Kje je tipka Backspace na tipkovnici? Njegov namen in primeri uporabe

Ta članek bo podal podroben odgovor na vprašanje, kje se nahaja preslednica na tipkovnici. Poleg tega bodo na voljo različne možnosti za njegovo uporabo. Najzanimivejši material je za začetnike, toda tudi izkušeni računalniški strokovnjaki bodo lahko zanj našli nekaj novega.

Kdaj uporabiti ključ: glavni primer uporabe

Preden ugotovimo, kje se nahaja tipka Backspace na tipkovnici, bomo razumeli njen glavni namen. Najpogosteje se uporablja v procesu dela z urejevalniki besedila. Slednje vključuje Notepad, ki je integriran v operacijski sistem Windows, Word, ki je del paketa Microsoft Office Writer. Ko kliknete nanj, se znak, ki je levo od vhodne kazalke, izbriše. To pomeni, da se delovno območje v tej smeri osvobodi. Če je izbrana skupina črk ali številk, se tudi izbrišejo.


Podobno se lahko ta ključ uporablja v različnih okoljih za razvoj programske opreme. Če izberete element v vmesniku novega programa, ga lahko na račun takšnega klika odstranite.

Kje je vhodna naprava

Najprej morate ugotoviti, kje je tipka Backspace na standardni tipkovnici osebnega računalnika. Praviloma se nahaja v zgornjem desnem kotu glavnega dela vhodne naprave. Takoj pod njopritisnete tipko Enter in funkcijske tipke visoko nad njo. Hkrati lahko ima ustrezen napis ali puščico na levi. Toda na napravah za vnos prenosnih računalnikov se lahko njegova lokacija precej razlikuje. Če je vaš prenosnik opremljen s standardno tipkovnico, se njegov položaj ne spremeni. V primeru skrajšane vhodne naprave, ki nima številskega gumba na desni strani, se v skrajni desni vrstici prikaže Backspace. Hkrati bo na dnu vse enako Enter, na vrhu pa funkcionalne tipke.


Kako uporabljati in uporabljati v različnih aplikacijah

Toda ne samo urejevalniki besedil in različna okolja lahko uporabljajo vesoljsko tipko na tipkovnici za razvoj programske opreme. Uporabite ga lahko na primer v vsakem sodobnem brskalniku. Če v tem primeru kliknete na ta ključ, se bo odprlo prejšnje odprto mesto v svetovnem spletu. To pomeni, da se lahko z njegovo pomočjo hitro vrnete na tematski vir. Zelo podobno uporabo tega vhodnega elementa v programu "Explorer" operacijski sistem Windows od dohodkov pravnih oseb Microsoft. V tem primeru lahko uporabnik stopi na višjo raven. Nahaja se na primer v mapi, ki se nahaja v glavnem imeniku pogona D. Ko kliknete ta ključ, se uporabnik premakne za eno raven višje v svoj korenski imenik. Prav tako lahko krmarite v vseh drugih primerih kot del tega operacijskega sistema navigacijskih aplikacijMicrosoft Corporation "Explorer".

Zaključek

Upamo, da zdaj ne boste imeli nobenih vprašanj o tem, kje se nahaja preslednica na tipkovnici. In ne samo v stacionarnih osebnih računalnikih, ampak v različnih modelih prenosnih računalnikov. Razpravljali so tudi o možnih variantah njegove označbe na različnih vrstah vhodnih naprav, podane so različne možnosti, kako lahko uporabite tipko Space na tipkovnici. Poleg tega ima v besedilnih programih ali integriranih razvojnih okoljih programske opreme en namen, v brskalniku ali programu "Raziskovalec" pa je popolnoma drugačen. Zato je veliko v tem primeru odvisno od tega, katera aplikacija je trenutno aktivna. Nujno je treba opozoriti, da je ta element vhodnega sistema univerzalen in se lahko do sedaj uporablja v različnih pripomočkih.

Sorodne publikacije