Brezhibno oblikovanje strani: ponastavite CSS

Ko brskalnik odpre spletno mesto, samodejno samodejno posodobi pravila sloga. Različne različice različnih brskalnikov imajo svoje vrednosti pravil CSS. Če razvijalec ni pravilno določil pravilne vrednosti ali sploh ni opisal zahtevanega pravila, brskalnik uporablja lastno možnost. Zamisel o ponastavitvi CSS pri prenosu spletnega mesta vam omogoča, da izločite razlike med brskalniki in prikažete pravo vsebino vedno in na vseh napravah na enak način v večini primerov.

Bistvo in izvedba ideje

HTML-elementi strani so razporejeni v skladu s pravili CSS. Razvijalcu ni treba določiti vseh pravil za vse elemente in uporabiti privzete vrednosti. V večini primerov je to sprejemljiva rešitev. Če je dejanska naloga enako prikazati spletni vir na različnih napravah, okna različnih brskalnikov, je priporočljivo, da nastavite kritična pravila na zahtevane vrednosti.


Naslednji primer vsebuje različne možnosti za priporočeno nastavitev ponastavitve. Pravila CSS so nastavljena na "ničelno" stanje. Pravzaprav je zamisel določiti vrednosti kritičnih pravil in nato graditi spletno stran na "čisti" osnovi. Pri oblikovanju spletnega mesta lahko ustvarite ločeno datoteko za nastavitev kritičnih vrednosti za vsa pravila CSS, ki jih uporabljate. Uporabite "močno" idejo, kot je "*":
 • {niz vrednosti za vsa pravila}
 • ni najboljša rešitev. Veliko slogov slogov se začne s točno to možnostjo ponastavitve CSS. HTML5 ponuja širok razponpriložnosti za oblikovanje strukture in vsebine strani, tako da je pri razvoju lastne različice določanja začetnih vrednosti boljša pot volitev kot odločitev, da se vsa trgovina na debelo poveže pod en glavnik - "*".


  Opis slogov strani je lahko skupen. Možnost uporabe obnašanja "*" ali sklicevanje na vsako določeno pravilo, razred ali identifikator je odvisna od razvijalca.

  Možnosti po meri za nastavljanje vrednosti v CSS

  Obstaja množica priporočenih vrednosti priljubljenih pravil in seznamov oznak, ki so predmet internetnega prevare ničelnega stanja:
 • obstajajo kompetentne misli;
 • predlaga teoretično utemeljene variante;
 • CSS z avtorskimi pravicami;
 • Obstaja veliko zasebnih proizvodov.
 • Prenos privzete različice datoteke reset.css ni problem, vendar ni vedno koristno dejanje.
  Levo

  niz "produktivnih" rešitev iz več GSU CSS. Desno

  - par slogov, ki je dovolj za prikaz preproste strani za postavitev slike spletne trgovine. Preprostost je ključ do uspeha: preprosta, razumljiva in spremenljiva. Ni dvomov: znanje in spretnosti sodelavcev - poučno in praktično, v vsakem konkretnem primeru pa je bolj inteligentna rešitev produktivnejša.

  Upravljanje mesta in ročno delo

  Vsi priljubljeni sistemi za upravljanje mest (CMS) vključujejo datoteke s slogi. Nekateri od teh stilov zagotavljajo enakovreden prikaz mesta v različnih brskalnikih na kateri koli opremi. Razumite, kje je opisano, katero pravilo ali lastnost je podedovanaali pa je dovolj težko.
  Uporaba CMS odpravlja problem, kako povezati reset.css in ga uporabiti, vendar omejuje razvijalca, kadar je potrebno pravilno in natančno vplivati ​​na oblikovanje spletnega vira. Priporočljiva je različica nabora vrednosti in oznak po meri, ki jih je treba nastaviti na prvotno stanje. Ko ustvarite mesto iz nič - to je edina razumna možnost. Uporabite znanje in spretnosti kolegov in analitično preglejte vsako datoteko reset.css, ki jo najdete na internetu, je naloga zanimiva, vendar malo verjetna.
  Visokokakovostni spletni vir uporablja določeno vrsto oznak za zmanjšanje njihovega števila in si prizadeva za lažjo predstavitev vsebine. Vzemite kot osnovo datoteko, napisano za Yahoo, Google ali Yandex - praktično, vendar vedno pametneje je vaša, manj avtoritativna, bolj skromna, vendar samozadostna možnost.

  Primernost ponastavitve terminologije CSS

  v angleščini se popolnoma ujema s programiranjem, vendar v smislu pogojev reset in CSS smisel prvega sploh ni ponastavitev drugega - tabele kaskadnih stilov. To ni primer ponovnega zagona Windows, ko pride do samega sebe in se ne odziva na nič drugega kot na "Reset". Brezhibno izvedena stran mora nadzorovati ne le sebe, svoje funkcionalnosti in dialog z obiskovalcem. Razvijalec mora razmisliti o vseh možnostih za prikaz potrebnega oblikovanja v vseh možnih brskalnikih na vseh razpoložljivih računalniških platformah.
  Naloga ni izvedljiva (brskalniki nenehno napredujejo in naprava se stalno povečuje po številu in funkcionalnosti), vendar lahko nekaj storite. Tako jenastavitev začetnih vrednosti slogov - pravi pomen ponastavitve CSS. Razvijalec sistematizira vse sloge, ki jih namerava uporabiti, in pripravi seznam oznak, v katere bodo uporabljeni izbrani slogi. To delo poteka v tesnem sodelovanju z razvojem vprašanj dedovanja in kombinacijo različnih stilskih pravil za kompaktni opis blokov semantičnih vsebin, ki vsebujejo semantično povezane elemente.

  Sistem stilov - popolna podlaga

  Sistematizacijo stilov določa tema spletnega mesta, ki jo rešujejo naloge, izkušnje razvijalca. Drugi dejavniki lahko pomembno vplivajo na dejanski izdelek.
  Logika ideje ponastavitve CSS je oblikovati temelje ne samo v sistemu stilov, ampak tudi v delovanju mesta kot celote. Spletni vir je specifičen cilj, izvajanje zahtevane funkcionalnosti, pravila za prikaz informacij in dialog obiskovalcev.

  Sorodne publikacije