PS2 USB Adapter: Zgodovina, struktura in aplikacije

Ta članek bo obravnaval PS2 adapter za USB. Zgodovina in naprava obeh predstavljenih fizičnih vmesnikov bosta razstavljeni in na koncu bo povedano, katera vrsta adapterja je tako ali drugače dobra.

Definicija

USB je univerzalna vodila za povezovanje različnih pomožnih naprav z računalniškimi enotami. Ta fizični vmesnik je zanimiv ne le za prenos digitalnih informacij, na primer med računalnikom in izmenljivim medijem, temveč tudi za neposredne napajalne naprave, kar omogoča uporabo JSB adapterja kot ločene naprave za napajanje naprav iz električnega omrežja. Tudi struktura te naprave vam omogoča priključitev velikega števila pomožnih naprav, tudi na napravo, ki ima samo eno vrsto.


Zgodovina USB

Zgodovinski začetek USB kot univerzalne naprave se je začel v devetdeseti četrti in končal v devetdesetem petem letu prejšnjega stoletja. Razvoj so izvedle tri družbe: Microsoft, Intel in Philips. Izkazalo se je, da je skupno delo prineslo koristi vsem trem podjetjem, čeprav so bili cilji, ki so jih zasledovali, drugačni. Toda na koncu je delo prineslo svoje sadove, in sicer:
 • Povečati produktivnost računalnika. Dejstvo je, da obstoječa pristanišča in konektorji takrat niso zagotovili takšnega prostora za priključitev na računalnik številnih pomožnih naprav. In s prihodom USB je postalo veliko lažje, saj zdaj zaŠtevilne naprave imajo en sam kompaktni priključek. Poleg tega je novo pristanišče odprlo možnosti za izum nekaj novega in popolnega.
 • Možnost priključitve na mobilni računalniški stroj. Glede na to, da so telefoni že takrat uporabljali digitalni prenos zvoka in informacij, je bila to zelo priročna rešitev.
 • Enostavnost uporabe. Uporaba prejšnjih vrst povezav vam ni omogočila dela na principu "Poveži in dela". Zato proizvajalci nujno potrebujejo fizični vmesnik, ki jim omogoča, da nemudoma delajo, takoj po priključitvi na pristanišče.
 • Rezultat dela je vse presenetil. In že v poprave na nove v tistem času, Windows 95 je lahko za podporo USB, nato pa v operacijskem sistemu Windows 98, USB podpora je sešila privzeto. Potem je bilo mogoče tehnologijo USB izboljšati samo, kar je vključevalo vodilne inovatorje.


  V zadnjih letih je bilo ustvarjenih vsaj osem različnih sprememb za različne potrebe in namene.

  Zgodovina PS2

  Začetek tega fizičnega vmesnika je bil sprejet v oddaljenih tisoč devetsto oseminosemdeseto leto s sprostitvijo linije računalnikov IBM PS2. Ti računalniki so uporabljali razširjeno in nadgrajeno različico matične plošče 8042. Njegova razlika v primerjavi s prejšnjim modelom je bila, da lahko podpira hkrati dva krmilnika: miško in tipkovnico. Tudi povezovalni sistem je bil drugačen: namesto pet-pin DIN priključkov je bil uporabljen šest-pin MiniDIN. Žal nova serija IBM-ovih računalnikov nije bil uspešen, vendar pa je sistem PS2 za povezovanje krmilnikov že dolgo uveljavljen na svetovnem trgu in še vedno drži, čeprav opazno izgublja na novih USB pogonih. Ampak nihče vam ne prepoveduje uporabe naprave s priključkom PS2 preko adapterja SSB.

  Naprava PS2

  V napravi je šest ločenih kanalov, "Pi Ez DuPil", od katerih je vsak odgovoren za prenos določene vrste signala. Prvi omogoča prenos matičnih podatkov iz krmilnika v računalnik (tako imenovani DATE). Drugi se uporablja za prenos sinhronizacijskega signala (iz terminologije - Kloke). Tretji je potreben za neposredno napajanje naprave. Četrta je tako imenovana "zemlja". Ostala dva sta privzeto uporabljena samo v trenutku neposrednega prenosa signala. V drugih primerih zadnji dve stiki ostajata brez ničelne napetosti, zato se predpostavlja, da se ne uporabljata. Poleg tega priključek PS2 zahteva uporabo specifičnega šifriranja (šifriranja) in protokola prenosa podatkov. Za ta spojnik je značilen enajst-bitni sistem, v katerem je prvi bit vedno začetni in ničelni, sledi pa mu osem bitov osnovnih podatkov, nato deseti parni bit in končni bit, ki je vedno enak eni.

  PS2 adapter za USB

  Pred lastniki zastarelih, vendar še vedno delujočih naprav s sposobnostjo povezovanja preko PS2 priključka najpogosteje naletite na težave pri povezovanju z računalniki najnovejših modelov. Težava je v tem, da na matičnih ploščah nekaj let to pristanišče ni uporabljeno. On jenadomesti bolj vsestranski USB vhod, ki ga v našem času uporablja veliko proizvajalcev. To je bil za tiste uporabnike, ki PS2 adapter je izumil na USB. To močno olajša povezavo.
  Če imate delujočo napravo, pa naj bo to miška ali adapter USB tipkovnice PS2, se lahko poveže tudi z najnovejšim računalnikom. To je zelo priročno, zlasti v trenutnih območjih. Vse kar morate storiti je, da kupite PS2 adapter na USB ključu, ga priključite v najbližjo režo in priključite napravo. Vendar to ni edina možnost. Kupite lahko tudi dvo-kanalni PS2 adapter na USB. Praktično je enaka zgoraj predstavljeni. Ta adapter se razlikuje le v tem, da lahko naenkrat povežete en USB vmesnik in tipkovnico in miško (PS2 - USB).

  Sorodne publikacije