NanoStation M2: nastavitve, pregledi, specifikacije in pregledi

Če govorimo o klasičnem usmerjevalniku, je to stvar, ki jo lahko najdete v vsakem domu, kjer uporabljate mobilne pripomočke ali računalnik. Doma imate vedno stabilen internet, hiter in zanesljiv. In kaj, če pride do vasi ali vasi, kjer je omrežje vedno problem? Tukaj potrebujemo satelit ali pripomoček za oddajanje omrežnega signala na dolge razdalje, kot je NanoStation M2. Z njim lahko signal velikega domačega omrežja Wi-Fi oddajate na velike razdalje in tako ustvarite enotno omrežje doma in v državi. Ta funkcija se ne konča z napravo, saj bo izjemno koristna v poslovnem okolju in zaščiti, ampak več o tem - spodaj. Torej bomo v tem članku obravnavali NanoStation M2. Nastavitve, opisi funkcij in pregledi uporabnikov so vsekakor zanimivi za vas.


Paket

Tukaj ni nobenih osnov. Vse je tako estetsko tako enostavno, kot je. Poleg samega usmerjevalnika lahko najdete tudi kabel za priključitev na električno omrežje. Napajanje za iste namene. Dve kratki računalniški patch kabli in par napajalnih žic za pritrditev naprave nekje. V škatli ni nič, dokumentacija, dodatna programska oprema v škatli.

Načrtovanje in izdelava

Vizualno se NanoStation M2 zelo razlikuje od tistega, kar se ponuja na trgu. To je majhna bela škatla s podolgovato obliko, izdelana posebej za namestitevulice, poleg kamer in na vseh vrstah stebrov. To je olajšano z vgrajenim vpenjalom v primeru, ki je podoben sponkam. So precej tesni in močni. Glavni material ohišja je bela mat plastika, odporen na poškodbe in različne vremenske razmere. Gadget izgleda precej zanimivo in se popolnoma prilega v vsak prostor in na prostem. Usmerjevalnik poleg kamer je komaj viden. Večina ljudi naprave ne bo niti opazila.


Na dnu ohišja je pokrov, ki skriva dva priključka za povezavo kablov RJ-45 (klasični omrežni kabli). Obstaja tudi majhna luknja za ponastavitev nastavitev NanoStation M2 (kot tudi na druge usmerjevalnike). Če želite pripomočku pritrditi na glavice velikega premera, morate uporabiti polnilne žice, ki so priložene kompletu. Na sprednji plošči lahko najdete niz kazalnikov, ki obveščajo uporabnike o napajanju, povezavo z LAN1 povezavo na LAN2 in štiri signalne signale, ki označujejo stanje povezave (raven signala).

Značilnosti

 • Čip: Atheros MIPS, taktna frekvenca: 400 MHz.
 • RAM: 32 MB.
 • Omrežni vmesnik: 2x10 /100 BASE-TX in standardni Ethernet vmesnik.
 • Širina kanala: do 40 MHz.
 • Delovno območje povezave: podpirajo se frekvence 80211 b /n /g.
 • Moč oddajnika v dBm: 26 ± 2.
 • Pasovna širina: do 150 megabitov na sekundo.
 • Deluje pri temperaturah od -30 do +80 stopinj Celzija.
 • Mere in teža: 294 x 80 x 30 milimetrov, 400 gramov.
 • Glavne značilnosti NanoStation M2

  NanoStation M2 je kompakten, a zmogljiv radijski oddajnik MIMO z zmogljivostjo 600 milwatov. Pripomoček je idealen za povezovanje z IP kamerami in sprejemanje informacij od njih. Ena od glavnih prednosti pripomočka je podpora tehnologiji Airmax, ki preprečuje neželene spremembe prenosa podatkov na velike razdalje. NanoStation M2 uporablja inteligentni sistem za spremembo prioritet za prenos podatkov iz kamer ali zvoka.
  Dostopno točko NanoStation M2 lahko konfigurirate za gostovanje obsežnega omrežja Wi-Fi (na primer v majhnem mestu), do katerega lahko dostopa katera koli stranka. Iste dostopne točke se uporabljajo za vzpostavitev povezave med več podružnicami ene družbe. NanoStation M2 se je izkazal kot odlično orodje za izgradnjo zanesljivega in neprekinjenega omrežja, zahvaljujoč zmožnosti vzdržati težke podnebne razmere. Isto napravo lahko uporabimo kot most, ki bo oddajal signal na oddaljeno razdaljo (do 7 kilometrov). To bo učinkovito za posameznike, ki želijo vzpostaviti enotno omrežje med dvema apartmajema v enem mestu ali koči in stanovanju. Na ta način NanoStation M2 uporabljajo tudi komunikacijski operaterji, ki lahko namestijo eno samo delovno postajo v dom in jo nato iz vsakega posameznega stanovanja ožičijo. Glavni signal se prenaša preko druge mini postaje NanoStation M2.
  Pomembna prednostUbiquiti Gadgets je operacijski sistem Air OS, ki pomaga učinkovito upravljati več točk NanoStation. Tu lahko nastavite tudi spremembo frekvence, tako da lastniki pametnih telefonov in računalnikov, ki podpirajo Wi-Fi, ne morejo ujeti signala, ki ga prenaša vaš most NanoStation.

  Parametri Ubiquiti NanoStation Loco M2

  Če želite uporabljati NanoStation kot dodatek za vaš usmerjevalnik, ki bo distribuiral internet na velik prostor z istimi pravili in z istimi varnostnimi parametri kot vaš statični usmerjevalnik (ali modem iz funkcijo usmerjevalnika), potem morate v načinu dostopne točke konfigurirati NanoStation M2 (usmerjevalnik):
 • Preden začnete, morate glavni usmerjevalnik povezati z računalnikom s kablom (brez Wi-Fi).
 • Nato odprite "Nadzorna plošča".
 • Pojdimo v podmeni "Center za upravljanje omrežja".
 • Izberite element "Adjustment Adjustment".
 • Odpremo lastnosti omrežne povezave in spreminjamo parametre IPv4.
 • Kot naslov IP vnesite 1921681.21, maska ​​podomrežja pa 255255255.0.
 • Ko je namestitev vzpostavljena, morate sami konfigurirati postajo:
 • Če želite to narediti, odprite kateri koli brskalnik in pojdite na 1921681.20 (če se ne morete prijaviti, je nekdo spremenil naslov povezave na postajo).
 • Pred vnosom uporabniškega imena in gesla se prikaže pogovorno okno (privzeto je ubnt).
 • Odpremo zavihek Wireless v vmesniku AirOS.
 • Spremenimo parameter brezžičnega načina na dostopni točki.
 • V parametru Country Code vnesitekatera koli država (ZDA bodo dovolile overclock hitrosti povezave).
 • V polje SSID vnesite ime omrežja (katerega koli).
 • Določite vrsto WPA2-AES in vnesite 8-mestno geslo.
 • Za shranjevanje vnesenih parametrov pritisnite gumb Change (Spremeni) in ponovno naložite dostopno točko z usmerjevalnikom.
 • Postavitev mostu v NanoStation M2

  Govorimo zdaj o tem, kako nastaviti način NanoStation M2 v načinu naročniške točke (most):
 • Za začetek odprite brskalnik in pojdite na vmesnik AirOS pri 1921681.20.
 • Pojdite v meni Brezžična povezava.
 • V brezžičnem načinu v spustnem meniju izberite način postaje.
 • Nato si morate ogledati seznam osnovnih Wi-Fi postaj in izberite tistega, ki ga nameravate povezati s svojim NanoStationom (postavite kljukico poleg tiste, ki jo želite in kliknite Lock to AP).
 • Nastavitev shranimo s klikom na gumb Spremeni.
 • Ta osnovni postopek namestitve se zaključi in vaš most je pripravljen za uporabo.
 • Recenzije

  Dokaz, da je pripomoček, razvit v Ubiquitiju, resnično elegantna različica za omrežno organizacijo, so uporabniški pregledi. Če pogledate ocene na "Yandex.Market", potem lahko vidite, da je 90% anketirancev ocenilo "5", preostalih 10% pa "4". Noben drug usmerjevalnik ni nikoli prejel takšnih veselih povratnih informacij. Prva stvar, na katero skrbijo lastniki NanoStationa, je omrežje na dolge razdalje. Hitrost je 100 megabajtov na razdalji do 300 metrov. Nekaterim uporabnikom je uspelo vzpostaviti podatkovno povezavo za oddaljenostveč kot 20 kilometrov. Na hitrost povezave ne vplivajo vreme, spremembe tlaka in naravne nesreče (tudi močne zmrzali ne odpravljajo okvare sistema). Antena ima zelo visoko moč in širok razpon podprtih frekvenc, zaradi česar je ta pripomoček najbolj zanesljiv v razredu. Hvalite edinstvene funkcije naprave, kot je frekvenčni premik. Pomembno je, da mnogi uporabniki že vrsto let delajo z oddajnikom NanoStation, kar kaže na njegovo dolgo življenjsko dobo.
  Seveda obstajajo uporabniki, ki so naleteli na težave pri delu v omrežju. Na primer, pomanjkanje moči in izguba signala na razdalji več kot kilometer. Prvič, to je lahko posledica dejstva, da je pri vzpostavitvi dostopne točke izbrana država, ki ima omejitve glede uporabe določenih frekvenc. Zato je treba za dosego največje učinkovitosti države kot države navesti Združene države. Tudi pomanjkljivosti so zabeležile zapleteno konfiguracijo dostopne točke NanoStation Loco M2. Težko je trditi, da bo večina kupcev morala prebrati veliko dokumentacije, da bi končno prilagodila vse in prinesla delo.

  Cena

  Kljub visoki učinkovitosti, visoki moči in udobnim nastavitvam so inženirji iz Ubiquitija dosegli popolno ravnovesje med ceno in kakovostjo. Z razvrščanjem po prednosti, razvijalci niso pozabili na razpoložljivost. Do danes je pripomoček na voljo po ceni 5900 rubljev, kar ustreza ceni katerega koli drugega srednjega usmerjevalnika.

  Namesto zaključka

  Torej, v suhem ravnotežju pred nami - veliko inzanesljiva naprava za organizacijo množičnih internetnih omrežij. Do danes na trgu ni veliko podobnih naprav, zato je konkurenca tesna. Ubiquiti bi dejansko lahko dokazal, da so naprave vredne vaše pozornosti. Ko boste prebrali ta kratek pregled, boste lahko popolnoma razumeli pozicioniranje naprave in funkcije NanoStation M2. Nastavitev pripomočka, seveda, zahteva nekaj spretnosti, toda tudi s tem morate ravnati. Imate samo izbiro in se odločite, če ste pripravljeni porabiti dostojno količino za organizacijo ene mreže med stanovanjem in podeželsko hišo. Lastniki in zaposleni velikih podjetij zdaj poznajo najbolj zanesljiv način zagotavljanja celotne pisarne z internetom, varnostni oddelki pa so našli idealni oddajnik videa iz IP kamer brez dodatnih žic.

  Sorodne publikacije