Lastnost fonta CSS: kako nastaviti nasičenost pisave

Tradicionalno je običajno razlikovati glavne misli v besedilu s krepko oblikovano obliko. Ta način obdelave se nanaša predvsem na naslove, saj je nujno, da jih bralec takoj posveti. CSS lastnost font-weight je preprosto orodje za prilagoditev bogastva pisave.

Začetnike programiranja zanima, zakaj podrobno preučiti tehnologijo oblikovanja slogov besedila. Skoraj na vseh straneh (in zlasti na virih, ki temeljijo na sistemih za upravljanje vsebin) je vizualni urejevalnik podoben aplikaciji MS Word. Strokovno znanje ni potrebno za delo z njim. Vendar pa uporaba vgrajene obdelave besedila ni vedno upravičena, saj je pomembno, da besedilo ni le krepko, ampak ga tudi razporedite, tako da iskalniki ustrezno zaznavajo napisano besedilo.


Kako spremeniti nasičenost besedila

Za dodelitev debeline besedila lahko uporabite HTML oznake. Toda primitivna funkcija teh elementov - strukturiranje. Če oznake uporabljate prepogosto, bodo iskalniki prepoznali besedilo "znova posodobljeno", kar bo povzročilo nižjo oceno spletnega mesta. Tu boste potrebovali lastnost CSS font-weight. Standard daje več različic njegovega snemanja. Zanimiva lastnost - spletni programer sam lahko izbere, kako gosto bo besedilo. Ampak vse je v redu.

Standardne vrednosti nasičenosti pisave

Specifikacija kaskadnih listov slogov je priporočena za uporabo sdoločite gostoto vrednosti normalnih in krepkih. Prvi dodeli element "normalni" risbi in se običajno uporablja v primerih, kjer je potrebno odstraniti krepko pisavo. Naslednji vnos na primer izklopi CSS-font-weight: normal. Če uporabite takšno obliko, lahko privzeto spremenite privzeto pisanje glave v oznake.


Povratna situacija - potrebno je nastaviti povečano debelino odstavka besedila. V tem primeru je za ustrezno oznako nastavljeno pravilo CSS-font-weight bold.

Možnosti nalog za prag

Najnovejša različica standarda stilov omogoča uporabniku, da samemu besedilu dodeli stopnjo nasičenosti. V ta namen namesto prej opisanih običajnih in krepkih vrednosti uporabite njihove numerične ekvivalente. Gostota besedila je podana z relativnimi vrednostmi v razponu od 100 do 900. Korak je 100. To pomeni, da je za dodelitev gostote 200 potrebno zapisati v CSS font-weight: 200. Pravilno vprašanje: kaj pomeni številka 200 in kako razumeti, kdaj naj se natančno uporabi? Da bi razumeli debelino pisave, vam bo pomagala naslednja tabela.

Vrednosti lastnineRezultat100Ultra tanko pisanje.200Tanek pravopis.300Svetlo pisanje.400Normalno pisanje. Ujemanje z normalno vrednostjo.500Povprečni črkovanje.600Krepko pisanje.700Debelo pisanje. Ujemanje s krepko.800Dodatno zgoščevanje.900Iztiskanje črkovanja.

Kot je razvidno iz tabele, je naslednji vnos za lastnost CSS font-weight: 400 enakovreden font-weight: normal. Položaj z vrednostmi 700 in krepko je podoben. Kako predpisati atribut - ni razlike.
Pomembna opomba: zadevna nepremičnina ne deluje vedno. Razlog za to je, da uvožena pisava ne podpira različnih ravni nasičenosti. V praksi so najpogosteje uporabljene pisave samo običajni in krepki znaki.

Sorodne publikacije