DWM.exe: Kaj je to? Storitev popravljanja napak in zaustavitve

Uporabniki sistema Windows, ki se začenjajo s spremembo sistema Vista, v upravitelju opravil pogosto opazijo številne nejasne procese, ki precej obremenjujejo sistemske vire računalnika. Eden takih je DWM.exe. Kaj je to - malo ljudi si predstavlja. Medtem pa ni nič zapletenega pri razumevanju narave tega procesa. Nato bomo preučili značilnosti storitve, njene težave z zaustavitvijo in popravke napak, ki se lahko pojavijo na najpogosteje uporabljeni stopnji nalaganja operacijskega sistema.


DWM.exe: Kaj je to?

Postopek je ena od komponent storitve Desktop Manager, ki deluje skupaj s sistemom in je sestavljeno orodje za prikaz vsebine vseh aktivnih oken.
V grobem se vsebina vseh oken zapiše v določene pomnilniške celice, nato pa sistem ustvari svoj (kompozitni) predogled, ki vam omogoča spreminjanje postavitve vsakega okna (na primer dodajanje učinkov).

Uporaba pomnilnika in CPU

V operacijskem sistemu Windows 7 je DWM.exe odgovoren za namestitev specializiranih tem, vključno z Aero, ki ima številne vizualne učinke. Običajno pomnilniški proces odvzame približno 40-50 MB, vendar pa lahko na šibkih strojih dosežete in dosežete višje vrednosti. V sistemu Windows 10 manjkajo učinki, kot so prosojne plošče, zato običajno obremenitev ne presega 15-20 MB. To je enostavno razumeti, da za zmanjšanje porabe sistemskih sredstev, morate le izklopiti sistemsko komponento.


Kako zmanjšati obremenitev virov z najenostavnejšo metodo?

Najlažji način za deaktiviranje tega procesa v prenesenem sistemu je, da ga v Upravitelju opravil običajno imenujete. Toda kako koristno? Presodite sami, ker se pri ponovnem zagonu ta komponenta ponovno aktivira.
Da bi zmanjšali obremenitev, uporabite spremembo v temi oblikovanja. Na primer, pojdite skozi meni PCM na namizju, da prilagodite in izberete klasično temo. Še bolje je uporabiti del parametrov zmogljivosti, ki naj bi namesto optimalnih

servisnih okvar na začetku sistema in njihovega popravka

posebej opozoril, da lahko dejstvo, da včasih zaradi nepravilnega delovanja storitve povzroči napako, povzroči napako. takoj, ko se sistem zažene, se prikaže »DWM.exe ustavljeno delo«.)
Statistični podatki kažejo, da se ta vrsta težav večinoma pojavlja v operacijskem sistemu Windows 7 Ultimate s 32-bitno arhitekturo. Enako pogosta napaka je pojav "DWM.exe programske napake" v delujočem sistemu. Odpravljanje takšnih težav je težko, saj pravi vzroki takšnega vedenja Windows niso dobro znani. Od vseh rešitev lahko priporočite obnovitev ali nalaganje sistemskih knjižnic s pomočjo DLL Suite. Morda bodo nekatere komponente, povezane s storitvijo, na tak način obnovljene in bodo prišle ven. Nekateri strokovnjaki priporočajo, da povsem znova namestite ali nadgradite svoje grafične gonilnikeadapter, ki ga storitev aktivira neposredno. V operacijskem sistemu Windows 7 lahko svetujete iskanje in odpravljanje lupin Aero.

Kako onemogočiti DWM.exe?

Vendar, kot kaže praksa, je bolje, da to storitev in z njo povezane postopke onemogočimo na šibkih računalnikih. Najprej morate deaktivirati glavno storitev DWM.exe. Kaj je to v smislu sistema? Pravzaprav o tem ni nič kritičnega, samo da nastavitve klasične teme v tem primeru niso potrebne.
Pokličite meni »Zaženi« in vnesite services.msc, pojdite v oddelek Storitve. Tukaj morate najti komponento programa Windows Desktop Manager, nato se prijaviti v nastavitve storitev, zaustaviti in določiti vrsto zagona, ki onemogoča zagon. Prav tako vam ni treba dokončati postopka v upravitelju opravil. Po ponovnem zagonu bo proces popolnoma deaktiviran.

Kaj storiti, če je virus?

To je še vedno vse o DWM.exe. Kaj je to, želim upati, bralci so že jasni. Zdaj pa recimo nekaj besed o učinkih virusov. Položaj je lahko dvojen: bodisi virus okuži sistemsko datoteko z istim imenom ali ima isto ime in je prikrit v opisanem postopku. Na žalost kopiranje v sistem iste datoteke iz okuženega računalnika ne povzroči ničesar, problem ni odpravljen.
Najprej se prepričajte, da je virus pred nami. V upravitelju opravil po PCM-ju poiščite datoteko v procesu. To bi moral biti edini imenik sistema System32. Če vidite drug imenik, takoj zaključite postopek, izbrišite datoteko in jo zaženiteGloboko preverite vaš sistem za katero koli prenosno protivirusno aplikacijo. Vendar je najbolje, da uporabite pripomoček Kaspersky Rescue Disk, ga zapišete na izmenljivi medij in ga zaženete pred začetkom operacijskega sistema Windows. Če je datoteka poškodovana z virusom, se procesna napaka prikaže točno takrat, ko se sistem zažene, možno je, da globoko preverjanje zazna želeni virus in ga nevtralizira. To bo najboljša rešitev.

Namesto izida

Na podlagi zgoraj navedenega lahko sklepamo, da ni nič narobe s prekinitvijo povezave s to storitvijo, razen če učinkov ni mogoče izkoristiti. Toda, če imate vedno podobne težave (zlasti na zastarelih računalnikih), je najbolje, da jih popolnoma deaktivirate. Mimogrede, zaradi tega lahko povečate celotno delovanje sistema. Nazadnje, če se ne pojavijo napake in napake na sodobnih strojih z zmogljivimi procesorji in velikimi količinami RAM-a, deaktiviranje postopka ni potrebno.

Sorodne publikacije