Izvajalec protimikularne storitve (MsMpEng.exe) nalaga veliko procesorja - kaj storiti?

Izvedljiva datoteka storitve protivirusnih storitev (MsMpEng.exe) je eden od procesov Windows. Mnogi uporabniki lahko gledajo v upravitelju opravil, ne da bi vedeli, kaj je pomembno. Članek vam bo o tem povedal: njegove funkcije in pripadnost programu. Najpomembneje pa je, da boste vedeli, kaj storiti, če nalaga veliko procesorja.

Kaj je ta proces

Najprej ugotovimo, kakšen je proces in kakšno vlogo ima v sistemu. Če uporabljate splošne informacije, velja naslednje: Protivirusna storitev (MsMpEng.exe) je proces, ki ga je razvil Microsoft in je del programskega paketa Windows Defender. Z drugimi besedami, MsMpEng.exe je odgovoren za delo nekaterih funkcij standardnega protivirusnega programa Windows.


Storitev za zaščito pred škodljivimi datotekami Izvršljiv procesor z močnimi obremenitvami

Ta postopek se nahaja v sistemskem pogonu v mapi Programske datoteke, ko delate v ozadju, praktično ne porablja računalniških virov. Prikazana obremenitev na CPU komaj doseže 05%. Vendar pa so nekateri uporabniki videli anomalije, proces izvajanja protimikularne storitve (MsMpEng.exe) je sistem naložil na 100%, kar je seveda povzročilo sistemske obešanja in napake. Dane vrednosti seveda niso normalne, v primeru takega dogodka pa je treba nekaj storiti takoj. Nato vam bomo pokazali, kako odpraviti težavo.

Pravna sredstva

Če je obremenitev sistema pretirano visoka, lahko pride do virusov, ki vplivajo na sistem. Predvsem potrebnoskeniranje računalnika za njihovo razpoložljivost. Vendar pa tega ne priporoča Windows Defender, temveč druga aplikacija drugega izdelovalca. Če to ni pomagalo, potem obstajata dve metodi, ki bosta natančno popravili situacijo.


Metoda 1: Dokončanje postopka

Če opazite, da izvršljiva izvedljiva storitev (MsMpEng.exe) porabi sto odstotkov moči računalnika, jo lahko preprosto dokončate. Seveda se bo Windows Defender ustavil, vendar se boste lahko znebili težave.
 • Zaženite upravitelja opravil s pritiskom na Ctrl + Shift + Esc
 • Na zavihku Podrobnosti ali Procesi poiščite aplikacijo MsMpEng.exe in izberite.
 • Kliknite »Odstrani opravilo« ali "Končajte postopek."
 • Po tem se bo obremenitev zmanjšala.

  Druga metoda: servisna postaja

  Prejšnja metoda zaustavi postopek za vedno, po ponovnem zagonu računalnika se bo ponovno zagnala. , naredite naslednje:
 • V Upravitelju opravil na zavihku Storitve sledite povezavi z istim imenom.
 • V oknu poiščite »Storitev Windows Defender« in odprite njene lastnosti
 • Spremenite »Tip zagona« v »Izklopljeno«.
 • Nato uporabite spremembe in zaprite vsa okna ter znova zaženite računalnik.

  Zaključek

  Zdaj veste nekaj več o procesu izvajanja protimikularne storitve (MsMpEng.exe). Vse zgoraj navedeno vam bo pomagalo rešiti resen problem - preobremenitev osrednjega procesorja.

  Sorodne publikacije