Kako prenesti slike iz prenosnika na televizijo na različne načine

Včasih se zgodi, da je treba priključiti prenosni računalnik na televizor. Zakaj ga potrebujete? Prvič, domači uporabniki so zainteresirani za to. Za ogled fotografij, filmov in iger na velikem zaslonu uporabljajo tako tandem TV in prenosni računalnik. Velik del tega je narejen za delo, saj je na velikem zaslonu veliko bolj priročno.

Toda vsi ne vedo, kako pravilno prenesti sliko iz prenosnika v televizor. Večina ljudi ga sliši prvič. Povezava med televizorjem in prenosno napravo lahko vzpostavite na več načinov. Spodaj je opis vseh teh metod.

Prenos slik brez žic

Če sta na voljo samo televizor in prenosni računalnik, vendar ni na voljo noben kabel, ne smete obupovati. Izvedeno je mogoče. Toda kako prenesti sliko iz prenosnika v televizor brez žic? Za to potrebujete tudi usmerjevalnik in poseben program, ki ga morate namestiti na prenosni računalnik. Pomembno! Televizor mora biti povezan z usmerjevalnikom, toda pred tem se morate prepričati, da ima možnost povezave z napravami Wi-Fi.


Vzpostavitev komunikacije. Navodila po korakih

 • Televizor priključite na usmerjevalnik in preverite, ali je res priključen.
 • Prenosnik in usmerjevalnik povežite prek povezave Wi-Fi.
 • Z uporabo televizorja zaženite program na prenosnem računalniku, podobnem podaljšku Windows Media Center Extender.
 • Povlecite datoteke v Media Center in uživajte v ogledu na zaslonuTV!
 • Kako prenesti sliko iz prenosnika na Apple TV?

  V tem primeru potrebujete napravo, ki bo predvajala videoposnetke na televizijski zaslon. Imenuje se Apple TV. Povezuje se prek posebnega kabla in nato v omrežje Wi-Fi. Po tem boste lahko uživali v gledanju videoposnetkov in slik na Apple TV.


  Kako prenesti sliko iz prenosnika v televizor prek kabla HDMI? Ta metoda prenosa podatkov je najpogostejša. Povezava ima tako visoko kakovost. Razlika je v tem, da se ne samo slika, ampak tudi zvok prenaša prek enega kabla. Sodobni prenosniki, televizorji so opremljeni s priključki HDMI. Obstajajo tri vrste priključkov HDMI:
 • Namestili so večino televizorjev vrste A.
 • Miniaturni konektorji vrste HDMI tipa B. se uporabljajo za prenosne računalnike in videokamere. HDMI, zasnovan za digitalne fotoaparate, pametne telefone in tablične računalnike.
 • Vse te vrste priključkov je mogoče priključiti prek adapterjev. Zato ne smete obupati, če se katerikoli konektor takoj ne prilega. Prav tako morate vedeti, da obstajata dve vrsti kablov HDMI:
 • Standard, za video prenos pri 720x1080 slikovnih pik in 745 MHz.
 • Visoka hitrost za slike z ločljivostjo 1080 x 2160 slikovnih pik in frekvenco 340 MHz.
 • Torej je potreben kabel in na voljo so potrebni priključki. Kako prenesti slike iz prenosnika v televizor prek HDMI? Vse je zelo preprosto! Izklopite obe napravi in ​​ju povežite s kablom HDMI. Nato vklopite televizor in prenosni računalnik. Med prenosomoperacijskega sistema, lahko na televizorju vidite opombo, ki označuje manjkajoči ali šibki signal. Z daljinskim upravljalnikom odprite meni TV in izberite napravo HDMI. Pozor! Izbrati morate točno tisto napravo, ki je bila priključena na želeni priključek! Če je vse narejeno pravilno, se bo na zaslonu televizorja prikazalo namizje prenosnega računalnika.
  Vse! Zdaj lahko igrate igre, gledate filme in fotografije na velikem zaslonu in uživate v kakovosti! Če se slika ne pojavi na televizorju, morate pritisniti desno tipko miške na namizju prenosnika. V spustnem meniju izberite »Ločljivost zaslona«. Pojavilo se bo okno z nastavitvami. Pod "Zaslon" morate izbrati "Več monitorjev". Dovoljenje bo nastavljeno samodejno, vendar ga lahko spremenite po lastni presoji. V razdelku »Več zaslonov« morate nastaviti »Podvoji namizje na 1 in 2«. Po vseh teh manipulacijah se mora slika pojaviti na televizorju.

  Nastavitev zaslona v sistemu Windows 10

  Mnogi uporabniki že dolgo uporabljajo najnovejši operacijski sistem, ki se bistveno razlikuje od prejšnjih različic. Kako prenesti sliko iz prenosnika v televizor prek HDMI v Windows 10? Za uporabnike tega operacijskega sistema se povezava med prenosnikom in televizorjem razlikuje le v nastavitvah zaslona.
  To storite tako, da poiščete in odprete razdelek »Nastavitev zaslona«. Pojavi se okno z dodatnimi parametri. Tukaj morate izbrati "povezati več zaslonov". Kliknite gumb »Shrani«. Nastavitvedovoljenje izda naslednja postavka. Tu lahko izberete optimalno kakovost monitorja po lastni presoji. Nato kliknite "Uporabi". Prav tako je mogoče pomanjšati sliko »prilegaj« na televizijskem zaslonu. Ta funkcija je na voljo v vseh digitalnih televizorjih.

  Vzpostavitev povezave med TB in drugimi napravami.

  Torej je zdaj jasno, kako prenesti slike s prenosnega računalnika na televizijo. Kaj pa uporabniki uporabljajo za tablične računalnike in pametne telefone? Tu ni nič posebnega. Če vaš televizor podpira Wi-Fi ali ima usmerjevalnik, ki podpira Wi-Fi, lahko preprosto nastavite brezžično povezavo med telefonom in pametnim telefonom. S kablom HDMI lahko povežete prek ustreznih priključkov na napravi. Trenutno se tehnološki napredek še naprej razvija in kmalu se bodo pojavili televizorji z vsemi podprtimi funkcijami. In potem vprašanje, kako prenesti sliko iz prenosnika na televizijo, ne bo problem. Vsi bodo lahko uživali v slikah na velikem zaslonu.

  Sorodne publikacije