Zakaj GeForce Experience ni nameščen in kako popraviti situacijo?

Grafični čip NVIDIA, GeForce Experience za računalniške igre je resnično iskanje za uporabnike. Vendar se zgodi, da GeForce Experience ni nameščen na računalniku pod nobenim razlogom. Zakaj se to dogaja in kako se izogniti tem razmeram, bomo nadalje obravnavali. Iz razlogov je mogoče predlagati nekaj preprostih metod, po katerih bo namestitev zagotovljena uspešno.

Zakaj ni nameščen GeForce Experience?

Razlogi za napake pri namestitvi tega izdelka programske opreme so lahko precej. Takoj je treba opozoriti, da virusni učinki in metode za odstranjevanje vseh vrst groženj ne bodo obravnavani tukaj, temveč bodo bolj naklonjeni metodam za odpravljanje napak, povezanih z napačnimi dejanji uporabnikov, zrušitvami sistema in drugimi vprašanji.

Zato so glavni razlogi, zaradi katerih ni mogoče namestiti NVIDIA GeForce Experience, naslednji:
 • razpoložljivost druge nameščene različice programa je višja;
 • brez namestitve te komponente med namestitvijo;
 • pomanjkanje prostora na trdem disku;
 • napake sistemskega registra.
 • Prisotnost drugačne različice računalnika

  Začnimo z najenostavnejšo situacijo, ko je bila namestitev tega appleta že nameščena v sistemu ob začetni namestitvi gonilnikov. To se zgodi, da je program v sistemu, in na namizju ni bližnjice ali pa je aplikacija v razdelku preprosto onemogočena.zagon
  V tem primeru se je smiselno sklicevati na programski in komponentni del, tako da preverite razpoložljivost programa na seznamu in primerjate nameščeno različico s tisto, ki naj bi jo namestili. Tukaj morate biti pozorni na trenutek, ko podjetje NVIDIA kot ločeno podjetje ne distribuira tega pripomočka. Vključena je samo v namestitveni komplet gonilnikov. Torej, če imate distro samo ta applet, potem je bilo preneseno ne iz uradne strani. Zdaj samo primerjajte različico programske opreme. Če je sprememba sveža, vam ni treba storiti ničesar. Sicer odstranite staro različico in jo namestite. Za brisanje, da ročno ne iščete preostalih komponent, uporabite iObit Uninstaller in namestite samo iz paketa, prenesenega iz uradnega vira NVIDIA.

  Nepreverjena namestitev

  Vendar se zgodi, da GeForce Experience ni nameščen samo zato, ker uporabnik te aplikacije ni vključil v seznam komponent, ki jih je treba vključiti v sistem. Tukaj je problem preprosto rešen.
  Zaženite namestitveni program, izberite vzorec namestitvene postavke in na seznamu komponent preverite, ali je gradnik iz GeForce Experience označen. Če ga ni, preverite linijo in nato se namestitev izvede v določenem obsegu.

  Pomanjkanje prostega prostora na disku

  Pogosto GeForce Experience ni nameščen zaradi banalnega pomanjkanja prostega prostora v sistemski particiji. Tu je problem v naslednjem: sam paket je naložen najprej, potem je razpakiran, vendar šele po tem, ko se začne namestitev. Vendar pa namestitveni program po razpakiranju ne odstrani izvirnih datotek in map. Izkazalo se je, da nameščanje programa ni nikjer.
  Izhod iz te situacije je izbrisati ta imenik, očistiti disk s sistemom in na koncu namestitve odstraniti nepakirano distribucijo (običajno se nahaja v korenskem imeniku sistema).

  Napake v registru

  Pogosto seveda, vendar včasih lahko naletite na situacijo, ko GeForce Experience ni nameščen zaradi napak sistemskega registra, ki lahko vsebujejo ključe in vnose, povezane s preteklimi različicami programa ali gonilniki grafične kartice. Ročno čiščenje registra je zelo nevarno, ker lahko moti delovanje gonilnika. Zato lahko kot varna orodja uporabljate programe, kot so RegCleaner ali specializirani optimizatorji aplikacij, ki nudijo modul za čiščenje registra.

  GeForce Experience ni nameščen. Windows 10: čista namestitev

  Končno lahko napravo nastavite tako, da se bo začelo iz nič, v kateri bodo vse komponente ponovno nameščene.
  Če želite to narediti, se po izbiri prvotnega namestitvenega gonilnika izbere selektivna namestitev, nato pa se pod seznamom s komponentami označi čista vrstica za namestitev. Upoštevajte, da bodo vse potrebne komponente ponovno nameščene, ne glede na trenutno stanje gonilnikov.Značilno je, da v takšni namestitveni težavi ni nobenih težav in aplikacija, skupaj z gonilniki, integriranimi v sistem, in se nato lahko uporabijo za potrebe uporabnika.

  Dodatni ukrepi

  Če GeForce Experience ni nameščen, potem bo morda potrebno za nekaj časa onemogočiti protivirusno programsko opremo ali namestiti namestitveni program na seznam izjem iz požarnega zidu. Toda takšne situacije so zelo redke.

  Sorodne publikacije