Kako popraviti napako "Component v7plus.dll ni bilo mogoče najti, ni clsid"

V operacijskem sistemu Windows, začenši s sedmo različico, so programerji 1C baze podatkov začeli opazovati napako: "Komponenta v7plus.dll ni najdena, ni clsid". Poleg tega lahko programerji s tem problemom soočajo z navadnimi uporabniki računalnika in premikajo bazo podatkov. Če pogledate v koren, potem ni nič strašno v tej napaki, vse v vsem programu ne zdi potrebno za delo komponento, enako v7plus.dll.

Kaj je ta napaka in zakaj se dogaja?

Začnimo s člankom, ki bo dal definicijo napake "komponenta v7plus.dll ni bila najdena." Treba je razumeti, s čimer se ukvarjamo. To je že bilo povedano, da pride do napake pri delu s programom 1C. Če ga pogledate podrobneje, potem se sporočilo o napaki razjasni, da krivijo celotno dinamično knjižnico v7plus.dll. Najverjetneje je bila med posodabljanjem ali drugimi manipulacijami s programom izgubljena ali premaknjena. Ampak včasih se zgodi, da ga je treba registrirati. Čeprav so se nove različice operacijskega sistema naučile to samodejno, vendar ta proces še vedno ni vedno primeren.


V vsakem primeru, bolje razumeti napako "komponenta v7plus.dll ni bilo mogoče najti", tako da zdaj lahko gremo neposredno v njegovo popraviti.

Odločitev Metoda št. 1: Premikanje in registracija knjižnice

Torej, kaj imamo? Pri delu s programom 1C je prišlo do napake "Komponenta v7plus ni bila najdena". Torej se morate prepričati o programunašel jo je. Zdaj vam bomo povedali, kaj storiti. Najprej predpostavimo, da ta knjižnica v računalniku, ki ga še vedno imamo, preprosto ni v tem imeniku. Kot je bilo že omenjeno, je to lahko posledica manipulacije s programom. V tem primeru ga moramo najti. V ta namen uporabite običajno iskanje v Raziskovalcu. Kdo ne ve, je v zgornjem desnem kotu okna. Priporočljivo je, da iskanje začnete s sistemskega pogona.


Ko sistem zazna potrebno knjižnico, jo je treba premakniti v pravilen imenik. Privzeto je mapa bin v imeniku 1Cv77, ki se nahaja v programskih datotekah na sistemskem disku. Ampak za vsak primer, da bi dobili 100-odstotno zagotovilo za uspeh, kopirajte to datoteko in mapo System32 v mapi Windows na istem sistemskem disku. Če imate 64-bitni sistem, bo ime mape SysWOW64. Po tem poskusite delati s programom 1C, če napaka "komponenta v7plus.dll not found" še vedno obstaja, potem najverjetneje knjižnica, ki smo jo premaknili, ni samo registrirana v sistemu. Dobra stvar je dovolj preprosta.
  • Pokličite okno »Zaženi« s pritiskom na Win + R.
  • Vnesite ukaz regsvr32 v vnosno polje C: Program Files1Cv77binv7Plus.dll.
  • Kliknite V redu, da dokončate registracijo.
  • To je vse zagotovo. Program bi moral zdaj delovati pravilno.

    Metoda št. 2: ročna namestitev knjižnice

    Toda kaj, če knjižnice ni bilo mogoče najti v računalniku pri iskanju? To jeje popolnoma odsoten v računalniku, in napaka "komponenta v7plus.dll ni bilo mogoče najti" je treba hitro določiti. To bomo zdaj podrobneje preučili. Pravzaprav o tem ni nič strašnega. Samo morate prenesti isto dinamično knjižnico iz interneta in jo premakniti tam, kot je bilo napisano zgoraj. Po tem bo problem izginil.

    Sorodne publikacije