GPS-ovratnik za pse: opis, modeli, pregledi

Satelitski navigacijski sistemi se vključijo v večino sodobnih pripomočkov. Pogosto so prisotni le kot dodatek "za vsak slučaj", vendar to ni priložnost, da jih zavrnemo. Še posebej, ker funkcija navigacijskih modulov res pomaga odpraviti veliko težav pri iskanju želenega predmeta. S pomočjo takšnih senzorjev določajo lokacijo vozil, določijo koordinate infrastrukture in položaje. Očitna prednost je GPS-ovratnik za pse, ki deluje na enakih načelih in ne prinaša nevšečnosti za živali. V primeru izgube hišnega ljubljenčka je možno v nekaj sekundah zabeležiti lokacijo in sprejeti ustrezne ukrepe preko telefona ali računalnika.

Splošne informacije o GPS objemkah

Za začetek je treba določiti, kakšen je GPS senzor kot tak. To je naprava za geo pozicioniranje, s katero se z različnimi stopnjami natančnosti določi lokacija ciljnega objekta. Sledilci živali običajno delajo z napako 5-7 m, kar je sprejemljivo v smislu iskanja. Navzven je ta senzor majhna naprava, ki ima velikost kvader. Lahko se pritrdi na konvencionalni ovratnik z uporabo popolnega vpenjala, lahko pa kupite model skupaj z obročem za pristanek. Kar zadeva delovne zmožnosti, so sledilci za iskanje hišnih živali nekoliko drugačni od tistih, ki so na istih pametnih telefonih. Vendar ima GPS ovratnik za lovske pse strukturne značilnosti. Njena lupina se izvršimateriali, odporni proti udarcem, odporni na vlago in temperaturna nihanja. Prav tako je v napravah, ki so namenjene uporabi v lovu, zagotovljena izboljšana funkcija spletnega sledenja. Omogoča vam stalno spremljanje lokacije psa, ki gre na določeno pot. Nekateri modeli, ki so namenjeni za delo na dolge razdalje, zagotavljajo prisotnost radijske antene. Za večjo učinkovitost je uporaba takšnih naprav zaželena v povezavi s posameznimi sprejemniki-navigatorji, ki so tudi vključeni.

Glavne značilnosti

Za sledilce te vrste so še posebej pomembni obratovalni parametri, vključno z življenjsko dobo baterije, načinom obratovalne temperature, značilnostmi naprav za napajanje in odzivnim časom. Kar zadeva hrano, običajno sledilci napolnijo z energijo iz omrežja 220 V. In lovce lahko zanimajo tudi avtomobilski polnilci za GPS-ovratnike v obliki adapterjev, priključenih na vžigalnik. Običajno gre za napravo, ki deluje z vhodno napetostjo 12-24 vs. Ista baterija se najpogosteje prodaja na litij-ionski osnovi in ​​ima zmogljivost približno 1000 mA * h. Popolnoma napolnjena baterija deluje v stanju pripravljenosti približno 300 ur

Seveda so pomembne vrednosti in parametri naprave kot navigator. Že rečeno je bilo, da je povprečna natančnost zaznavanja koordinat približno 5-7 m, vendar obstajajo naprave z nižjo stopnjo napake. Kar zadeva odzivni čas, lahko sodobni GPS sledilnik da prvi signaltakoj, na sekundo. Točna lokacija pa lahko traja 1-2 minuti.

Neobvezno neobvezno

Zaželeno je, da sledilnik podpira sposobnost za delo v omrežjih GSM in GPRS. To bo gostitelju omogočilo uporabo mobilnega telefona in kartice SIM kot povezovalnega kanala. Nekatere bonus različice so opremljene tudi s pomnilniško kartico, ki zajema podatke, pridobljene kot rezultat opazovanja. Tudi ta funkcija bo koristna za lovce, ki ocenjujejo sledilce s takšnimi lastnostmi, kot so poslušnost psa in vztrajnost. Varnostni sistemi so široko zastopani v modelih s srednjo ceno. Izražajo se v načinu omejevanja dostopa do programa senzorja, skritih alarmov gumba SOS itd. Programabilni GPS ovratnik za pse bo omogočal samodejno pošiljanje signalov. Na primer, obvestila telefonu lahko pridejo v trenutku, ko se je žival začela premikati ali ko je bila prekoračena prekoračena hitrost.

Navodila za uporabo

Sledilniki so običajno opremljeni z zaščitnim pokrovom, ki ga je treba pred uporabo odstraniti. Nato se vstavi posebna reža za kartico SIM, ki mora biti pripravljena za uporabo, sicer alarm ne bo prišel. Vključite napravo mora biti na ulici preko ustreznega gumba. Potrebno je nekaj časa, da se "navadite" na temperaturne razmere, veter in vlago. V tem obdobju ni smiselno računati na natančnost njegovega dela. Zunanji indikatorji bodo pokazali, da je GPS sledilnik pripravljenuporabo Obveščajo o trenutnem napolnjenosti baterije in o kakovosti sprejemanja signalov s satelitov. Interakcija z napravo v trenutku alarma se izvaja s pomočjo brezžičnih kanalov. Priporočljivo je, da imate dostop do navigacijskih kart prek posebnih programov. Služijo kot nekakšen vmesnik za iskanje izgubljene živali. Večina sodobnih GPS modulov se uporablja v povezavi s kartografskim sistemom Google Maps.


Mnenja o modelih Tagg GPS Pet Tracker

Po mnenju mnogih izkušenih rejcev psov je to eden najboljših načinov nadzora za hišne živali, vključno z mačkami. Kompaktne dimenzije oblikovanja razširjajo možnosti njegove uporabe. Med prednosti pripomočka spadajo tudi ergonomski nastavitveni sistem, obsežna sposobnost spremljanja dejavnosti hišnega ljubljenčka in takojšnje določanje njegove lokacije. V tej spremembi je GPS-ovratnik za pse najprej povezan z aplikacijami za Android ali iPhone, kar olajša postopek povezovanja in delovanja. Med slabostmi sledilca, uporabniki cenijo stroške. Na trgu je naprava na voljo za 4-5 tisoč rubljev, kar je veliko za naprave te vrste.

Sledenje Reviews Garmin DC 50

Garmin je znan kot proizvajalec naprednih navigacijskih sistemov, ki jih odlikuje zanesljivost, funkcionalnost in ergonomija. Vse te lastnosti so prestale in majhen sledilnik DC 50. Kaj je še pomembneje, zahtevni lastniki psov opozarjajo na združljivost te naprave s satelitskim navigacijskim sistemom GLONASS. V praksi to pomenirazširitev pokrivnega območja modula s signalom za širjenje. Poudarja možnost spreminjanja načinov delovanja sledilnika s spremembo anten. Eden je za standardni način sledenja, drugi pa je zasnovan za daljši čas, v katerem bo deloval GPS-ovratnik. Na voljo je tudi povratna informacija s kritiko, nekateri pa opozarjajo na omejitve v zvezi z interakcijo z GPS sprejemniki. S sledilcem se lahko obrnete samo z nekaterimi moduli sistema Astro.

Mnenja o modelih TKP 19Q

Če potrebujete trpežen, odporen proti obrabi, praktičen in vsestranski GPS modul za pse, potem lahko razmislite o tej možnosti. Razvijalci so zagotovili senzor z visoko občutljivostjo, odpornostjo proti udarcem in nepremočljivim ohišjem ter ekonomično baterijo. Vse te lastnosti potrjujejo lovci, ki so pod strogimi okoljskimi pogoji nadzorovani s to enoto s štirimi nogami. Poudarjajo uporabnike in prisotnost avtomatskega načina, v katerem lahko GPS-ovratnik deluje učinkovito. Cena naprave pa je prav tako impresivna - približno 5-6 tisoč evrov.Na prodajo je mogoče najti in konkurenčne spremembe, ki stanejo 2-3 tisoč evrov, toda glede kakovosti sprejema signala so bolj verjetno, da bodo prinesle razvoj 19Q. Poleg tega, pomen in fizično zanesljivost modela, ki v tem primeru ne povzroča nobenih pritožb.

Kako izbrati najboljši GPS ovratnik za pse?

Ocena modelov sledilnikov mora temeljiti na individualnih preferencah in pogojih uporabe. To ne bo vedno potrebno in nepremočljiva stanovanja, in avtomatsko, in sledenjeprek SMS Naprava običajno prejme ustrezen in stabilen signal, ki hkrati ne ovira samega učenca. Na trgu je veliko preprostih miniaturnih sledilnikov. Če pa potrebujete modul, ki lahko deluje v težkih pogojih in na oddaljenih razdaljah, potem ne smete opustiti nobene dodatne funkcije. V takih primerih je bolje takoj paziti na trajne GPS-ovratnike za lovske pse, ki jih odlikujejo trpežne lupine in stabilnost radijskega modula. Vendar pa so taki modeli pogosto vsaj 5 tisoč, ko gre za proizvajalce ravni Garmin.

Sklep

Nove tehnologije pogosto uporabljajo uporabo na najbolj nepričakovanih mestih, kar povzroča začudenje potrošnikov. Včasih takšne inovacije niso nič drugega kot trženjska tehnika, katere cilj je razširiti določeno tržno nišo. Vendar je malo verjetno, da bi se to pravilo lahko razširilo na navigacijske sisteme. Tudi poceni GPS-ovratnik, vreden 2.000, je lahko koristen za ljubico, ki je izgubila hišnega ljubljenčka. Tudi če ne govorimo o oddaljenih razdaljah. Pogosto živali izginjajo v dvoriščih, dolgo pa so brez nadzora. Konvencionalni senzor na ovratniku vam bo omogočil, da ugotovite, kje se pes nahaja v kratkem času in brez pomoči zunanje pomoči.

Sorodne publikacije