Na kratko o tem, kaj je načrtovalec opravil v oknih 10

Mnogi ljudje niti ne sumijo, koliko različnih in zanimivih funkcij so prinesli razvijalcem operacijske sisteme. Ena od teh zanimivih funkcij je Windows 10 Task Scheduler, ki lahko skoraj vse, kar je pravi uporabnik, samo brez posredovanja slednjega. V tem članku vam bomo podrobno predstavili, kakšna je funkcija, ki deluje v operacijskem sistemu, kaj je bila ustvarjena in je v najnovejših različicah. Članek je priporočljiv za začetnike za uporabnike operacijskega sistema Windows, saj je načrtovanje nekakšna budilka in brez njega utrujeni programer ni nikjer.


Kaj je razporejevalnik nalog

V bistvu je operacijski sistem dosledno izvajan ukaz, tako da lahko uporabnik izkoristi to ali tisto funkcijo na varen in pravočasen način. Da bi to dosegli, se izvajajo številna opravila Windows. Če želite vedeti, kako je vse organizirano, lahko preberete veliko člankov o tem, da bodo zelo koristni, še posebej, če ste programer.
Del tega je za njih in Task Scheduler se izvaja v Windows 10, a za kaj? Pri ustvarjanju programa je programer nujno voden z lenobo, vse zaradi hitrega razvoja, ker vsi ne želijo prepisovati kode stotine krat, ko je pripravljen razvoj drugih programerjev, tako da, na primer, za zaustavitev računalnika čez nekaj časa, programerji uporabljajo planer. nalog, ker je veliko lažje. Če govorite o zgodovini te aplikacije, potempojavil se je v "starih" različicah operacijskega sistema Windows, vendar je bil v operacijskem sistemu Windows XP še posebej priljubljen, zlasti za starše, ki niso želeli, da bi se njihovi otroci dolgo igrali.


V naslednjem poglavju bomo podrobno opisali, kako najti ta dragoceni načrtovalec opravil v operacijskem sistemu Windows in kje ga lahko razumno uporabimo.

Kje je razporejevalnik opravil v operacijskem sistemu Windows 10

Če imate najnovejšo različico operacijskega sistema, lahko preprosto dostopate do razporejevalnika, če ga ne, ali pa ga ne aktivirate, potem je malo verjetno, da ga boste dobili. Spodaj bomo našteli 2 različna načina aktiviranja urnika.
Z iskanjem:
 • Kliknite na povečevalno steklo v spodnjem levem kotu opravilne vrstice.
 • Vnesite besedilo: "Razporejevalnik opravil", prvi program, ki ga bomo potrebovali.
 • Drugi način je bolj primeren za programerje:
 • Pritisnite kombinacijo tipk WIN + R in v meniju "Run" napišite "taskschd.msc" Ta metoda je dobra, ker lahko dodate določene tipke za izvajanje ukaza.
 • Pritisnite "Enter" in počakajte, da se program zažene.
 • V naslednjem odstavku bomo razumeli, kaj lahko načrtovalec.

  Kje v Windows 10 Task Scheduler lahko uporabite

  V bistvu je planer drugi uporabnik, tako da je število funkcij, ki jih lahko izvede, skoraj brez števila. Najprimernejši načrtovalec opravil za Windows 10 najde zmožnost ustvarjanja makrov - to so posebne datoteke, ki shranjujejo naloge načrtovalca in jih po prenosu v drug računalnik.naredil podobne ukrepe. Ena od značilnosti je tudi zmožnost zagona programov v imenu skrbnika, zato naj bo v računalniku antivirus, tako da goljufi ne morejo uporabljati urnika namesto vas.

  Za zaključek

  Upamo, da boste po branju tega članka izvedeli več o razporejevalniku opravil Windows 10. Če jih niste nikoli uporabili, vam priporočamo, da ga uporabite - to je zelo priročno, zlasti za programerje. Številne možnosti za Windows običajnim uporabnikom niso znane, zato tudi v prostem času poskusite "ujeti v možnosti", saj so razvijalci poskušali optimizirati in avtomatizirati rutinsko delo na vašem računalniku.

  Sorodne publikacije