Asus M4A78LT M: funkcije, funkcije, aplikacije, nastavitve in pregledi

Matična plošča je alfa in omega katerega koli osebnega računalnika. Na njej je, da pobere procesor. In odloči, kako močne bodo vse druge komponente. Moderne matične plošče so precej drage. Toda komponente iz bližnje preteklosti lahko še vedno kažejo razred. Na primer, ASUS M4A78LT M. Čudovita matična plošča, ki je nekoč pripadala vrhunskemu segmentu, zdaj pa komaj doseže proračun. Toda potreben je čas. In tako je še vedno mogoče uporabiti v domačih računalnikih. Obravnavali bomo glavne tehnične značilnosti te komponente. Najprej pa nekaj besed o proizvajalcu.

Podjetje ASUS

Proizvajalec kakovostne računalniške strojne opreme ASUS se je začel leta 1989. Takrat se je podjetje ukvarjalo s sprostitvijo specializirane elektronike za takratne računalnike. Sčasoma je blagovna znamka obvladala sprostitev matičnih plošč, monitorjev in lastnih računalnikov v obliki monoblokov. Do danes se podjetje uvršča med prvih pet proizvajalcev računalniških komponent. Uporabniki njihovih matičnih plošč in grafičnih kartic so še posebej uspešni. Prav tako se monitorji dobro prodajajo. Vendar pa so "matične plošče" čudovite. Osupljiv primer tega je plošča ASUS M4A78LT M, ki je še vedno posodobljena. Čeprav je bila izdana leta 2009.


Na račun ASUS-a je treba omeniti, da ta družba ni nikoli prišla v posebej neprijetne zgodbe (kot je Intel). Zato uživa popolno zaupanjeuporabniki. Trenutno se proizvajalec ukvarja z izdajo monoblokov, prenosnih računalnikov, pametnih telefonov, matičnih plošč, grafičnih kartic, CD pogonov in drugih potrebnih perifernih naprav. Delež ASUS na domačem trgu je precej visok. In to kaže na njegovo priljubljenost med domačimi uporabniki. Vendar pa je čas, da razmisli o podrobnejši matični plošči ASUS M4A78LT M. Kaj predstavlja? Začnimo s tehničnimi značilnostmi in razmislimo o ključnih značilnostih.

Specifikacije matične plošče

Tako matična plošča ASUS M4A78LT M temelji na čipu AMD 760G z vgrajenim grafičnim vmesnikom Radeon HD 3000. Format micro ATX. To pomeni, da se bo ujemal z vsemi (tudi najmanjšimi) primeri. Plošča je izdelana z vtičnico za Socket AM3 procesorje. Podpira Phenom II, Athlon II, Sempron serijo procesorjev. Vse od AMD. Na žalost ni mogoče namestiti modernih modelov procesorjev. Po drugi strani pa so zastarele različice cenejše. Karkoli že je, so "kamni" v Phenomu še vedno enaki. Zvok na matični plošči ustreza čipu VIA za 8 kanalov. "Matična plošča" je opremljena s celotnim kompletom zvočnih priključkov. Vrsta podprtih pomnilniških modulov je DDR3. Največja količina RAM-a je v celoti in popolnoma odvisna od značilnosti uporabljenega procesorja.


Značilnosti matične plošče

Matična plošča ASUS M4A78LT M ima podporo za vmesnik SATA II s šestimi kanali. Obstaja tudi možnost ustvarjanja RAID nizov. Kot omrežni krmilnik se uporablja izdelek podjetja Intelpasovno širino 1 gigabit na sekundo. To je odličen rezultat za proračun. Toda z vrati USB je ta izdelek v težavah. Seveda so kar 6 kosov), vendar imajo vsi vmesnik 2.0, ki je v sodobni realnosti prav zabaven. Toda matična plošča ima tehnologijo za zmanjšanje hrupa računalniškega hladilnega sistema. Zelo koristna stvar. Še ena značilnost "motherboard" - vgrajen operacijski sistem Express Gate, ki temelji na distribuciji "Linux". To pomeni, da lahko delate v računalniku brez operacijskega sistema, nameščenega na trdem disku. Seveda, igre ne igrajo in filmi ne izgledajo, ampak glavne akcije so na voljo (vključno z ogledom fotografij). Takšnega proizvajalca še ni bilo. Seveda je ASUS neverjeten.

Nastavitve matične plošče

Načeloma matična plošča ASUS M4A78LT M ne zahteva dodatnih nastavitev. Vse kar potrebujete je, da namestite vse ostale komponente sistema in zaženete računalnik. Operacijskega sistema sploh ni treba namestiti! Matična plošča je prišita na eno od distribucij "Linux", ki v celoti zagotavlja popolno delo celotnega sistema. Edina stvar, ki jo boste morali storiti, je, da nastavite čas RAM-a v Bios in vključite možnost za zaščito pred napetostnimi sunki (če je potrebno). Sistem za zatiranje hrupa ventilatorjev je že vključen. Po namestitvi operacijskega sistema Windows boste morali namestiti gonilnike za matično ploščo. In ne pozabite na super zvok čipov iz VIA. Ta izdelek lahko prinese veliko težav. Torej, če celo nenadoma pod njim inbodo posodobljeni gonilniki, potem jih ne smete namestiti. To ogroža izginotje zvoka v računalniku. Bolje je uporabiti stare. Torej bo bolje. In bolj zanesljivo. In o matični plošči sama ne sme skrbeti. To je preprosto neverjetno stabilna in zanesljiva.

Kje lahko uporabim to matično ploščo?

ASUS M4A78LT M je še vedno posodobljen? Značilnosti te matične plošče kažejo, da je v svojem arzenalu precej zastarelih vmesnikov. Tudi SATA II se skoraj nikoli ne uporablja nikjer. O USB 2.0 in sramota je govoriti. Kljub temu je ta "matična plošča" odlična za ustvarjanje domačega računalnika s široko paleto multimedijskih zmogljivosti. Seveda topo igrače na takšnem avtomobilu ne bodo izginile, vendar so enostavnejše igre, Full HD filmi in glasba v Losslessu enostavni. In povprečni uporabnik, kot veste, je večji in ni potreben. Poleg tega je računalnik, ki temelji na tej matični plošči, odličen za delo. Vgrajena zaščita pred napetostnimi sunki vam bo prihranila denar za neprekinjeno napajanje. Resnično je bila ta matična plošča naenkrat boljša. Zato se lahko še vedno uporablja v računalnikih proračuna in celo povprečne ravni.

Pozitivne povratne informacije o matični plošči

Tisti, ki so kupili ASUS M4A78LT M in jo aktivno uporabljajo, trdijo, da je to ena najbolj zaupanja vrednih matičnih plošč. V letih uporabe ni bilo napak zaradi napake matične plošče. Ta stabilnost je resnično impresivna. Prav tako uporabniki pravijo, da tudi skoziveč let pristojbina še vedno deluje hitro. Potrebno je le spremeniti procesor in dodati RAM. In to pomeni, da je predmet modernizacije. Kar pa pomeni, da lahko to matično ploščo uporabljate v našem času. Tako kot njen bližnji sorodnik ASUS M4A78LT M LE. Čeprav je slednje nekoliko skromnejše v smislu uspešnosti. Vendar pa se vrnite k pregledom.

Uporabniki se odlikujejo po odlični učinkovitosti sistema za zmanjševanje hrupa ventilatorjev. Ni jasno, kako je ASUS to uspel doseči, vendar je dejstvo. Tudi uporabniki trdijo, da je vgrajen sistem zaščite pred nihanjem napetosti večkrat shranil njihov računalnik. Če nenadoma pride do napetosti, plošča preprosto izklopi opremo. In tako ostane nedotaknjena.

Negativne povratne informacije o matični plošči

Vendar pa je tudi veliko tistih, ki stresajo ASUS M4A78LT M v svetu. Glavni argument grelnika je ta: matična plošča je nezaslišano zastarela. Ni primeren za sodobne igrače. In to je tudi dejstvo. Igralci ne potrebujejo take matične plošče. Obstaja tudi veliko zastarelih vmesnikov USB 2.0, ki ne dovoljujejo prenosa podatkov na pogon USB s sprejemljivo hitrostjo. Podeljeni so bili negativni komentarji in razvpiti vmesnik SATA II. Dejansko je hitrost tretje generacije večkrat višja. Kako ne prisegati tukaj?
Kljub temu pa vsi ti tovariši ne razumejo, da ta matična plošča trenutno spada v proračunsko kategorijo. In če ga pogledate s tega vidika, se izkaže, da je in bi moralo biti. Čeprav je malo verjetnoAli bo v kateri koli moderni proračunski "matični plošči" nameščen sistem za zmanjšanje hrupa hladilnika in zaščito pred napetostnimi sunki, kot pri ASUS M4A78LT M. Gonilniki za to matično ploščo, mimogrede, še vedno proizvaja proizvajalec. To je treba ceniti. Še posebej, ker je cena za to matično ploščo precej smešna.

Zaključek

Torej smo pogledali matično ploščo ASUS M4A78LT M. Ona je nekoč pripadala vrhunskemu razredu. Zdaj pa vsi parametri ustrezajo proračunskim komponentam. Kljub častitljivi starosti je ta matična plošča lahko odlična osnova za gradnjo precej dobrega domačega računalnika.

Sorodne publikacije