Predvajalnik 3D Blu-ray: pregledi, novi modeli, pregledi, specifikacije, navodila za uporabo

Za uporabnike domačega kina 3D tehnologija omogoča dostop do edinstvene izkušnje gledanja filmov in druge vsebine v 3D formatu. Zaradi spreminjajoče se globine polja videoposnetek na zaslonu najde fizični obseg, ki podobi daje odlično interaktivno kakovost. 3D tehnologija ponavadi zahteva Blu-ray diske in običajno ne podpirajo tradicionalni DVD predvajalniki.

Nastavitev vašega domačega kina

3D-procesorji delujejo enako kot običajno, brez težav pri reprodukciji vsebin iz DVD-jev. Pri izbiri predvajalnika 3D Blu-ray lastnik priporoča, da upoštevate nastavitve obstoječega domačega kina. Poleg predvajalnika 3D videa potrebujete združljiv HDTV. Za odločitev o nakupu naprave mora uporabnik oceniti značilnosti obstoječe opreme. Čeprav so stroški sistema lahko zelo visoki, ima 3D-elektronika res edinstveno prednost pri predvajanju filmov. Poleg tega boste morda potrebovali vrata HDMI in USB, ki so potrebna za predvajanje predvajalnika v funkciji glavne naprave za delo z večpredstavnostnimi vsebinami.


Čeprav je tehnologija slike v razsutem stanju, ki ne zahteva posebnih očal, že bila razstavljena na novih elektronskih oddajah, bo večina potrošnikov potrebovala aktivna ali pasivna očala, ki so kupljena ločeno od predvajalnika Blu-ray za ogled tridimenzionalnih stekel.vsebine. Aktivna stekla zagotavljajo optimalno zmogljivost, vendar so običajno dražja od pasivnih modelov, podobna tistim v kinematografih.

Kako oceniti predvajalnike 3D Blu-ray?

Uporabniški pregledi, ki so imeli možnost, da dosledno primerjajo številne predvajalnike Blu-ray, kažejo, da je treba pri nakupu upoštevati več ključnih področij. Najprej morate ugotoviti čas prenosa, kakovost programske opreme in hitrost glavnega menija. Povprečen uporabnik osnovne zmogljivosti 3D igralcev različnih cenovnih kategorij se bo zdel skoraj enak. Za naprednejše funkcije, kot so povečanje ločljivosti do 4K in razširjena HDMI barvna kalibracija, igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju visoke kakovosti slike.
Podobno kot pri notranjih značilnostih predvajalnikov 3D Blu-ray, se lahko možnosti povezovanja različnih igralcev razlikujejo, kar je treba upoštevati. Na primer, če je vsa druga oprema za domači kino povezana z optičnimi kabli, bo koaksialni predvajalnik slabo integriran s celotnim sistemom in zahteva nakup ločenega pretvornika. Poleg cene in kakovosti igre obstajajo še drugi kazalniki, ki določajo, kako dobro bo igralec združen z drugo potrošniško elektroniko. Pri nakupu novega modela upoštevajte naslednje dejavnike.

Podpira pretočne aplikacije

Sodobni 3D-predvajalniki imajo dodatneorodja, ki so lahko koristna za potrošnike. Kot večina drugih komponent za domači kino, lahko igralci podpirajo pretočne storitve, kot sta Netflix in Hulu. Pomembna je tudi podpora za DLNA. Tehnologija omogoča predvajanje večpredstavnostne vsebine televizorju v lokalnem omrežju. V obeh primerih lahko najboljši igralci delujejo kot učinkoviti večnamenski domači zabavni centri.


Mere in zasnova

Če je sistem domačega kina že preobremenjen z dodatnimi napravami, je treba upoštevati tudi fizično velikost pregledov predvajalnika 3D Blu-ray. Standardni 3D predvajalniki video posnetkov običajno sledijo splošnemu trendu, postajajo tanjši, lažji in zahtevajo minimalno količino povezav. Veliki večnamenski modeli lahko združujejo 3D funkcionalnost z drugimi funkcijami, kot so multimedijska funkcija in podpora za pretakanje večpredstavnosti. Naprave te vrste so veliko bolj vsestranske kot standardni igralci, vendar so po velikosti običajno primerljive z domačimi AV sprejemniki.

Ali naj kupim igralce z ločljivostjo 4K?

Ime 4K se uporablja za označevanje 4096 x 2160 slikovnih pik televizorjev, ki presegajo 1080p ali 720p HDTV standarde. Na splošno bodo takšne naprave imele koristi od kakovostnejših slik, vendar ker je to razmeroma mlada tehnologija, je razpoložljivost vsebnosti UHD zelo omejena. Poleg pionirskega tveganja novih modelov predvajalnikov 3D Blu-rayPodpora za 4K ločljivost ima prednost, da lahko zagotovi vrhunsko vizualno zmogljivost domačega kina z ultra visoko ločljivostjo.

Daljinski upravljalnik

Tako kot vse domače naprave, 3D-predvajalniki prihajajo z lastnimi daljinskimi upravljalniki za funkcije, kot so predvajanje in prilagajanje glasnosti. Njihova zasnova se lahko zelo razlikuje glede na proizvajalca, njihove velikosti pa se razlikujejo od majhne denarnice do obsežnih naprav, pokritih z gumbi. Če ne želite kupiti drugega daljinskega upravljalnika, nekateri proizvajalci ponujajo programe za pametne telefone ali tablične računalnike, ki vam omogočajo daljinsko upravljanje predvajalnika 3D videa.

Prvi koraki

Uporabniški priročnik za vsak predvajalnik Blu-ray 3D se začne z opisom postopka za priključitev predvajalnika na televizor. To lahko storite neposredno s kablom HDMI in ga priključite na ustrezne priključke. Nato morate na televizorju spremeniti vir signala HDMI. Poleg tega se povezava lahko izvede preko sprejemnika ali ojačevalnika, ki omogoča prenos 3D signala, povezavo njegovega vhoda z predvajalnikom in izhod - do TV sprejemnika. Nato morate aktivirati digitalni izhod predvajalnika. Poleg tega se boste morda morali glede na model predvajalnika povezati s sprejemnikom ali ojačevalnikom prek analognih, koaksialnih ali optičnih vrat. Nato morate vzpostaviti omrežno povezavo, tako da napravo povežete z dostopno točko prek povezave Ethernet ali izberete želeno brezžično povezavo. Po prilagoditvi slike glede na parametrezaslon, naložite disk in nosite 3D očala, lahko uživate v gledanju stereofilije.

Priporočila

Optimalne ocene za predvajalnike 3D Blu-ray se imenujejo Universal Player, ki podpira najboljšo funkcionalnost sistemov za 3D-pregledovanje. Na primer, ORRO BDP-103 zavzema veliko prostora, vendar ponuja različne vmesnike in nastavitve slike, ki omogočajo, da postane osrednji element dnevne sobe. Karaoke predvajalnik LG BKS4000 ponuja mikrofon, katalog in disk z 4000 pesmi. Osnovni model Sony BDP-S6500 združuje najboljšo funkcionalnost domačega kina, vključno s podporo za 4K. Končno, Panasonic DMP-BDT460 ponuja intuitiven uporabniški vmesnik in zmogljivosti, ustrezne vrhunske sisteme, vključno z integrirano 2D v 3D pretvorbo. Poleg teh možnosti lahko pregledovanje predvajalnikov 3D Blu-ray omogoča, da izpostavite izzive igralcev Denon DBT1713 in Yamaha BD-S677. Čeprav imajo nekaj manjših pomanjkljivosti pri predvajanju 3D vsebine, je več kot kompenzirana z odlično podporo pretakanja večpredstavnosti kot domačega gledališča. Spodaj je hiter pregled predvajalnikov 3D Blu-ray najnovejših modelov, ki imajo najboljšo vrednost za denar.

ORRO BDP-103

To je eden najboljših 3D igralcev, ki so danes na voljo. Model podpira tehnologijo izboljšanja videa vizualne prisotnosti Darbee, ki povečuje globino in realnost filmov in iger. Zagotavlja, da se bo vsak disk predvajal z najboljšo kakovostjo.Predvajalnik lahko poveča video posnetke do ločljivosti zaslonov ultra visoke ločljivosti in pretvori 2D v 3D standardne DVD in Blu-ray diske. Predvajalnik je pripravljen za delovanje 156 sekund po vklopu, kar je slabše od povprečja 10 sekund. Naprava omogoča ogled velikega števila video datotek iz pogonov USB ali zapisljivih diskov, vključno z MP4 AVI, MKV in AVCHD. Poleg tega lahko poslušate diske Super Audio CD (SACD) in DVD-A, vrsto stisnjenih in nestisnjenih avdio formatov, kot so WAV, MP3 in APE. Predvajalnik reproducira zvočne formate visoke ločljivosti DTS-HD Master Audio in Dolby TrueHD. Naprava je opremljena z optičnimi in koaksialnimi izhodi. BDP-103 ponuja številne video in avdio tokovne možnosti, ki jih podpirajo vgrajene aplikacije (Netflix, Pandora) ali več vhodnih in izhodnih priključkov. Omrežno povezljivost zagotavljajo Wi-Fi in Ethernet. Model je certificiran za DLNA. Na voljo sta 2 avdio in video vhoda HDMI, od katerih eden podpira MHL in se lahko uporablja tudi za polnjenje mobilne naprave. Poleg tega OPPO ponuja brezplačen program za uporabnike Android in iOS, ki pretvarja katero koli mobilno napravo v daljinski upravljalnik.

Samsung BD-H5900

Predvajalnik ponuja močno kombinacijo minimalističnega oblikovanja in uporabnih funkcij strojne opreme za uporabnike, ki želijo nadgraditi svojo opremo za domači kino. Samsungov predvajalnik Blu-ray 3D podpira visoko barvno globino 24p in kakovost zvoka Dolby TrueHD. 4K ultra visoke ločljivosti ni mogoče predvajati, vendar je ta funkcija redko prisotna v osnovnih modelih HDTV. H5900 deluje na operacijskem sistemu Opera, ki jese uporablja tudi v drugih predvajalnikih 3D Blu-ray Samsung. Platforma zagotavlja dostojno povečanje časa samo 56 sekund. Obstaja velika izbira prednameščenih aplikacij. Skupaj s standardnimi zmogljivostmi za pretakanje, kot je Netflix, lahko knjižnico predvajalnika dopolnite s prenosi iz programske opreme operacijske naprave Opera. V prisotnosti mobilnih naprav lahko Samsung prikaže vsebino zaslona pametnega telefona ali tabličnega računalnika na televizijskem zaslonu. Predvajalnik ponuja standardni nabor možnosti povezovanja. Zmožen je oddajati zvok prek enega koaksialnega priključka, ima vrata USB in Ethernet ter podpira tudi Wi-Fi. Zahvaljujoč dimenzijam 360 x 196 x 41 mm in teži 05 kg, kompaktna montaža predvajalnika omogoča enostavno vključitev v vsak zabaviščni center. Oblika je podobna številnim 3D predvajalnikom, zaobljeni robovi in ​​sijajna črna površina pa dajejo eleganten videz.

Yamaha BD-S677

Z omejeno raznolikostjo specifikacije predvajalnika in njegovih funkcij omogočajo, da postane trdna osnova za sistem za domači kino. Predvajalnik 3D Blu-ray Yamaha BD-S677 je neke vrste izjema, saj je ena redkih naprav, ki ne podpirajo pretakanja Netflixa in Hulu Plus. Toda to kompenzira druge prednosti modela. Glede na to, da je Yamaha začela kot proizvajalec glasbenih instrumentov, ni presenetljivo, da ima ta 3D video predvajalnik odličen zvok. Ne samo, da z igranjem SACD zadovolji vse avdio datoteke, temveč podpira tudi številne vrste diskov in avdio datotek, vključno z DTS-HD Master Audio in Dolby TrueHD. Navigacija vklopljenameni je zelo priročen. Igralec se snema v rekordno kratkem času 21 sekund. Vendar pa malo kupi 3D-predvajalnike samo zaradi visoke kakovosti zvoka. Video je prav tako zelo pomemben. S677 zagotavlja dokaj visoko kakovostno sliko, vendar igralcu manjka dodatna 4K povečava in 2D /3D pretvornik. Naprava je združljiva s programom Miracast, ki omogoča prenos medijev iz pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Na voljo je tudi za operacijske sisteme Android in iOS, ki telefon spremenijo v daljinski upravljalnik. Kljub podpori YouTube in VUDU za video, Picasa za fotografije in Dropbox za igranje multimedijskih datotek v oblaku, je nezmožnost strežniškega oddajanja v omrežju lahko velika pomanjkljivost.

LG BP550

Model združuje značilnosti in zasnovo, ki so usmerjeni v začetni domači kino. Predvajalnik ima dimenzije 269 x 196 x 43 mm in težo 086 kg. Zaradi standardne podpore za predvajanje s frekvenco 24 k /s ni nobenih težav s 3D vsebino. LG Blu-ray predvajalnik zagotavlja dostojno zagonsko obdobje 88 sekund. Za vlogo Media Center model nima barvne globine in podpore 4K. Vendar je BP550 združljiv s standardnimi avdio formati, kot je Dolby TrueHD, čeprav ima le koaksialni izhod. Slednje lahko postanejo ovira za sisteme, ki uporabljajo optična avdio vrata. Velik del zmogljivosti predvajalnika Blu-ray LG ponuja svojo programsko opremo. Za operacijski sistem so značilne velike ikone in preprost meni. LG podpira DLNA in pretočne video storitve, kot je Netflix. Obstaja Wi-Fi, Ethernet in mobilna aplikacija.

Philips BDP7501

Philipsov 3D predvajalnik Blu-ray je majhna naprava 221 x 221 x 61 mm s težo 16 kg. BDP7501 predvaja sliko kot Ultra HD (vključno z izboljšavami, kot sta HDR in Wide Color Gamut) in omogoča predvajanje standardnih diskov (kot sta 2D in 3D), DVD-jev in CD-jev ter merila 4K. Možnosti povezovanja so omejene na 2 HDMI izhoda (od katerih je 1 samo za avdio). Drugih izhodnih vrat (analognih ali digitalnih) ni. Obstaja vhodna USB vrata za dostop do digitalnih fotografij, video posnetkov in glasbenih vsebin s pomočjo bliskavice ali drugih združljivih pogonov. BDP7501 ima Ethernet in Wi-Fi za neposreden dostop do Netflix in YouTube (do 4K) ter do digitalnih medijev iz združljivih naprav, kot so računalniki in medijski strežniki. Vendar pa Philipsov Blu-ray predvajalnik Philips ne omogoča dostopa do priljubljenih storitev pretakanja Amazon Video, Hulu, Vudu ali Pandora. Za to bo potreben najnovejši model Smart TV ali zunanji medij. Stream ponuja šibko točko za napravo, vendar je podpora Ultra HD glavna prednostna naloga.

Sorodne publikacije