Kako prenesti fotografije iz telefona v računalnik: nekaj preprostih načinov

Veliko lastnikov mobilnih telefonov, opremljenih s fotografskimi in video kamerami, prej ali slej postavi vprašanje: kako prenesti fotografije iz telefona v računalnik. Razlog je preprost - na notranjem ali izmenljivem disku ni dovolj prostora za shranjevanje. Kot veste, so grafike precej velike, zato je treba vprašanje kopiranja obravnavati kot odgovorno.

Kako prenesti fotografije iz telefona v računalnik: najlažja metoda

Kot veste, se lahko vsak sodoben (in ne zelo) model pametnega telefona /telefona poveže z računalniškimi sistemi z različnimi OS z uporabo navadnega kabla USB z uporabo ustreznih pristanišč.


Tako je v najenostavnejšem primeru vprašanje, kako prenesti fotografije iz telefona v računalnik, rešeno na ta način. V tem primeru ne gre niti za uporabo posebne programske opreme za upravljanje mobilnih naprav.
V istih sistemih Windows je dovolj, da zaženete standardni "Explorer" ali kateri koli drug upravljalnik datotek. Sistem prepozna izmenljivo pomnilniško kartico poljubnega formata, če obstaja, in notranji pogon sam. Kako prenesti fotografije iz telefona v računalnik? Torej preprosto kopirajte potrebne predmete s prostorom v katerokoli mapo na terminalu (standardni postopek "Kopiraj (izreži)" /"Prilepi"). Toda tukaj morate biti pozorni na nastavitve fotoaparata v smislu ohranjanja nastavitevposnetki. Na primer, v sistemih Android lahko na notranji pomnilniški kartici shranite mape DCIM na kartici SD, fotografijo, fotoaparat, slike itd. V vsakem primeru morate samo poiskati fotografijo v samem upravljalniku datotek ali si ogledati nastavitve fotoaparata.


Uporaba čitalnika kartic

Če odstranite pomnilniško kartico (pod pogojem, da je posnetek shranjen na njem), se vprašanje o prenosu fotografij iz telefona v računalnik odstrani na povsem osnovni način. in vstavite čitalnik kartic v priključek. Večina prenosnikov ima take priključke, zunanje naprave pa se lahko uporabljajo za stacionarne računalnike.
Shema je enaka. Sistem določi zunanje izmenljive medije, iz katerih je izdelano kasnejše kopiranje ali premikanje datotek. Ampak tukaj je treba omeniti, da so čitalniki kartic namenjeni formatu SDHC, tako da bodo za SD-kartice morali uporabiti poseben adapter, ki v večini primerov prihaja v paketu z nakupom.

Kako prenesti fotografije iz telefona v računalnik z brezžično povezavo? Nekoliko manj zanesljiva je tehnika, ki vključuje kopiranje (prenos) datotek z uporabo brezžične povezave.
V primeru omrežij Wi-Fi bodo morali "razgraditi" izvor in končno mapo. Če uporabljate povezavo Bluetooth, tudi če ločljivost računalnika ali prenosnika določajo druge naprave, lahko postopek prenosa traja dolgo časa, ker ima povezava močno omejitev hitrosti prenosa(slike, kot se spomnimo, imajo zelo velik obseg). Vendar pa kot možnost ni mogoče izključiti takšne priložnosti.

Prenos informacij s pomočjo posebnih orodij

Če končni uporabnik ne mara standardnih orodij operacijskega sistema, lahko uporabite programsko opremo za upravljanje, ki jo lahko namestite na vsak model pametnega telefona in za katero koli vrsto povezave.
Za isto serijo Sony XPERIA uporablja Sony PC Companion, za Samsung Kies itd. Lahko pa namestite univerzalne pripomočke, kot je MyPhoneExplorer, ki so združljivi z večino sodobnih pametnih telefonov.

Kaj naj raje uporabljate?

Ko govorimo o prenosu fotografij iz telefona v računalnik, je treba upoštevati vprašanje koristi. V najboljšem primeru je najbolje uporabiti navadno USB povezavo ali čitalnik kartic, če je fotografija shranjena na izmenljivi pomnilniški kartici. Prenos Wi-Fi zahteva pravilno nastavitev, povezava Bluetooth pa je omejena s hitrimi okvirji.

Sorodne publikacije