Resident Evil 3 Nemesis: prehod, gostje, skrivnosti, grafike, zgodbo in znake

Vprašanja za sprejemanje Resident Evil 3: Nemesis je po uradni objavi veliko "otrok nič" zahteval. Projekt je bil pogost gost v računalniških klubih, kjer je skoraj vsak drugi obiskovalec poskušal preživeti v virtualni zombi apokalipsi. Ta mojstrovina bo obravnavana v članku.

O igri

Značilnost projekta je prisotnost samo enega glavnega junaka - Jill Valentine. Za drugega lika, Carlosa Oliveira, je podana le majhna epizoda. V prvem in drugem delu sta bili dve igralniški akciji, kar je pomenilo prehod enega znaka in majhno epizodo za drugo. Še ena novost igre Resident Evil 3: Nemesis je monokularna pošast, ki v svoji zgodbi preganja Jill in je hkrati zapletena in končna. Obstajale so možnosti za ustvarjanje streliva, eksperimentiranje z orodji in mešanje obstoječih komponent. Na primer, z uporabo smodnika in orodje za kartuše, lahko ustvarite strelivo z različnimi učinki: kisline kartuše, zamrznitev in vnetje. Na podoben način so zdravili ozdravljeni, celjenje ran.


V angleški in ruski različici Resident Evil 3: Nemesis obstajajo trenutki, ko je potrebno narediti kompleksno izbiro. Te točke delovanja so označene z barvo okvirja v negativnih tonih in sporočilo na zaslonu o potrebi po izbiri. Odločitev vpliva na nadaljnji razvoj parcele. Neaktivnost igralca je enaka eni od teh možnosti ali smrti. Prehajanje Resident Evil 3: Nemesis vključuje reševanje ugank. Nekateri so premagali uporabo osnovnega znanja iz matematike, vendar obstajajo in predpostavljajo sposobnost reprodukcije poslušane melodije. Spreten razvoj razvijalcev - gostje z več rešitvami. Pri vsakem novem prehodu je naloga rešena na drugačen način, kar vam omogoča, da ohranite zanimanje igralca za projekt.


Po končani igri bo Resident Evil 3: Nemesis Jill Valentine dobil nove kostume. Na voljo sta dve možnosti. Razvrščena ocena je kazalnik števila kostumov. To velja za Resident Evil 3: Nemesis (rus) na PS1. Različica platforme Windows vsebuje že odklenjene kostume. Prvi prehod odpira mini igro - način plačancev, kjer so na voljo znaki Michael, Carlos in Nicholas. Cilj - priti do končne lokacije in razdružiti junaka v danem času. Sprostitev talcev, obisk tajnih lokacij, uničenje nasprotnikov in izogibanje udarcem dajejo dodatne enote časa. Ta način vam omogoča, da ne boste le porabili časa za izvajanje zanimivih nalog zunaj glavne zgodbe, ampak tudi, da bi denar, da bi se izognili napadom nasprotnikov. Spodaj bo opisan eden od načinov.

Plot in znaki

Zgodba temelji na poskusu Jill Valentine iz policijskega voda S. T. A. R. S., da pobegne iz Raccoon Cityja, katerega življenje je postalo nemogoče zaradi izbruha T-virusa. Prvi del prikazuje dogodke Resident Evil 2 prijatelja - after. Ko se je zbudila v prenatrpanem mrtvem mestu mrtvih, Jill odide na kraj svojega nekdanjega dela - v policijsko postajo.Tam se srečata s kolegom Marriage Vickers (tudi s S. T. A. R. S.) in spozna glavnega antagonista RE 3: bioinženirski izdelek Amberla Corporation (v okviru projekta "Tyran") na ime Nemesis.
Stvorenje s pokrita z všitimi očmi in hipertrofiranimi žilami, lovkami raztrga kolega. To je torej prvo srečanje z pošastjo, katere program lovi sredstva za S. T. A. R. S. na kakršenkoli način. Kasneje se junakinja srečuje s protibakterijskim orožjem (B. C. U. S.), ki vključuje Michaela, Nicholasa in Carlosa. V novem podjetju uspe zapustiti območje, kar predstavlja največjo nevarnost. Na cesti tramvaj trči, Michael žrtvoval življenje zaradi odrešenja bratov v orožju. Moral je eksplodirati skupaj z granato, da bi ustavil mutant Nemesis. Nicholas je izginil, Carlos in Jill sta se morala razdeliti. Dekle gre na evakuacijsko točko - kapelo, kjer morate poklicati zvonce, da pokličete helikopter. V procesu prehoda Resident Evil 3 se je Nemesis pokazal kot nevaren nasprotnik, ki lahko ne samo teče hitreje kot lik, temveč tudi rokuje z orožjem: udari sproženi helikopter, ki ga je ustrelil z lanserjem. Poleg tega pošast uporablja svojo smrtonosno metodo: okuži virus Jill skozi tentacle. Carlos naj bi pomagal deklici. Da bi našel protistrup, gre v bolnišnico, kjer se Nicholas sreča. Slednji je tajni agent dežnika in zbira informacije o zmožnostih posameznih borcev, da se uprejo okužbi.
Carlosu je uspelo dobiti cepivo, vendar zdravniško ustanovoeksplodira zaradi dejanj drugega kolega U. B. C. Tyrrela Patricka. Nicholas uspe pobegniti, Carlos Oliveira pa varno zdravi Jill, nato pripoveduje izdajalcu in poda nekaj koristnih nasvetov. Ta epizoda se konča in vrne zgodbo zgodbe v imenu Jill. Med kasnejšim prehodom Resident Evil 3: Nemesis (rus) se bo igralec srečal v parku prej omenjenega izdajalca, v čigar sobi Jill spozna načrte korporacije. Poskus odstranitve sovražnikovega odmora je prisilna bitka z gigantskim pokopom črvov. Novo srečanje z Oliveiro se bo zgodilo v tovarni Umbrella, kjer bo lik določil jasno potrebo po izhodu iz Raccoon Cityja zaradi jedrskega napada. Ukrep je bil izbran zaradi neuspeha oblasti pri zatiranju širjenja T-virusa. Znaki so prenovljeni za hitro iskanje ustreznega prevoza. Spet na poti pade Nicholas, ki se hvali, da je odstranil druge nadzornike Amberle in bo prejel veliko nagrado za zbrane informacije. Naslednja usoda je lahko drugačna:
 • ubil bo Nemesis;
 • Nicholas bo letel na helikopterju;
 • bo sedel pri helikopterju, ki ga bo sestrelil.
 • Samo v enem primeru ostaja živ. Obvladuje jedrski napad, osebje ima na voljo 15 minut za evakuacijo. Toda na poti do Jill se znova pojavi supermutant Nemesis, ki zaradi večjih poškodb že uporablja pipice, nato pa mrmra v ogromno plazeče pošasti, ki lahko pljune kislino. Uničiti ga je mogoče samo s pomočjo železniške pištole, ki je nameščena v tovarni (in ne od prveenkrat)

  Na koncu ima dekle možnost, da utrujenega mutanta konča s končnim strelnim pištolo ali pa ga preprosto pusti, da umre. Če se ne odločite, lahko črv okuži heroino. Heroji uspejo najti helikopter in letijo, Raccoon City pa preneha obstajati.

  Kontrolni gumbi Resident Evil 3

  : Nemesis je bil prvotno prilagojen za igranje igralne palice, zato lastniki Sony PlayStationa niso nikoli imeli težav. Toda lastniki osebnih računalnikov nimajo dovolj, ker standardni gaming nabor gumbov WSAD + Mouse ne deluje. Sklop ključev za PC-različico je treba prikazati posamično, na podlagi pojma enostavnosti upravljanja. Standardna serija je naslednja:
 • M - odprite kartico, preskočite stopnjo mačke;
 • X - usmerjanje;
 • V - tek;
 • Vnesite - fotografiranje in interakcijo s predmeti;
 • ovire za plezanje ali plezanje;
 • Z - okno inventarja;
 • C - Vnesite vrata ali izhod. Gumbi za usmerjanje in streljanje se uporabljata v parih za učinkovito odstranjevanje sovražnikov. Še posebej pomaga avtotravelom, ki pluje po zombijah, pametnih pajekih in dobermanih.

  Značilnosti

  Če primerjate prva dva dela s tretjim, potem je upravljanje na splošno izboljšano:
 • Obstajala je priložnost, da se napadejo s sovražniki s pomočjo bližnjic na tipkovnici.
 • Izključena je potreba po uporabi gumba za ukrepanje za interakcijo z lestev (razen sprememb lokacije).
 • Hitro 180 ° zavijanje s pogledom je postalo obiskResident Evil 3 kartica: Nemesis.
 • Prehod z avtocentrom je nastavljen v privzetih možnostih.
 • 8 celic lahko poveča inventar na 10 (Carlos ne velja).
 • Obstajala je priložnost za interakcijo z okoliškimi predmeti, da bi se odstranili zombiji: posnetki v sodih, eksplozivi ali električni ščiti za požar, eksplozijo ali imobilizacijo električnega praznjenja.
 • Mehanika Resident Evil 3: Nemesis se razlikuje od drugih iger v seriji. To se jasno vidi na primeru enoglavega supermutanta, ki preganja junakino. Vsak trk lahko privede do prevrnitve, ne bo ustavil zaprtih vrat, se lahko nenadoma pojavi v koraku od Jill, skoči v okno na drugo ali tretje nadstropje. Kljub trdim prizorom prizorov antagonist ustvarja vzdušje groze, ljubljene v seriji Resident Evil.
  Pošast lahko zdrži 8-9 strelov iz puške in pade, a čez nekaj časa se dvigne in se še enkrat vrže v napad. Ko poskusite znova, bo padel in dal igralcu dih (ne bo stal, ampak se bo spet pojavil v igri). Ima naslednja presenečenja:
 • se premika skoraj dvakrat hitreje kot Jill;
 • udari z rokami;
 • se včasih pojavi z raketo na rami;
 • zgrabi dekle za grlo in jo zavrže;
 • bližje koncu igre uporablja lovke kot bič, lahko naredi rezino in potrka ali meče;
 • , z majhno količino zdravja, se uporablja za končno obdelavo - infuzijo virusa v lobanjo Jill z uporabo lovk.
 • Grafike na različnih platformah

  Tretji del družbe Capcom je zaključil serijo.projektov za Sony PlayStation, kasneje je bil projekt prenesen na druge igralne platforme.
 • Leta 2000 je izdal Resident Evil 3: Nemesis na računalniku z izboljšanimi 3D modeli in visoko ločljivostjo zaslona. Vendar pa za FullHD projekt ni dosegel. Mnogi so se pritožili zaradi slabe kakovosti videa, videza "artefaktov" in madežev na sliki. Oboževalci se ne ujemajo s temnimi ozadji z neuspešno izbranimi pisavami. Na domačem trgu se je pojavilo več n različic s prevodi iz različnih studiev. Najbolj znani prevodi so Resident Evil 3: Nemesis iz Akelly in 7Volk studio.
 • Istega leta je bila v zimskem času izvedena različica, prilagojena za Sega Dreamcast. Značilnosti različice so skrbno izdelani modeli, izboljšano ozadje in prikaz pomnilniških kartic je poudaril zdravstveni indikator Jill Valentine.
 • Leta 2003 je bila izdana izdaja Resident Evil 3: Nemesis za GameCube, ki se vizualno ni razlikovala od Sony PlayStationa. V videu so spremenili samo hitrost 60 ur, na voljo pa je bilo tudi malo preoblikovanih modelov znakov. Projekt je prejel slabe ocene, saj stroškov ni bil upravičen niti za polovico.
 • ​​

  Vgrajene skrivnosti

  Resident Evil 3: Nemesis ima skrivnosti, ki jih igralec zgleda kot priložnostno naključje in ostane brez nadzora, če ni ustreznega poziva. S podrobnim poznavanjem pa postane prehod ploskve bolj zanimiv:
 • vsak nov odlomek igre odpre 1 od 8 poglavij zgodovine, posvečenih enemu od likov;
 • V igri je veliko sklicevanj na druge projekte Capcom: plakat Dino Crisis v bolnišnici Raccoon ali Biohazard (imenovan po RE, imenovanem na Japonskem);
 • poPrvi prehod Jill dobi ključ od trgovine z oblačili, lahko greš tja, da spremeni videz (v PC verziji so vsa oblačila takoj na voljo, butik pa je vedno zaprt);
 • Če bo Jill na vsakem srečanju z Nemesisom končala pošast, bo izboljšala orožje.
 • Šifre za različne platforme

  Noben obiskovalec računalniških klubov ni začel teh dveh tisoč, zato je z veseljem uporabil kode za Resident Evil 3: Nemesis. PS1, ki je zamenjal SEGA, je bil skoraj v vsakem klubu. Uporaba kod je bila posledica ne le želje, da bi preživeli čas z udobjem, ampak tudi prihrankov pri stroških, saj je bilo treba plačati za vsako uro igranja. V našem času, ko je na računalniku različica in trener za Resident Evil 3: Nemesis razmišljati o urnem plačilu ni potrebno. Vendar pa lastniki Sony PlayStation in navdušenci emulatorja občasno uporabljajo ekipe. Resident Evil 3 Opombe: Nemesis za PS1 so naslednji:
 • 800ccc9000c8 - Vklopite način nesmrtnosti za Jill Valentine.
 • 800d225e000a - povečanje zaloge z 8 slotov na 10.
 • 800d1f2a0000 - po popolnem prehodu igralec prejme uvrstitev S (izdano za največje število umorov in uspešen zaključek prehoda).
 • 800d1f3e0008 - vseh 8 epilogov bo na voljo.
 • 800e01c40002 - s pritiskom na L1 + kvadrat na igralno palico se na katerem koli mestu prikaže polje.
 • 8006D0CA 2400 - Vse vsebine v celicah inventarja postanejo neskončne.
 • 800D1D1A 8005 - shranite na kateri koli točki s pritiskom na L1 + X.
 • Resident Evil 3 Opombe: Nemesis za Sega Dreamcast Lastniki:
 • 000000C8 - Aktiviranje nesmrtnosti.
 • 00000004 - kazalnik zdravja vedno drži oznako Fine.
 • 800D3CF60008 - odklepanje vseh udov.
 • 800D3D540009 - priložnost za igro za Nicholasa.
 • 800D3D54000F - Igra za Chefa Tofuja (duhovit scenarij, ki so ga razvili razvijalci za Resident Evil 2 še).
 • 800D3F560003 - Vključno z neskončno strelivo za vse orožje.
 • Za različico operacijskega sistema Windows ni ukazov ukazne mize, zato igralci uspešno uporabljajo trener Resident Evil 3: Nemesis.

  Majhen finančni trik

  Platforma PS1 je zaslužek denarja v načinu Mercenaries. Na lokaciji s kupi smeti je treba po baru najti škatlo steklenic. Morate se povzpeti po stopnicah, zaviti desno in se pomakniti proti severu do vilic. Potrebno je ustaviti se v mrtvem kotu vožnje z rdečimi in belimi ploščami. Tukaj bo igralec napadel tri dobermana: dva morata takoj ubiti, drug pa privabiti na kopičenje plošč, kar bo odrešitelj odrešen. Pes ne bo mogel skočiti, vendar bo poskusil, da ga uporabimo za zaklad dragocenih računov. Znak se mora približati in pritisniti krmilno palčko R1, da ga obrne. Šteje se nagibno, medtem ko se ponavlja - combo. Proces je dolg, dolgočasen, vendar varen in pomaga pri zbiranju potrebne količine denarja za udobno prehodnost Resident Evil 3: Nemesis.

  Quests and Puzzles

  Skrivnosti Resident Evil 3: Nemesis nikakor ni edini vidik privlačnega projekta. Kaj je vredno le sestavljanke. Nekateri so zelo enostavni in rešeni z naključnim izborom vrednosti, nekateri vsebujejo sledi in za njihovo rešitev je potrebno najti objekt, ki se nahaja na oddaljeni lokaciji,vendar obstajajo tisti, ki potrebujejo glasbena ušesa ali zdrava pamet. Najbolj preprosta sestavljanka je omara na polnilni postaji: izmenično izklopite svetleče diode, tako da je nad označeno črko le žarnica. Po vdoru se odpre omara s posodo. Drug primer je regulacija napetosti v elektrarni. Vse je preprosto:
 • trikrat izberite rdečo, enkrat modro za visokonapetostna vrata (20 voltov);
 • enkrat - rdeča, trikrat - modra za vrata z nizko napetostjo (120 voltov).
 • Dejanja s škatlami v stolpu kapele pomenijo prisotnost glasbenega sluha, sposobnost zapomniti in predvajati melodijo. Na instrumentu sta dva vzvoda: s puščico navzgor U in navzdol D. Rešitev bo duddud ali uduudu. Zanimivo iskanje z boginjo časa, kjer visijo tri ure, s slikami sedanjosti, prihodnosti in preteklosti. Morate vstaviti jantarno uro s preteklostjo, obsidian v uro s tem in kristal v mehanizmu s prihodnostjo. Če je vse narejeno pravilno, bo kronometer v centru prikazal 12 ur, odpre se, po katerem bo Jill našla zlati polieder. Težave nastanejo z nalogo "Vzorčna voda" v Resident Evil 3: Nemesis. Prehod je preprost, če vidite pravilnost. Dovolj je samo, da obnovimo vzorec vode, pri čemer uporabimo rotacijo razponov. Na samem vrhu črte je vzorec, ki ustreza grafičnemu razponu vrednosti. Spodaj so tri vrstice A, B in C, ki so "polje za poskuse". Iz zaporedja vrednosti teh razponov je potrebno narediti rezultat (zadnjo vrstico), ki ustreza prvotnemu vzorcu. Nekaj, kar spominja na Tetris. S pravilno postavitvijo kock(screenshot spodaj) uganka bo rešena.
  Če iskanje ne deluje, je bolje začeti igro od zadnje točke ohranitve in izbrati drug način: če bo med sestankom z Nemesis skočil z mostu, bo Jill prišla do vzorcev vode. Potisnjen iz nasprotnikovega mostu, bo šel na močnostne plošče, kjer pot pretrga tok vroče pare (potrebno bo dosledno preusmeriti potoke). Vendar pa bo taka odločitev vplivala na ud.

  Zaključek

  Passage Resident Evil 3: Nemesis je dolgo izgubil spanje in je na začetku dveh tisoč let kršil prehrano za mnoge ljubitelje žanra. Za svoj čas je projekt precej pomemben in obetaven. Pustimo in ponovimo prehod le 2-3 ure, prva hitenja za 7 ali več. Za "otroke nič" je neizčrpen igralni doživetje, ki pomaga, da se potopite v ozračje nevarnosti, tresenje, ko nenaden pojav zombijev izza roga, okna ali odvodne kanalke. To je nepogrešljiva raziskovalna izkušnja v kombinaciji sestavin (ki se nanašajo na žanr RPG) za strelivo. Pozitivne povratne informacije so prispevale k rasti prodaje projekta. Številni komentarji uporabnikov tematskih spletišč - to so misli igralcev, ki določajo kriterije za izbiro kakovostnega izdelka. Za večino ljubiteljev žanra je Resident Evil 3 merilo. Na vprašanje o "Očetju zla" se v glavi pojavi podoba nadomeščenega "Tirana" s prišitim očesom - Nemesis. To je tretji del, ki je za mnoge postal izhodišče vesolja Resident Evil. V njem so osredotočeni vsi najbolj prepoznavni vidiki žanra: različni koti pregledakamera, sistem za samodejno zaznavanje, bližnjice na tipkovnici, zvočni posnetek. Če primerjate druge projekte, lahko vidite odstopanje od tradicij žanra. Resident Evil 4 je še vedno odgovoren, toda iz 5. in 6. dela franšize je strelec iz tretje osebe že zrasel in tradicionalni elementi Horror v njih niso upoštevani. Prehod tretjega dela je izjemen, ker se dogodki ne dogajajo v zaprtem prostoru, kot je dvorec ali bunker, in pokrivajo celo mesto. Vsak vogal lahko ogrozi nevarnost. Sovražnik bo prišel izven avtomobila, okna, skočil iz bar, zdrsnil iz sence ali podkaraulit v kanalizacijo (kot v primeru pokopališča). Igralec mora nenehno odločati, kaj je bolj pomembno: kartuše ali zdravila. Odločite se, kot da streljate iz demonov, ki hodijo, ali hitro tečejo med njimi in zaprete vrata za seboj. Idejo franšize je navdihnil Paul Anderson, ki je odstranil film z istim imenom, ki je dobil nadaljevanje. Za razliko od igre film ni bil tako uspešen. Glede na ocene, "Abode of Evil 2: Apocalypse" (v drugem delu se je pojavil supermutant Nemesis) je prejel več negativnih ocen kot prvi del. In to je kljub ogromnemu številu napotitev na igre, ki povzročajo in še vedno navdušujejo oboževalce. Na primer, eksplozija mesta-rakuna je skoraj povsem kopirala iz okončine RE 3: Nemesis. Prizori smrti Umbrella vojakov iz množice mrtvih so si izposodili iz istega projekta. Pojav "Nemesis" v filmu ni mogel povzročiti veselja. Enako je treba povedati o neposredni referenci v obliki Jill Valentine, ki je v filmuObleka, premikanje in držanje orožja kot v igri. Veliko trenutkov si sposodilo od prvega dela igre in od RE: Code Veronika. Vendar pa ni vse sladko in gladko. Slika je posebej zanimiva za ciljno občinstvo, vendar so številne filmske kritike negativno ocenjene. Walter Chow iz filma Freak Central se je na ustvarjanje P. Andersona odzval kot na grozno nadaljevanje grozljivega filma. Rotten Tomatos, znan filmski portal, ki je specializiran za združevanje recenzij visoko kvalificiranih filmskih kritikov, je postavil sliko v samo 20% razvrstitve, kar je enako kot odlivanje gnilih paradižnikov ustvarjalcev (ne brez razloga ima mesto tako ime). O nadaljevanju filma na splošno ni vredno omeniti. Če sta bila prva dva dela nekoliko kvalitativna, potem je ostalo bolje, če bi molčali. Dlje, bolj spominja na odkrito zlorabo nad Milo Jovovich, poskušal z vso močjo, da bi bitja na želeno raven. Albert Wesker, nobena velikanska zombi mačka ali veliko klonov glavnega junaka ni rešila situacije. V filmu The Evil Rescuer: The Last Head je prišlo do nekakšnega logičnega zaključka v filmih The Evil Rescuer: The Last Head, vendar se ocena na Rotten Tomatos nad 35% ni zvišala. Navijači so kritizirali sprostitev zaradi velikega števila netočnosti, nepodrejenosti, zapletanja razlik s prejšnjimi deli in odstranitve pomembnih oseb v sekundarnih vlogah. Maja 2017 je napovedala, da namerava ponovno naložiti celotno franšizo. Upamo, da bo to bolj premišljeno, kakovostno in trdo delo, ki ga boste želeli znova in znova priti nazaj.Računalniška igra Resident Evil 3: Nemesis ali strelec tretje osebe tipa peti in šesti del. Vendar ne smete začeti hoditi iz vesolja iz neuspešnih filmov. Gaming projekti živijo svoje življenje, rastejo v vojske občudovalcev, ki izražajo strasti s pomočjo ustvarjalnosti, cosplaya in ne samo. V avgustu 2018 je Capcom objavil ponovno izdajo Resident Evil 2, tako da je januarja 2019 dodelil datum izdaje.
  Oboževalci so z navdušenjem pozdravili novice in izrazili upanje za predelavo Resident Evil 3: Nemesis na osebni računalnik. Še vedno je treba upati, da bo projekt s ponovno izdajo glasnega grozota prejel drugi rojstni dan, da bo dobil zanimivo DLC, nove zgodbe in bolj premišljeno igranje. Upravljanje z vzorci 2000 je seveda postalo klasika, vendar mnogi pričakujejo globlje prilagajanje računalniku: WSAD + Misha. Ni grafike in nobenega jezika. Z višine leta 2018 se zdi, da je ta komponenta Resident Evil 3: Nemesis slaba, saj je obdelava pod novimi realnostmi ključnega pomena. Ostaja le, da želimo veliko sreče in potrpljenja razvijalcem in oboževalcem.

  Sorodne publikacije