Slušalke Sony MDR-XB50AP: pregledi, funkcije in funkcije

Izbiranje dobrih slušalk ni enostavno. Najprej se morate odločiti za tip: "ročaji", vložki ali stropni monitorji. Potem bi morali razmisliti o razredu slušalk. In vzporedno s ceno, kot "Hi-End" ušesa "bo zelo drago. Ko gre za visokokakovostne vakuumske slušalke, je smiselno pogledati Sony MDR XB50AP. Mnenja o teh slušalkah so večinoma pozitivna. Zakaj ne bi upoštevali te možnosti za nakup? Govorili bomo o vseh funkcijah te slušalke. Najprej pa recimo nekaj besed o proizvajalcu.

Malo o podjetju

Legendarna blagovna znamka Sony se je rodila leta 1946. Takrat se je podjetje ukvarjalo s sprostitvijo različne elektronike. V 50. letih 20. stoletja je podjetje predstavilo svoj prvi magnetofon z izboljšanim zvokom. Po tako uspešnem zagonu so se delnice "Sony" dvignile. Proizvajalec je začel širiti seznam opreme: televizorji, vinilni predvajalniki, akustični sistemi. Malo kasneje so se pojavili kompaktni avdio predvajalniki. Kasneje - CD in DVD predvajalniki. Podjetje je lansiralo mobilne telefone konec devetdesetih let skupaj z legendarno blagovno znamko Ericsson. Naprave so postale nerealne. V letu 2000 Sony že proizvaja pametne telefone pod lastno blagovno znamko Xperia. Primeri v podjetju so odlični. Toda v tem času proizvajalec ne pozabi video opreme. Še vedno so na voljo slušalke in predvajalniki glasbe. Osupljiv primer tega so slušalke Sony MDR XB50AP. Pregledi lastnikov o njih, bomo preučili malo kasneje. Doslejupoštevajte druge značilnosti. Na primer, komplet za dostavo.


Vsebina paketa

Slušalke se prodajajo v prozornem pretisnem omotu. Na sprednji strani embalaže je prozorno okno, tako da si lahko slušalke ogledate v vsem svojem sijaju. Na hrbtni strani so napisane osnovne tehnične značilnosti v različnih jezikih. Obstaja celo ruski. Inside, tam so "ulov" sami, niz spreminjajoče blazine in posebno torbo za prenašanje slušalke. Nič ni več v kompletu za dostavo. Tudi navodila za uporabo. Da, in kaj je lahko navodilo za slušalke? Najbolj zanimivo je, da je garancija na te vakuumske slušalke skozi vse leto. Očitno so fantje iz Sony zelo prepričani v svoj izdelek. Kakorkoli že, pričakujete večjo oskrbo. Še vedno ni Hi-End strojna oprema. Poglejmo si videz ekstra basa Sony MDR XB50AP. Pregledi uporabnikov so obravnavani v naslednjih poglavjih.


Videz in oblika

Zunaj so podatki vakuumskih slušalk zelo primerni. Design team "Sony" je jasno delal za slavo. Obstajajo ostri koti in prefinjena oblika karoserije. In na najbolj vidnem mestu - krožno nalepko, ki se trudi pretvarjati, da je kovina z radialnim graviranjem. V resnici pa je plastika. Kakovost izdelave je izjemno visoka. Ko vzamete slušalke, takoj ugotovite, da je pred vami resnično kakovosten izdelek. Plastika se uporablja samo najvišje kakovosti. In precej debela. Prav zato stehtajte slušalke - 8 gramov. Obstaja veliko omejitev. Gradnja samaslušalke so standardne: imajo klasično dvojno bakreno žico. Ima mikrofon za slušalke s tipko za sprejem klica. Še vedno se lahko uporablja kot gumb za nadzor predvajalnika. Na splošno je zasnova notranjih slušalk Sony MDR XB50AP odlična.
Treba je opozoriti, da so bile te slušalke namenjene tekmovanju z legendarnim "Sennheiserjem" (ja, to podjetje proizvaja tudi "ulov"). Zato se je izkazalo, da je MDR XB50AP, ki ga bomo pregledali malo kasneje, zelo uspešen. Celo ljubitelji glasbe, avdiofili in glasbeni strokovnjaki so izjemni zaradi odlične zasnove in vrhunskega zvoka teh slušalk srednjega razreda. Seveda z nadzorniki nad glavami niso enaki. Toda v njihovem segmentu so najbolj kakovostni. To podjetju omogoča, da od njih zahteva veliko denarja. Odličen dizajn in kul zvok - tukaj so glavne značilnosti visokokakovostnih slušalk z notranjim ušesom. Vendar pa je dovolj o oblikovanju in drugih funkcijah te naprave. Čas je, da se premaknete na naslednjo točko. Zdaj pa poglejmo ergonomijo.

Ergonomija in udobje

Kako priročno je uporabljati te slušalke? Vse je odvisno od tega, kako jih uporabiti. Če jih uro ne odstranite iz ušes, lahko občutite bolečino do konca dneva. Še vedno so nekoliko težki za trajno uporabo. Kljub temu prisotnost vgrajenega mikrofona pozitivno vpliva na ergonomijo. Žice so narejene tako, da se nikoli ne zmedejo. Varno je zabeležiti prednosti pred drugimi modeli. TudiEdinstvena torbica za slušalke omogoča preprosto dotikanje v žepu kavbojke ali v torbici. Z eno besedo, z udobjem in ergonomijo v "ušesih" je vse v redu. Če izključite odvečno težo.
Vendar pa obstajajo situacije, v katerih bo teža teh slušalk koristna. Na primer, odsotnost teh "ušes" v žepu se bo takoj pojavila, saj je žep opazno lažji. Lahko jih takoj začnete iskati. Tudi (v teoriji) bi morale take medkanalne slušalke dobro sedeti v ušesih. In to je res. V teh slušalkah je še ena značilnost - vtič je narejen v obliki črke "g". Nekaterim uporabnikom to morda ni všeč. Dejstvo je, da se bo tak konektor vedno držal tkanine, če bo pametni telefon vedno v žepu kavbojk. In res je neprijetno. Toda ta majhen napačen izračun se lahko oprosti proizvajalcu. Vendar pa bomo še naprej pregledovali slušalke Sony MDR XB50AP. Čas je za pregled njihovih specifikacij. Lahko jih presenetijo. Zdi se, da takšnih naprednih komponent ni mogoče postaviti v majhno stanovanje. Inženirji Sony so to storili.

Glavne specifikacije

Zato so slušalke opremljene z dinamičnimi oddajniki s premerom 12 milimetrov. Za prenosne zvočnike tega premera je dovolj. Vendar pa ni vredno računati na popolno zvočno sliko in jasno risanje celotne scene. Kljub temu fizične dimenzije niso dovoljene. Frekvenca vzorčenja, ki jo podpirajo slušalke, se začne pri 4 Hz in konča s 24000 Hz. To je dober rezultatobičajnih "priključkov". Celo dražje slušalke se pogosto ne spopadajo s takšnimi frekvencami. Največja moč teh slušalk je 100 mW. To je več kot dovolj. Upor je 40 ohmov. To je treba upoštevati pri izbiri naprave za predvajanje. Naprava, ki ni dovolj močna, ne bo mogla uvajati slušalk. Občutljivost slušalk je 110 dB. Dober indikator za prenosne slušalke. Na splošno imajo slušalke Sony MDR XB50AP Black in odlične tehnične lastnosti. To verjetno pojasnjuje relativno visoko ceno zanje.

Obstaja občutek, da v teh slušalkah ni pomanjkljivosti. Ampak to ni tako. Številni avdiofili in strokovnjaki menijo, da imajo prenizke frekvence. In to je res. Zmogljiv bas odpravlja uporabnikovo sposobnost slišati pravi zvok. Osnove bodo vedno dodeljene več, kot je potrebno. To je pogosto prikazano kot pomanjkljivost. Vendar pa je povprečni uporabnik popolnoma enak kot kompozicija zvoka. Glavna stvar je, da je kakovost sprejemljiva. Drugi pa ni pomemben. Kljub temu pa ljudje, ki ga poznajo, raje imajo medkanalske slušalke z boljšim ravnovesjem frekvenc. Težava je v tem, da je iskanje takšnega zelo težko. Skoraj nemogoče je. In če boste našli, potem bo cena neprijetno presenečenje. Zato slušalke Sony MDR XB50AP, o katerih bomo razpravljali v naslednjih poglavjih, je skoraj popolno, če greš iz razmerja "cena-kakovost". Vendar smo bili zmedeni. Upoštevajte kakovost zvoka tega izdelka.

Kakovost zvoka

To je vredno takojKakovost zvoka ne vpliva samo na slušalke. Veliko je odvisno od vira igre. Če poskušate poslušati glasbo preko kitajskega igralca, potem je jasno, da nihče ne bo slišal kakovostnega zvoka. Najboljši rezultati so doseženi z uporabo prenosnega računalnika z zunanjim DAC, računalnikom z dobro zvočno kartico ali pametnim telefonom, opremljenim s procesorjem z dobrimi zvočnimi lastnostmi. Kaj pa slušalke Sony MDR XB50AP? Ocene in ocene prepričljivo kažejo, da so najboljši podatki "ušesa" zvok s iPhone, Samsung Galaxy S8 in HTC U10. Uporabite lahko tudi moderne multimedijske predvajalnike. Zvok v teh "jacks" je odličen. Bas se takoj počuti. In na fizični ravni. Dobesedno lahko slišite, kako se zaslonka potegne v slušalke. Hkrati sta povprečna in visoka frekvenca precej narisana. Tudi preveč. Moral bi se zmotiti v izenačevalniku malo z nastavitvami. S standardnim nizom prednastavitev je vse jasno. Slušalke odlično predvajajo elektronsko glasbo (tam potrebujete močan in globok bas). In če želite poslušati rock, metal, punk ali klasiko, potem morate izvesti nastavitve izenačevalnika. Toda zvok je več kot vreden. Inženirji "Sony" so jasno vedeli, kaj počnejo.
Zdaj o mikrofonih slušalk Sony MDR XB50AP. Ima odlično občutljivost. Oseba je popolnoma slišana tudi, če ne dvignete mikrofona v usta. Poleg tega mikrofon sploh ne izkrivlja glasa zvočnika. Čustvena barva, posamezne značilnosti - vse na mestu. Gumb za mikrofon delujehitro in jasno. In če uporabljate napravo na operacijskem sistemu "Android", potem je tudi možnost popolnega nadzora predvajalnika glasbe. Lastniki iPhonov pa bodo morali biti zadovoljni le s kakovostnim zvokom. Možnost nadzora predvajalnika iOS ni na voljo. Vendar pa uporabniki naprav "apple" ne bodo zelo razburjeni. Glavna stvar za mnoge je visokokakovosten zvok. In pridobivanje pametnega telefona iz žepa, da preklopite pesmi, ni problem. Podajte vmesni povzetek. Na splošno je v smislu kakovosti zvoka vse v redu Sony MDR XB50AP. Trenutno bomo pregledali te slušalke. Poskusimo razumeti, kako se obnašajo resnično.

Pozitivne povratne informacije lastnikov

Povratne informacije uporabnikov so zelo koristne stvari. Pozitivne ali negativne pripombe omogočajo razumevanje, ali je vredno kupiti določeno napravo. Pogosto se zgodi, da navedene lastnosti ne sovpadajo z dejanskimi. Kaj pa slušalke Sony MDR XB50AP Black? Povratne informacije uporabnikov jasno kažejo, da značilnosti natančno sovpadajo z izjavami. Lastniki te slušalke opozarjajo, da je kakovost zvoka slušalk odlična. To je seveda glavna stvar, vendar je bilo nagrajenih veliko pohval in zasnova slušalk. Intracanal tip (glede na uporabnike) je najbolj primeren za moderne kompaktne slušalke, saj ne padejo iz ušesa (kot klasični vložki). Tudi pohvale so bile podeljene žicam. Ploske žice so preprosto fizično nezmožne zamenjati v žepu, za kar so se posebej zahvalili Sonyjevim inženirjem. Napisanih je bilo tudi veliko pozitivnih pripombnaslov kakovosti zbiranja. Vse komponente ohišja so bile tako tesno nameščene, da ni niti najmanjše napake razpoke ali zračnosti. Seveda tudi pri stiskanju hrupa ni. Prav tako mnogi lastniki opozarjajo na odlično delo mikrofona. Je čist in kakovosten jezik v vseh pogojih. Nekateri uporabniki so se celo odločili, da ima mikrofon vgrajeno možnost zmanjševanja šuma. Čeprav to sploh ni tako. Ta slušalka odlično deluje s pametnimi telefoni, ki temeljijo na napravi Android (ki jo potrdijo uporabniki). Toda lastniki iPhonov tudi uspešno uporabljajo te slušalke.

Negativne povratne informacije lastnikov

Kot se pogosto dogaja, tudi kvalitativne tehnike iz določenega razloga ne ustrezajo uporabnikom. Enako velja za Sony MDR XB50AP Black. Pregledi uporabnikov negativne narave niso posebej številni, vendar pojasnite, da te slušalke niso idealne. Prva pritožba uporabnikov je posledica dejstva, da na starejših napravah (kot so stare pametne telefone) te slušalke kategorično zavračajo delo. In to je res. Dejstvo je, da stare naprave na drugačen način reproducirajo zvok (s številnimi ovirami). Zato slušalke običajno ne morejo prenašati. Kakovost je zelo nizka, obstajajo sumljivi zvoki in tako naprej. Te slušalke za v uho so namenjene izključno sodobnim pripomočkom. Ne poskušajte jih povezati z nečim starejšim od petih let. Prav tako se lastniki pritožujejo zaradi zelo neprijetne oblike vtiča. V teh slušalkah je izdelana v obliki črke "G". To je popolnoma enako kot pri klasičnih modelih roduod začetka dveh tisočin. To ustvarja nekaj neprijetnosti, ko nosite pametni telefon v žepu kavbojk (in skoraj vsakdo to počne). Vendar, če je to pomanjkljivost, je zanemarljiva. Nekateri lastniki teh slušalk so se prav tako pritožili, da na njih niso delali mesec dni. Prvič, z napravo se je treba lepo obnašati, ne glede na to, kako zanesljiva je bila. Drugič, tovarniška poroka ni bila preklicana. Toda, če ima Sony samo dve ali tri naprave v stranki nizke kakovosti, bo na voljo na stotine poceni kitajskih partnerjev. Tukaj so zaključki.

Sodba

Torej, bi morali kupiti Sony MDR XB50AP? Mnenja o slušalkah so večinoma pozitivna. Zato njihove značilnosti natančno sovpadajo z deklariranimi. Zaželeno je, da jih kupite samo za tiste, ki imajo precej sodoben pripomoček za predvajanje glasbe. Če je naprava starejša od petih let, potem je ni vredno, saj bo neuporabno, da denar zavrže. Te notranje slušalke ne vedo, kako delati s starimi pripomočki. Kar zadeva kakovost zvoka, so s temi slušalkami vse v redu. Ergonomija in udobje sta prav tako sprejemljiva. Kakovost zbirke in materialov je tudi na najvišji ravni. Vendar pa je cena primerna. Ampak, če uporabnik všeč visoko kakovost zvoka, potem je smiselno porabiti za te slušalke. Zagotavljali bodo najvišjo kakovost (zagotovljena je kakovostna reprodukcija zvoka). Ljubitelji pravilnega frekvenčnega razmerja zagotovo ne bodo zašli v te notranje slušalke, saj so zelo izrazite nizke frekvence. Toda povprečni uporabnik bo užival tako globok bas. Toda po vsem so tampotencialnim kupcem. Konec koncev, dobro ljudi običajno izberejo nekaj dražje. Toda v smislu cen v svojem segmentu v slušalkah Sony ni konkurentov.

Zaključek

Zgoraj smo razstavili interne žične slušalke Sony MDR XB50AP. Povratne informacije uporabnikov o tej napravi jasno kažejo, da je trenutno najbolj kakovosten in dostopen "ulov" v svojem segmentu. Še vedno obstajajo "Sennheiser", vendar so veliko dražji. Torej, če lahko kupite te slušalke, potem ne zamudite. Očitno so vredni denarja, ki ga zahtevajo. Težave z uporabo ne bodo natančno takšne, kot so te notranje slušalke zelo zanesljive. Ni čudno, da jim podjetje daje celoletno jamstvo.

Sorodne publikacije