Usmerjevalnik TP-Link TL-WR940N 450M: pregledi

Vstopni usmerjevalnik z demokratično vrednostjo in odličnimi tehničnimi lastnostmi je TP-Link TL-WR940N 450M. O podrobnostih o tem usmerjevalniku, njegovih prednostih in pomembnih pomanjkljivostih, postopkih namestitve in ključnih funkcijah bomo podrobneje razpravljali kasneje. To je odlična rešitev za izvajanje majhnih računalniških omrežij v pisarnah ali doma.

Pozicioniranje

Skromni stroški in nižje tehnične specifikacije so prvotno vključevali usmerjevalnik TP-Link TL-WR940N 450M na najbolj cenovno dostopne omrežne usmerjevalnike. Dodaten argument pri takšnem pozicioniranju obravnavanega usmerjevalnika je podpora brezžičnemu standardu za prenos informacij in podatkov 802.1 n in pomanjkanje oddajnika 802.1 ac. Prav tako ta usmerjevalnik nima vrat USB, kar mu je omogočilo, da je na njej namestil funkcije tiskalnega strežnika ali pa izvedel varnostno povezavo z globalnim spletom. V tem primeru so tri antene. Proračunska povezanost te rešitve kaže, da antene niso odstranljive. Na koncu dobimo odlično rešitev na ravni omrežja. Prav tako je treba opozoriti, da je bil ta model prvič uveden na trg leta 2011. Nato je bila posodobljena leta 2013. Ko je bila strojna oprema nazadnje zamenjana leta 2015. Gre za to spremembo naprave, ki bo še naprej govorila, in samo jo je zdaj mogoče najti v prodaji. Tako dolgo bivanje na trgu omrežnih pogonov kaže na poseben uspeh te omrežne naprave.


Paket

Običajna in standardna oprema obravnavane omrežne naprave TP-Link TL-WR940N RU 450M. Mnenja hkrati kažejo na njeno zadostno naravo. V njem je eden vodilnih proizvajalcev omrežne opreme vključeval naslednje:
 • usmerjevalnik, opremljen s tremi nesnemljivimi antenami.
 • En par, ki je stisnjen takoj z dveh strani. Uporablja se praviloma v procesu konfiguriranja omrežne rešitve. Njegova dolžina je 1 meter.
 • Disk z dokumentacijo v elektronski obliki in z aplikacijsko programsko opremo.
 • Zunanji napajalnik s kablom in vtičem za povezavo z usmerjevalnikom.
 • Kupon za jamstvo, veljaven od trenutka prodaje, je 1 leto.
 • Uporabniški priročnik je v dvojni obliki. • Glavne značilnosti omrežne rešitve

  Napredne tehnične značilnosti glede na podobne proračunske naprave za izgradnjo lokalnega omrežja se ponašajo s TP-Link TL-WR940N 450M. Ocene v tem primeru se osredotočajo na prisotnost treh anten. To omogoča lastniku, da se v vrhunskem načinu opira na hitrost sprejemanja ali pošiljanja podatkov približno 300 Mb /s. Še enkrat, to je samo, če priključite eno napravo na Wi-Fi. Če so večje, se bo hitrost zmanjšala. Tudi prisotnost treh anten omogoča povečanje obsega brezžičnega LAN segmenta do 15 metrov. Obravnavana naprava je opremljena z enim vhodnim priključkom z oznako WAN. Na obodu je označena z modro barvo.Prav tako ima usmerjevalnik štiri vodilna vrata, označena z LAN 1 - LAN 4. Vsi 5 pristanišč so vrata tipa RJ-45. V tem primeru je najvišja stopnja prenosa podatkov 100 Mbps.

  Preklapljanje. Indikacija

  Za brezžično preklapljanje omrežja je brezžični usmerjevalnik TP-Link TL-WR940N 450M, kot je bilo že omenjeno, opremljen s tremi nesnemljivimi antenami. Za izvedbo vodilnega dela računalniške mreže je ta rešitev opremljena s štirimi LAN priključki. Druga vrata z napisom WAN so namenjena izmenjavi informacij ali podatkov s svetovnim spletom. Za napajalnik ima ta usmerjevalnik eno okroglo vtičnico, na katero se priključi električni vtič. Na vrhu usmerjevalnika se oddajajo 8 LED diod. Prvi kaže prisotnost moči. Drugi je zaslon Wi-Fi. Tretje do šeste LED so povezane z ustreznimi vrati usmerjevalnika, od prvega do četrtega, in prikazujejo njihovo delo. Naslednji kazalnik je razpoložljivost internetne povezave. In zadnja, osma LED je iskanje novih Wi-Fi naprav s tehnologijo WPS.

  Vrstni red izbire lokacije omrežne rešitve

  Pomembno je izbrati pravo mesto za namestitev TP-Link TL-WR940N 450M. Ocene so samo potrdite. Toda ta odtenek je pomemben ne le za takšen usmerjevalnik, temveč za vse druge. Za začetek je treba opozoriti, da v tem primeru na navpični površini ni montaže. To pomeni, da je lahko usmerjevalnik nameščen samo na vodoravnopovršino. Namesto njegove namestitve bi moral obstajati en prosti izpust, skozi katerega se bo izvajalo napajanje omrežnega vozlišča. Tudi to mesto mora biti brez težav vhodni kabel. Druga pomembna zahteva je pomanjkanje kovinskih površin poleg usmerjevalnika. Če ta pogoj ni izpolnjen, se bo obseg segmenta brezžičnega omrežja zmanjšal za faktor.

  Postopek namestitve in povezave

  Usmerjevalnik TP-Link TL-WR940N 450M se poveže in konfigurira na naslednji način:
 • Usmerjevalnik namestimo na vnaprej izbrano lokacijo, ki ustreza predhodno določenim zahtevam.
 • Izvedite vse potrebne žične povezave. Za njihovo število nujno vključite vhodni vodnik in napajalni kabel. Če je katera koli naprava povezana z zvitim parom, jo ​​povežemo. Ena povezava z uporabo slednje v fazi konfiguracije je obvezna in je začasna. In to bi moral biti računalnik ali prenosni računalnik. Po zaključku te operacije jo lahko odstranite.
 • Vklopite usmerjevalnik in računalnik. Ko se konča zadnji postopek zagona, na njem zaženemo CD. Potem inicializiramo postopek samodejne nastavitve in seznam ponudnikov, izberemo storitve, ki jih uporabljamo. Prav tako nastavite omrežno ime in geslo za dostop do njega. Spremembe shranimo in počakamo, da se usmerjevalnik ponovno zažene.
 • Če je potrebno, opremo začasno izključitepovezavo

 • Nastavitve testiranja

  Ko je konfiguracija usmerjevalnika končana, je treba preveriti, ali pravilno deluje. To storite tako, da se najprej zaženete na kateri koli napravi z brezžično povezavo (ne pozabite izbrati pravega omrežja in vnesite geslo za dostop do njega) in po vzpostavitvi povezave za zagon brskalnika. Nato gremo na kateri koli internetni vir. Če je vse pravilno narejeno, se prikaže njegova začetna stran. V nasprotnem primeru iščemo vzrok napake in ga odpravimo. V zaključni fazi je priporočljivo narediti enako, vendar z uporabo parice.

  Stroški

  Ključna prednost omrežnega vozlišča, obravnavanega v tem članku, je cena usmerjevalnika TP-Link TL-WR940N 450M. Pregledi so povezani z njegovimi glavnimi prednostmi. Do danes je mogoče tretjo spremembo tega omrežja izdelka kupiti za 1200-1300 rubljev. Glede na zgoraj navedeno in zaradi odsotnosti resnih pomanjkljivosti je treba opozoriti, da je tak pristop k oblikovanju cen v tem primeru popolnoma utemeljen.

  Pregledi. Prednosti in glavne pomanjkljivosti

  V usmerjevalniku TP-Link TL-WR940N 450M obstajajo določene slabosti. Ocene se osredotočajo na naslednje:
 • Pomanjkanje montažnega sistema na navpični površini. Obstaja pa tudi možnost, da kupite še miniaturno polico in rešite težavo z namestitvijo usmerjevalnika zaradi te težave.
 • Antene, ki jih ni mogoče odstraniti. Če je potrebno, lahko kupite dražji model usmerjevalnikaWR941N. V tem primeru so antene odstranljive, razlika v ceni pa je 200-300 rubljev.
 • Pomanjkanje podpore za 80211 ac. Toda tak oddajnik je nameščen samo v najdražjih omrežnih vozliščih. Hkrati pa standard še ni prejel velike distribucije, obravnavani usmerjevalnik pa se je pojavil v prodaji v letu 2015. Takrat je bil ta standard še vedno v razvoju, njegova prisotnost in jezik pa ne more biti.
 • Ni vrat USB. Tudi zaradi proračuna obravnavanega izdelka ni razloga, da bi čakali na več, kot je.
 • Zdaj pa se bomo posvetili prednostim naprave, ki vključujejo naslednje:
 • Prisotnost treh anten hkrati lahko poveča hitrost brezžičnega omrežja in razširi njegovo območje.
 • Preprost in razumljiv nastavitveni algoritem, ki se zmanjša na minimalni niz ukrepov.
 • Napredni niz možnosti programa, ki vključujejo vgrajeni požarni zid, WPS in navidezni strežnik. Vse to vam omogoča, da povečate funkcionalnost te naprave in zagotovite najvišjo možno raven varnosti danes.
 • Nizki stroški.
 • ​​

  Povzetek

  Idealno ravnovesje zmogljivosti in stroškov se spremeni v eno izmed najboljših omrežnih rešitev TP-Link TL-WR940N 450M. To vse potrjujejo ocene. Najpogosteje se tak usmerjevalnik uporablja doma ali v majhni pisarni. Za takšno vlogo je najprimernejša.

  Sorodne publikacije