Kako narediti horizontalni HTML meni?

Dobra spletna stran mora imeti priročen navigacijski sistem. Meni je ena od možnosti za izbiro želenega dejanja. Ne toliko usmerjenost elementov menija v prostoru, kako enostavno jih je uporabljati. Dobra zasnova logike upravljanja in njena kontinuiteta skozi vse elemente dialoga naredi spletno mesto kompaktno in udobno dobavitelj potrebnih funkcionalnosti.

Meni: običajno in udobno

Kako krmariti po spletnem viru - teoretično vprašanje. Kako narediti meni za spletno stran? HTML v vodoravni ali navpični smeri? Kako upravljati vedenje obiskovalcev na vsaki strani in mu dati resnično funkcionalnost?
Navaden in udoben meni - pomemben in povpraševalen. Obiskovalca teorija ne zanima. Obiskovalec potrebuje njegovo rešitev za resnične težave. Običajno se dokument HTML in horizontalni meni nahajata na prvi strani spletnega mesta in ciljno usmerita obiskovalca na sistematično predstavitev storitev, izdelkov ali delov spletnega mesta, lastnika, novic, stikov.


Usmerjenost v prostoru - ni glavna, ampak bolj običajna, horizontalna sistematizacija predlaganega funkcionalnega. Branje od leve proti desni in od zgoraj navzdol je splošno sprejeto ne samo v straneh ruskega jezika.

Zagotovo pravilna mesta in njihovi meniji

Slika prikazuje enolično pravilna mesta. Njihovi meniji so lahko modeli oblikovanja, logike in funkcionalnosti. Vendar pa mnenje voditeljev ni tako trdno, včasih obstajajo izjeme. Spletne strani si lahko ogledate kot vzorec:
 • mednarodna izmenjava Forex;
 • Svetovna zdravstvena organizacija;
 • finančnega sistema Rusije;
 • Naftno in plinsko podjetje.
 • Vendar količina denarja ali družbeni pomen ni merilo za kakovost razvoja spletnih strani. Vsak meni je delo določenega razvijalca in mnenje ekipe razvijalcev priljubljenega sistema za upravljanje spletnega mesta (CMS), ki se uporablja pri razvoju spletnega vira. Predloge najboljših CMS nikoli ne vozijo resničnega življenja. Uporaba internetnih tehnologij v vsakem primeru vedno določa nujnost teoretičnega in praktičnega dela pri ustvarjanju udobnega menija.


  Klasični večnamenski primer

  Kot lahko vidite na sliki pod številko 1, so tukaj tukaj štirje različni meniji. Domača stran: Najprej film, nato HTML dokument. Horizontalno vse, vendar se vsak meni izvaja z različnimi razmerji HTML oznak, obremenitev na uporabo CSS in javascript. Zgornji meni (1.1) se nanaša na obiskovalca (zasebna ali pravna oseba, finančna institucija ali investitor). Spodnja (1.4) je odvisna od vseh ostalih in tu ni prevladujočega HTML in javascripta AJAX, ki dinamično oblikujejo želeno možnost HTML oznake. Srednji meniji vsebujejo funkcionalnost podjetja, odvisno od obiskovalca, mnenja lastnika in njegovih interesov.

  Enostavna dinamična navigacija

  Primer iz Googla (na sliki spodaj 2) je klasična enostavnost menija za preklapljanje. Na začetku iskanja je ena stvar, v procesu iskanja je povsem drugačna. Ni horizontalnega spustnega menija HTML, CSS ima minimalno vlogo. Tukaj je pomembnopreklopno točko možnosti za končni vzorec in meni je konfiguriran za to nalogo.
  Googlov konkurent Yandex (slika 3) takoj pripravi svoj meni. Poleg tega je stran za iskanje takoj zapolnjena z dodatno funkcionalnostjo in obiskovalcu ponuja ne le funkcijo iskanja. Yandex ponuja takoj:
 • iskanje;
 • denar;
 • pošta in drugo.
 • Vse funkcije v čistem HTML-u. Horizontalni meniji za vsako funkcionalnost. Značilnost Googla in Yandexa so nastavitve, ki se izvajajo samodejno, vendar jih obiskovalec lahko spremeni s pomočjo horizontalno orientiranih funkcij.

  Dejanska statična in splošna praksa

  Najnovejši primer (pod številko 4) - za razvijalce na platformi Office XML. Dokumenti formata "*. * X" so priljubljeni, priljubljeni in spletno mesto, ki ponuja standardni opis, uporablja čisti HTML. Horizontalni meni vsebuje povezave do glavnih delov:
 • docx;
 • xlsx;
 • pptx.
 • Na internetu je veliko drugih manj priljubljenih spletnih mest. Vedno lahko najdete samozavestno moderno željo po maksimalni enostavnosti in funkcionalnosti. Obdobje, ko so razvijalec in oblikovalec porabili čas za čudovite gumbe za spust, animacijo in druge učinke, je šlo.
  Današnji lep horizontalni meni: HTML, CSS in javascript - ta preprostost, udobje in funkcionalnost za obiskovalca.

  Meni: od leve proti desni in od zgoraj navzdol ali

  Različne države berejo drugače. Možnost premikanja od leve proti desni in od zgoraj navzdol je knjiga, članek, slogan ali oglaševalska knjižica, ne pa tudi stran. Smiselno je, da se osredotočimo na takšno organizacijo dialoga, vendargovorimo o spletni predstavitvi informacij, ki opredeljuje logiko dialoga z obiskovalcem.
  Tradicionalni HTML dokument: vodoravni meni s spustnimi podtočkami za vsak element. Ne samo seznam referenc (postavke), temveč tudi seznami seznamov. Ko spletna stran ponuja desetine storitev (blaga), in v vsakem položaju je lahko več kot ducat vrstic, postane problem tako menija in njenih podpostavk. Običajno se težava z velikim številom predmetov in podpostavk menija določi s pomikanjem. Vendar pa vsako področje uporabe vključuje sistematizacijo informacij. Vprašljivo je, da obstaja takšen problem v spletnem programiranju, ki ne bi dovolil omejitve od treh do štiri do sedem - devet točk. Ta znesek se nahaja na strani HTML, vodoravni meni je kompakten in priročen. Če združimo idejo sistematiziranja informacij in pomikanja po hierarhiji kategorij, lahko uresničimo veliko idejo gibanja ne z menijskimi postavkami, ampak s kategorijami informacijskega sistema, ki jih ustvarimo.
  Dejstvo je, da je spletno mesto sistematična predstavitev informacij, struktura te predstavitve pa je kategorija, to je meni.

  Organizacija menija: seznami, tabele in device

  HTML v horizontalnem meniju ne dodeljuje nobene posebne sintakse. Uporabite lahko navadne div (div, span), tabele (tabela, tr, td) in sezname (ul, li). Slednji se šteje za najbolj pravilen, vendar pogosto obstajajo konstrukcije, v katerih se vse zmeša: ena postavka v meniju je lahko tabela, v vsaki celici je več device in seznam za opis enot.

  Sintaksa HTML /CSS pri ustvarjanju elementa menija, če temelji na več čudežih (to je, slike oblikovanja), postane težka. Vektorja menija ali njegovega elementa ni mogoče uporabiti: med vsebino menija in logiko vektorja (raztezanje, stiskanje ali druga proporcionalna sprememba velikosti) ni povezave. Ostaja še uporaba rasterja, in to je nekaj HTML. Horizontalni meni (glavni), kot tudi:
 • za pametni telefon - njegov;
 • povečano - za velik zaslon;
 • kontrast - če je monitor že star;
 • za slabovidne in druge možnosti.
 • Ta razlaga je v bistvu, da ni tako pomembno, da se v prostoru HTML konstrukcij usmerimo z uporabo pravil CSS, kot izraz pomena elementa menija prek funkcionalnosti javascripta. Ideja: vsebina menija in njegovih elementov določa, kako narediti horizontalni meni v HTML, in ne togo zasnovo optimalne kombinacije ul, li, div, tabela, itd Vedno pomembna vsebina, ne togo zasnovo. Razum se lahko vedno prenese s strežnika preko brskalnika AJAX, kjer ga bo funkcija javascript razvrstila v želeno oznako HTML in ji dodala CSS, ki bo določila lokacijo, velikost in barvo menija (element menija).

  Virtualni horizontalni meni (HTML, CSS, JS)

  Google je nesporni vodja iskanja in ne samo. Zamisel o dinamični menijski spremembi je prišla že zdavnaj, vendar je izvajanje Googla - najlažje v jasni interpretaciji. Tu ni trdnega CSS-ja, javascript ni izražen, ampak iskanje po klasičnem "klepetu" je posledica ne le lovorike vodje, ampak tudi dejanske izvedbe.
  Pojdite v vodoravni meniHTML oznake iz enega smisla v vsebino, ki jih poganjajo rezultati iskanja - je dobra rešitev. Najverjetneje so Googlovi razvijalci pomenili precej različne stvari, toda povprečni obiskovalec je bil navajen na svoje razumevanje logike iskanja, koncept udobja in upravljanje iskalnikov. Navada je bila običajna in daleč od prve generacije iskalcev informacij jo uporablja. Izobraževanje navad obiskovalcev je delovno intenziven proces, toda ko mu je uspelo, ga uporabljajo in ne ponujajo radikalno novih doktrin. Pravil in oblikovanih veščin ni mogoče prekiniti.
  ​​Če razvijalec HTML /CSS /JS spremeni tehniko ustvarjanja horizontalnega menija na logiko smiselnega menija, ki ima elemente resničnosti, lahko njegova spletna stran prejme drugo občinstvo obiskovalcev in popolnoma drugačno uvrstitev med podobnimi.

  Sorodne publikacije