Izvajalec protizdelnih storitev - Kakšen je proces in kako onemogočiti Windows 10?

Seveda ni dobro, da Windows skrbi za varnost podatkov. Ampak nekako Antimalware Service Executable je prevelika. O tem se pogovarjajo vsi. Vendar ga lahko preprosto izklopite.

Izvedljiva protimikularna storitev: Kaj je v splošnem pomenu?

Grobo rečeno, ta vgrajeni aplet, ki temelji na sistemu Windows, ni nič drugega kot vgrajeno orodje za preprečevanje iztrebljanja.
Z drugimi besedami, to je navaden antivirus, integriran v operacijski sistem, ki se v nekaterih situacijah obnaša neustrezno. Zlasti lahko blokira delovanje nekaterih nameščenih programov, ki naj bi bili nameščeni, kar povzroča veliko neprijetnosti le zato, ker jih lahko sistem prepozna kot potencialno nevarne, čeprav so preneseni iz zanesljivih virov in težav za operacijski sistem na splošno in ne predstavljajo. .

Zakaj potrebujete to storitev?

Kaj je v tem primeru impliciran proces izvajanja storitve protivirusnih storitev? Storitev deluje kot blokator, ki se izvaja skupaj s sistemom. Onemogočite ga v samodejnem zagonu brez možnosti. Ta proces, kot je že jasno, odgovarja za preprečevanje namestitve vprašljive programske opreme v računalniške sisteme, ki temelji na najnovejših različicah sistema Windows. To orodje resno sledi uporabniku. In ne smemo podcenjevati njegovih zmožnosti. O Izvajalni storitvi Antimalware lahko rečete, da je ta storitev proces pred-antivirusnega skeniranja, ki je bil pred temlahko povzroči konflikte na ravni nameščene dodatne protivirusne programske opreme. Ostanimo kasneje.

Protivlomna storitev Izvedljiva obremenitev procesor: kako onemogočiti storitev?

Načeloma lahko ta postopek izklopite na dva načina: deaktiviranje s sistemskim upravljanjem in zaustavitvijo s pomočjo nalog za načrtovanje vzdrževanja sistema. Obstajajo tudi optimizatorji programov, ki lahko onemogočijo nepotrebne storitve v samodejnem načinu. Na žalost ne v tem primeru. Noben pripomoček, optimiziran za Windows, ne deluje. Kako onemogočim to storitev?

Za začetek morate zagnati isti "Task Manager". Pokličete ga lahko s standardno kombinacijo s tremi prsti ali s tipko taskmgr v ukazni vrstici Zaženi. Po drugi strani pa se zažene s kombiniranjem programa Win + R. V aktivnih procesih v ustreznem zavihku storitev, ki jo je mogoče izvajati v programu Windows 10, morda ni vidna, ker se nanaša na sistemske procese. Toda v sistemu Windows, ko pokličete ukazno mizo, lahko takoj filtrirate procese tako, da preprosto kliknete na stolpec za filtriranje s prednostjo uporabe CPU-ja ali RAM-a. Protivirusna storitev Izvedljiva kako onemogočiti? To bo dovolj, da samo prisilite zaustavitev za deaktiviranje storitve v tem trenutku. Ampak to še ni vse. To je vredno, da ostanejo na en vidik, povezanih z Izvajalec storitev Antimalware. Kaj je ta proces je bolj ali manj jasen. Tudi z kratkoročno zaustavitvijo se zdi, da je vse jasno. Vendar pa se morate na ta način deaktiviratitako, da se postopek znova ne zažene, ko se sistem ponovno zažene.
Da, in tukaj je še nekaj drugega. Ko opazujete obremenitev procesorja, priporočamo, da najprej dokončate vse procese, tudi samodejno, v povezavi s sistemom. In tako imenovani "Defender" nima nič opraviti z zaščito, kot se izkaže, nima (ni važno, kdo trdi). Blokira samo zagon aplikacij ali namestitvenih programov, ne šteje pa aktivacijskih datotek, ki jih je našel vzorec KeyGen.exe ali kaj takega v tem duhu.
Generatorji kajajev na splošno predstavljajo posebno smer aktivacijskih programčkov nameščene programske opreme in antivirusi katere koli vrste običajno prepoznajo take datoteke kot potencialno nevarne ali seštejejo, da lahko njihova uporaba povzroči škodo sistemu. Kot je že jasno, to ne drži. V tem smislu se orodje s sistemom Windows ne razlikuje. Res je, da deluje nekako debel. Presenetljivo je, da so razvijalci to storitev vključili v standardni paket, vendar lahko povzroči konflikte tudi na ravni nameščenega protivirusnega paketa, ki žal ni nič nenavadnega. In to nikakor ni najresnejši problem. Toda nazaj na način zaustavitve in deaktiviranja te storitve.

Kako deaktivirati proces prek nastavitev programa Windows Defender

V najenostavnejšem primeru se zaustavitev izvede z ročnim zaključkom postopka. Toda to ni dovolj! Če želite deaktivirati naslednji vnovični zagon, morate uporabiti vsaj storitev načrtovanja ali spremeniti ključe in vnose v register. Ampak lahko to storite brez njega.


ZaZačenši v upravitelju opravil, morate proces MSMPENG ustaviti s podano izvedljivo datoteko v formatu EXE. Nato boste morali iti na "Nadzorno ploščo", kjer boste morali uporabiti oddelek za upravljanje, kjer obstaja povezava za zagon servisnih opravil. Zdaj je najpomembnejše! V oknu morate iti do storitve zagovornika in klikniti nanj. Po tem bo za zagon in delovanje tega programčka odgovornih 4 datotek. Za njih morate poklicati kontekstni meni in odstraniti potrditvena polja iz vseh točk zavihka storitve.

Onemogočanje razporejevalnika opravil

. Zdi se, da je to malo jasno. In zaustavitev storitev ni niti ustaviti želeni proces, temveč zaustaviti "Task Scheduler".
Pokličite ga na nadzorni plošči in aktivirajte načrtovano skeniranje. V meniju z dvojnim klikom izberete okno za konfiguriranje prožilca, ki ponovno zahteva uporabo dvoklikla menija, ki mu sledi nastavitev procesa, ki ga želite prekiniti ali načrtovano za izvajanje v običajnem načinu. Windows Planner je zanimiva stvar, vendar za mnoge ni potrebna, saj deluje v aktivnem načinu in uporablja toliko storitev, da lahko samo ugibate, katere so razvijalci vključili v stalno delujoči del sistema.

Povzetek

Kot lahko vidimo, zaustavitev tega vira v sistemih Windows še zdaleč ni enostavna. Problem je v tem, da vsi uporabniki ne razumejo, kako se to stori. Po drugi straniČe povzamemo, je zaustavitev postopka posledica izključitve storitev Windows. Drugo - neumnost. Pod pogojem, da je samodejni zagon apleta izklopljen, ni nič strašnega.

Sorodne publikacije