drugih kategorij, ki so zaradi svojega poklica ali hobi pogosto prisiljeni v stik z miško. Navadni ali, tako imenovani, pisarniški manipulatorji zanje niso primerni. Tukaj potrebujete posebno ergonomsko računalniško miško. Ena od glavnih prednosti takšnih pripomočkov je udobje. Videz takšne miške je lahko povprečen uporabnik malce osupljiv, vendar ga pozabite takoj, ko začnete delati z manipulatorjem. In prehod na konvencionalne naprave po takšni izkušnji ni več zaželen.


Najboljši ergonomski manipulatorji

Oglejmo si najboljše ergonomske miške, ki jih lahko najdemo danes v prodaji. Oglejmo si omembe vredne lastnosti naprav, kot tudi povedali o prednostih in slabostih modelov. Vsi spodaj opisani pripomočki so redki v običajnih računalniških trgovinah, zato jih je treba naročiti na uradnem viru razvijalcev ali na spletni strani distributerja, dobro alivseprisotni "Alyexpress".

Vertikalna ergonomska miška Anker

Vertikalna ergonomska brezžična miška nudi lastniku maksimalno udobje in izjemno kakovostno montažo, čeprav kljub demokratični ceni. Ta manipulator je idealna varianta za tiste, ki imajo težave z ročnimi čopiči.


Ergonomska miška za računalnik lahko deluje v operacijskih sistemih Linux, Mass in Windows (od različice XP). Optični senzor ponuja tri stopnje občutljivosti - 8001200 in 1600 dpi. Na krovu so tudi gumbi naprej /nazaj, kar bistveno olajša brskanje po spletu.
Na parih baterij tipa AAA je ergonomska miška. V stanju pripravljenosti naprava preklopi v način varčevanja z energijo. Sodeč po odzivih, so uporabniki jasno občutili ergonomijo pripomočka, kakovost izdelave in združljivost z vsemi priljubljenimi operacijskimi sistemi. Iz minusov lastniki opazijo nekaj težav pri priključitvi manipulatorja na masovno platformo.

Microsoft Sculpt Mouse

To je ena najbolj ergonomskih brezžičnih mišk Microsofta. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, model pri delu ne napne prsti, vendar je zapestje še posebej udobno s prvotnim dizajnom.
Ergonomska miška deluje brezhibno na skoraj vseh površinah, razen na golem steklu. Še več udobja dodaja poseben Win ključ na primeru, ki odpre meni Start in druge funkcije operacijskega sistema Windows. "
Kljub dokaj skromniDpi indeks 1000 enot, model je zelo občutljiv. Microsoft s svojo lastno tehnologijo BlueTrack natančno sledi gibanju uporabnikov. Ergonomska miška deluje na dve bateriji tipa AAA. Največja dovoljena razdalja od sprejemnika je 3 metre. Sodeč po povratnih informacijah, je pripomoček v operacijskem sistemu Windows Vista močno prikazan, vendar je poleg tega združljiv s platformami Android in Mass. Seveda, gumb podjetja Win v zadnjih dveh primerih ne bo prepuščen zadevam.

Logitech MX Master

Master MX je po ocenah odlična igra in ergonomska miška. Model je zelo kompakten, vendar je obenem izredno udoben v roki, zaseda celotno dlan. Multiplatform manipulator se lahko priključi na vse naprave, kjer je miška namenjena.
Za igralce je dodeljena vrata USB, za pisarniške in druge namene pa je na voljo brezžični protokol Bluetooth. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, je manipulator precej samozavesten na vseh površinah, vključno s problematičnimi: tkanino, karton, kovine itd. Na platformah "Vetrovi" in Masi je mogoče dodeliti pomemben seznam funkcij in obnašanja manipulatorja. To pomeni, da ga popolnoma prilagodite sebi in nalogam, ki jih boste opravljali.
Namesto običajnih baterij AAA, je proizvajalec svojo miško opremil s popolnoma napolnjeno akumulatorsko baterijo, ki jo je treba redno polniti. Sodeč po ocenah, bo polna obremenitev za manipulatorja trajala malo dljemesec In to je zelo dober rezultat za večnamensko napravo. Edina stvar, ki ni ustrezala nekaterim uporabnikom, je biting price. Za ta znesek lahko kupite par zgoraj opisanih miši od Microsofta in zaradi preprostega pisarniškega manipulatorja.

Žična ergonomska miška J-Tech

Še en vertikalni predstavnik tega segmenta, katerega pregledi so zelo udobni. Model skoraj popolnoma odstrani obremenitev iz zapestja zaradi zasnove tipa "joystick". Pripomoček deluje samo v parih s kablom brez sodelovanja brezžičnih protokolov. Igralci so pri roki, glede na najnižjo raven ping-a, in navijači, kot je hoja po sobi, bodo morali skrbeti za druge možnosti.
Model ima vse potrebne lastnosti sodobnega manipulatorja. Na krovu lahko vidite več funkcijskih gumbov, od katerih jih je mogoče po lastni presoji ponovno dodeliti. Obstaja tudi dpi stikalo. Občutljivost pripomočka je na popolnoma sprejemljivi ravni - od 600 do 1600 dpi. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, ni težav z združljivostjo. Misha se dobro počuti na obeh Windsor platformah vseh različic in na Masu. Res je, da se nekateri lastniki pritožujejo zaradi težav pri prerazporeditvi gumbov na Mas, vendar je vse rešeno z namestitvijo dodatne programske opreme s strani proizvajalca. Prav tako je bil uporabnik zadovoljen z ustreznimi stroški manipulatorja.

DigitalPoint 5D

To je zelo zanimiv manipulator s prvotnim videzom. Model je navpičen, s polno podporo za palec, ki vam omogoča, da med časom sprostite rokedelo Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, lahko z miško vadite dan brez utrujenosti.
Manipulator ima pet gumbov, od katerih sta dva prilagodljiva. Določite funkcije v vdelani programski opremi proizvajalca. Programska oprema enako dobro deluje tako na platformi "Winds" kot tudi na masi OS. Na voljo je tudi gumb za nastavitev dpi. Nastavljiva občutljivost lahko znaša od 800 do 1600 dpi.

Značilnosti naprave

Miška deluje tako prek povezave USB kot tudi z brezžičnimi protokoli. Namesto baterij AAA je nameščen akumulator. Zadnji se polni pri povezovanju naprave prek kabla USB. Življenjska doba baterije se spreminja v 30 dneh, po tem pa boste morali za ponovno polnjenje miške povezati z računalnikom. Uporabniki se zelo odzivajo na miško in njene zmožnosti. Naprava ne privlači le odličnih ergonomskih indikatorjev, temveč tudi visoko kakovostno sestavo, funkcionalnost in demokratično vrednost. Poleg tega proizvajalec daje model in pol letno garancijo, ki je za pripomočke zelo dobra.

Za zaključek

Pri izbiri ergonomske miške morate upoštevati ne le udobnost uporabe, temveč tudi druge, ne manj pomembne dejavnike. Kakovost delovanja je v veliki meri odvisna od senzorja. Bolj natančno je, bolj gladko se kazalec premika po zaslonu. Če potrebujete le priročen manipulator, da kliknete ikone na monitorju z diagonalo ne več kot 19 palcev, potem ni potrebno, da preganja občutljivost. Za pisarniško delo v celotidovolj in 300 dpi. Ta indikator je pomemben za igralce in oblikovalce, ki je pomemben ne le natančno, temveč tudi hitro premikanje kazalca nad velikim zaslonom (21 "+). Glede senzorja so LED diodi veliko cenejši in precej primerni za izvajanje večine rutinskih nalog, vključno z Laserske variante natančneje pozicionirajo kurzor, vendar so takšni manipulatorji primernejši za profesionalce in igralce, ki imajo na mizi več velikih monitorjev, navadni uporabniki pa preprosto ne opazijo razlike med optiko in laserjem.

Sorodne publikacije