Kako odstraniti dodatke v operacijskem sistemu Windows 10, vključno z vgrajenimi aplikacijami

V primerjavi s prejšnjimi sistemi ima Windows 10 veliko več orodij in funkcij za odstranitev, ki so vnaprej nameščeni v sistemu. O tem, kako lahko izbrišete enega ali drugega programa, nato pa se bo razpravljalo. Če na seznam vključite specializirana orodja, lahko preštejete vsaj pet takšnih metod.

Kako odstraniti aplikacije v sistemu Windows 10 prek menija z možnostmi?

Tako je najprimernejši način za odstranitev programov uporaba odseka parametrov, klicanega neposredno iz glavnega menija Start, kjer je izbrana točka aplikacije, v njej pa je vrsta aplikacij in zmogljivosti.


Spodaj je seznam absolutno vseh programov, registriranih v sistemu. Kako odstraniti aplikacije v sistemu Windows 10? Samo kliknite na ikono programa, nato pa uporabite gumb za brisanje v pogovornem oknu. Ta tehnika je dobra, ker po aktivaciji odstranitve med postopkom odstranitve uporabnik ne bo videl nobenih oken procesa in rezultata njegovega dokončanja. Ko je odstranitev končana, bo aplikacija preprosto izginila s seznama aplikacij. Vendar na ta način ni mogoče odstraniti vseh programov. Nekateri od njih, vključno s predhodno nameščenimi aplikacijami samega sistema, bodo nedostopni, gumbi za premikanje in brisanje pa bodo neaktivni.

Kako odstraniti program iz računalnika prek "nadzorne plošče"?

Načeloma je lahko enostavnejša metoda odstranjevanja aplikacij s praktično podobnimi ukrepiuporabo standardne "nadzorne plošče", kot je bilo v prejšnjih sistemih.


Pri vprašanju, kako odstraniti aplikacije v operacijskem sistemu Windows 10, je prvi korak klicanje same plošče. Za hiter dostop lahko uporabite meni Run, ki vsebuje nadzorni ukaz. Po tem morate le odpreti program in komponento.
Nato se prikaže znani seznam nameščenih programov, iz katerega izberete in odstranite želeno aplikacijo s pritiskom ustreznega gumba. Na seznamu, če ga primerjate z opisom, opisanim za prejšnji primer, komponente, vgrajene v sistem, ne bodo predstavljene. Lahko pa uporabite hiperpovezavo, da si ogledate nameščene posodobitve, izberete nekaj posodobitev in jih takoj izbrišete.

Odstranjevanje nameščenih programov, ki jih ni mogoče namestiti, z orodjem PowerShell in ukazno vrstico

Kot ste lahko videli, sta prvi dve metodi dobri na svoj način. Toda niti v prvem niti v drugem primeru odstranitev nameščenih standardnih programov sistema ne bo delovala. Noben blokator ne bo pomagal. Torej, kako lahko odstranim te programe? To naredite tako, da uporabite orodje PowerShell ali ukazno vrstico. Od nenavadnega do povprečnega uporabnika se ta tehnika morda zdi precej zapletena, vendar, če pogledate prednosti, ne bo posebnih težav. Najprej uporabite meni »Zaženi« in vnesite ukaz powershell (lahko se prijavite in poiščete), po katerem mora biti konzola obvezna za zagon v imenu skrbnika.Poglejmo situacijo, ko moramo odstraniti aplikacijo Evernote iz trgovine Windows. Prva stvar je, da zaženete ukaz Get-AppxPackage, po katerem bodo na zaslonu prikazani vsi programi iz trgovine.
Seznam je lahko dovolj velik, tako da lahko poizvedbo bolje določite tako, da vnesete niz Get-AppxPackage-Ime * Evernote * (lahko vstavite ime katerega koli drugega programa, ki ga želite izbrisati namesto aplikacije).
V informacijskem bloku morate vrstico kopirati s polnim imenom aplikacije (polje PackageFullName). Nato lahko nadaljujete z odstranjevanjem.
Vnesite ukaz Remove-AppxPackage in prekopirajte polno ime prek presledka. V našem primeru bo celotna vrstica izgledala tako, kot je prikazana na zgornji sliki. Zdaj je stvar še vedno majhna. Pritisnite tipko enter in nato se aktivira postopek brisanja. V vprašanju, kako odstraniti aplikacije v operacijskem sistemu Windows 10 kot eno od možnosti rešitve, lahko uporabite tudi ukazno vrstico, ki jo kličete iz menija Run s pomočjo ukaza cmd (znova morate zagnati v imenu skrbnika). Če želite dobiti seznam izdelkov programske opreme, uporabite ime izdelka niz. Na primer, odstraniti moramo urejevalnik za preizkus Worda. Prva stvar je filtriranje seznama pisarniških programov. Če želite to narediti, uporabite wmic izdelek, kjer ime kot "% Office%", dobite ime. Za popolno odstranitev napišite izdelek, kjer je ime = "Microsoft Word MUI" klic uninstall /nointeractive in pritisnite enter. gibanje se ne prikaže na zaslonuodstranitev izvedbe. Opomba: Če želite razvrstiti po imenu razvijalca programske opreme (prodajalca), lahko uporabite wmic izdelek, kjer "Prodajalec kot"% Name% "" dobi Ime, Različica (namesto Ime ime proizvajalca).

Uporaba ozko usmerjenih pripomočkov

Vse to so bila le orodja samega sistema. Za mnoge se zdi, da so precej zapleteni. Najenostavnejši način odstranitve vsega, kar je mogoče, je uporaba posebnega orodja za demontažo. Na primer, razmislite o iObit Uninstaller (aplikacija za odstranjevanje aplikacij).
Za brisanje aplikacij po meri lahko uporabite seznam, ki je zelo podoben tistemu, ki ga vidimo v razdelku programov in komponent (lahko uporabite in zbrišete več aplikacij hkrati).
Če želite odstraniti programe, izdelane v operacijskem sistemu Windows, pojdite v razdelek Win Manager, uporabite točko aplikacije na seznamu in izberite blok aplikacije Windows na desni. Zdaj samo označimo neželene aplikacije in kliknemo gumb za brisanje. Program iObit Uninstaller je tudi dober, ker lahko skenira in odstrani ostanke, vključno z datotekami, mapami in registrskimi ključi. Če želite to narediti v nastavitvah, tako da vsakič, ko ne boste ponovili dejanja, morate aktivirati globoko skeniranje in ko je končano, izberite vse objekte, zabeležite točko uničenja datoteke in kliknite gumb za brisanje.

Kaj je treba uporabiti?

Pri vprašanju ugodnosti mnogi uporabniki menijo, da je to optimalnomožnost je uporaba posebnega razpršilnika, ker je v prvih dveh primerih lahko izbris nepopoln, druga dva pa sta videti precej naporna (in mnogi celo nerazumljiva).

Sorodne publikacije