Namestite in uporabite navidezni tiskalnik PDF

Pomemben je format PDF, ki vam omogoča, da shranite prvotno oblikovanje dokumenta in ga hkrati zaščitite pred nadaljnjim urejanjem. To je uporabno v primerih, ko želite prikazati članek, predstavitev ali spletno stran natančno tako, kot je bilo prvotno predvideno. Za izdelavo takšnih dokumentov se uporablja poseben program. To se imenuje virtualni tiskalnik PDF, ki vam omogoča, da pretvorite skoraj vse besedilne ali grafične datoteke v to obliko. Spodaj boste našli najboljše od teh programov in od njih boste lahko izbrali enega, ki bo ustrezal vsem vašim zahtevam.

Native Windows 10

Uporabniki operacijskega sistema Windows so pred tem uporabljali PDF-je drugih proizvajalcev kot uporabnike navideznega tiskalnika, medtem ko je bila v Linuxu ta funkcija na voljo v polju. Na srečo pa se je ta nepoštena situacija spremenila s sprostitvijo "desetine". Po privzetku je nameščen program Microsoft Print to PDF, ki, kot lahko uganete po imenu, služi za pretvorbo navadnih dokumentov v to obliko.


Če želite omogočiti virtualni tiskalnik Windows 10, naredite naslednje:
 • Pojdite na "Nastavitve" v meniju Start.
 • Odprite razdelek "Naprave".
 • Kliknite gumb "Dodaj tiskalnik".
 • Zdaj izberite možnost "Tiskalnik ni na seznamu", izberite vrstico "Lokalno ali omrežno" in kliknite "Naprej".
 • Poiščite seznam "Print to File". Kliknite "Naprej" in nato izberite izz desno tipko miške kliknite dodatek Print to PDF (Natisni v PDF).
 • Pomislite na ime naprave in potrdite operacijo.
 • To je vse. Zdaj ima vaš računalnik virtualni tiskalnik PDF. Samo pošljite dokument v to napravo in samodejno bo pretvorjen v novo obliko.

  CutePDF Writer

  Kako namestiti virtualni tiskalnik PDF, če ne želite namestiti Windows 10 na računalnik? Odgovor je očiten - uporabiti poseben program za te namene. Ena taka aplikacija je samo CutePDF Writer. Namestitev te brezplačne storitve poteka v dveh fazah. Prva stvar je, da namestite program sam, nato pa vas bo prosil, da dodate ločen pretvornik. Bodite prepričani, da se strinjate s tem, sicer program ne bo mogel pravilno delovati.

  Ko je namestitev končana, lahko začnete pretvarjati, da vas zanima PDF. Samo pošljite datoteko za tiskanje in kot napravo izberite CutePDF Writer in nato določite mapo, v katero želite shraniti končni rezultat. Upoštevajte tudi, da lahko navidezni tiskalnik PDF nastavite na povsem enak način kot običajna naprava. Na primer, naredite vse dokumente, ki ste jih prejeli kot rezultat konverzije, črno-belo, umerite njihovo kakovost, izberite orientacijo in tako naprej.

  PDF Creator

  Vredno je reči, da se ta virtualni tiskalnik PDF v ruskem jeziku bistveno razlikuje od njegovih primerkov. Da, ta program ne samo, da doda svojo ikono na namizje in seznam tiskalnih naprav, temveč tudi integrira v veliko priljubljenih aplikacij. Na primer, prikaže se brskalnikmožnost, ki vam omogoča hitro pretvorbo strani PDF v spletno stran, ki jo trenutno gledate. Poleg tega boste lahko prilagodili kakovost dokumentov, jih hitro poslali po e-pošti, spremenili barvno lestvico in tako naprej.
  Na žalost najnovejše različice PDF Creatorja niso prevedene v ruski tako hitro, kot bi bilo zaželeno. Če je to za vas težava, lahko uporabite starejše različice aplikacije ali bodite pozorni na alternative.

  DoPDF

  Za uporabnike, ki se ne želijo ukvarjati s številnimi možnostmi, je ta virtualni tiskalnik PDF odličen. Program se brezplačno distribuira in odlično deluje z glavno nalogo - pretvorbo dokumentov. Pomembno je tudi, da doPDF močno poslabša kakovost datoteke med pretvorbo, kar zmanjša njeno velikost.
  Manj kot v prilogi je pomanjkanje ruskega jezika. Vendar je prevod že v teku, tako da bo čez nekaj časa ta težava izginila.

  BullZIP PDF Printer

  Ta program je zelo združljiv z vsemi operacijskimi sistemi Windows. Po želji lahko nastavite tudi na "deset", če vam pretvornik nekje ne ustreza. Poleg tega aplikacija deluje v 64-bitnem operacijskem sistemu, ki je dodatna žoga v zakladnici.

  Poleg osnovnih funkcij tiskalnika BullZIP PDF Printer je pomembno poudariti tudi možnost nastavitve gesel, vodnih žigov, šifriranja in drugih atributov v dokumentih. To bo koristno, če želiteskriti pred očmi nekoga pomembnega ali ga zaščititi pred nezakonitim kopiranjem.

  Spletne storitve

  No, za tiste, ki ne želijo naložiti svojega računalnika z dodatnimi programi, bodo virtualni tiskalniki PDF, ki delujejo na spletu, delovali. Če želite uporabiti eno od njih, pojdite v ustrezno izvorno datoteko spletnega mesta in ga nato spremenite v datoteko PDF. Spletne storitve bodo večinoma koristne za tiste, ki pogosto ne delajo z dokumenti. Namestitev navideznega tiskalnika v računalnik ni povsem logična, če želite le z njo pretvoriti eno datoteko. Vendar pa je za pretvorbo velikega števila dokumentov še vedno bolje uporabljati namizno programsko opremo.

  Sorodne publikacije