Dobre beležnice za učenje: kaj izbrati?

Takoj, ko pride šolsko leto, veliko študentov razmišlja o izbiri dobrega zvezka za učenje. Tako je, ker je neumno kupiti najdražji pripomoček in včasih ni vredno. Ugotovimo, kako izbrati dober prenosnik za učenje in kakšne funkcije naj ima?

Velikost

Eden od odločilnih dejavnikov je velikost. Velik prenosni računalnik z velikim zaslonom je težak in za študenta bo zelo težko vleči. Očitno bo naprava z diagonalo zaslona 14 palcev najbolj optimalna. Modeli z zasloni od 156 palcev seveda ne morejo biti veliki in jih pogosto uporabljajo tudi učenci kot učna orodja, vendar lahko takšen prenosni računalnik povzroči nelagodje. Vsaj težko ga je postaviti v nahrbtnik, njegova teža pa je lahko precej velika. 14-palčni diagonalni pripomoček je kot nalašč za učenje, preprosto ga je vnesti v nahrbtnik s prenosnimi računalniki, enostavno je in njegov zaslon je udoben za tipkanje /branje besedila, delo v programu Autocad in druge programe usposabljanja.


Pri prenosnih računalnikih z zasloni velikosti 17 palcev ali več pa niso primerni za usposabljanje. Takšni modeli so zelo težki, jih vleče za njih - strašno nelagodje. Pogosto so tako veliki prenosniki kupljeni za dom ali pisarno. Predpostavlja se, da ga ne bo treba preveč pogosto prenašati. Tako imenovani netbooki so izgubili svojo priljubljenost pred približno petimi leti, zato jih ni mogoče priporočiti za poučevanje.To so premajhne naprave, ki niti ne morejo prebrati besedila, kaj šele delati s specializiranimi programi.


Vrsta zaslona

Pri izbiri prenosnega računalnika je večina uporabnikov pozorna na zaslon. Medtem pa je to ena najpomembnejših značilnosti. Če izberete prenosni računalnik s slabim zaslonom, lahko učenec pokvari njihov vid in dober, svetel zaslon bo zagotovil večje udobje pri učenju kot zatemnitev s slabim prenosom barv in majhnimi koti gledanja. Za študentsko možnost je primeren mat zaslon, ki ima vedno malo bleščanja v primerjavi s sijajnim.

Matrični tip

Pomembno je tudi paziti na vrsto zaslona. Najslabše pa so matrike TN, ki slabo prenašajo barve in jih celo izkrivljajo, če jih gledamo pod kotom. Matrika IPS bo primerna možnost, saj bo zagotovila dobre barve. Vendar pa so prenosniki z IPS matricami dražji, kar se slabo ujema z možnostjo »dober prenosnik za učenje«. Vendar matrika TN sploh ni možnost. Takšna tehnologija je zastarela in povsem nepravilno je kupiti takšen pripomoček, tudi za majhno količino denarja.

Svetlost

Končno se opozori na svetlost zaslona. Tudi najboljši prenosni računalnik za učenje bo pri delu popolnoma neprijeten, če bo njegova svetlost 200 cd /m 2. Treba je omeniti, da bo treba prenosni računalnik uporabljati v svetlem občinstvu, včasih celo na ulici, in ko bo neposreden udar sončnih žarkov na zaslon, bo vsebino zaslona težko razlikovati. Zatosvetlost mora biti 300 cd /m 2. To je najbolj zaželena možnost za boljši prenosni računalnik za delo in študij.

Dovoljenje

Dovoljenje ima vlogo. Zasloni s polno HD sliko močno zvišajo ceno pripomočkov, vendar pa bodo na zaslonu z nizko ločljivostjo posamezne piksle na zaslonu vidne in moteče ter močno obremenjujejo oči med branjem besedila. Torej, z 14-palčnim zaslonom, je ločljivost 1366x768. Primerna je za zaslon z diagonalo 156 palcev. Ne gredo za polno HD zaslonov (to je, z ločljivostjo 1920x1080), saj prenosni računalniki s takimi zasloni bo zelo drago. No, in zadnji nasvet o izbiri zaslona - pri nakupovanju, se prepričajte, da preverite zaslon za prisotnost pokvarjenih slikovnih pik. Sramota bo, če so na zaslonu prisotne takšne prazne "pike", ki jih boste našli pozno. Seveda se lahko vrne skoraj vsak izdelek, vendar je odlašanje s papirjem vedno neprijetno.

Oprema

Če je kupec prej vprašal, kateri laptop je boljši za usposabljanje, bi prodajalec zagotovo priporočil model s pogonom. Danes ta element ni preprosto nepotreben. Njegova prisotnost je škodljiva, saj ta veliki modul povečuje velikost prenosnika in njegovo težo. V nobenem primeru ne morete izbrati prenosnika s pogonom. Ko že govorimo o tem, kateri laptop je boljši za srednješolsko izobraževanje, lahko izberete modele, ki imajo:3-4 USB vmesnik za povezovanje različnih pogonov, miške, mobilnega telefona.
 • Bralnik kartic, ki bere pomnilniške kartice SD in mikro USB.
 • Wi-Fi modul za povezavo z internetom prek brezžičnega omrežja inštituta.Zaželena je prisotnost naprav standardnega N ali AC. Slednji je sposoben zagotavljati hitrost prenosa podatkov do 1300 Mbps. In čeprav danes in ni tako hitrega interneta, je ta modul potreben v prihodnosti. Seveda je tudi Wi-Fi standard N primeren, čeprav je v vseh sodobnih prenosnikih popolnoma.
 • Bluetooth. Nekateri prenosniki ga nimajo, vendar je ta modul morda potreben za priključitev brezžične miške, na primer.
 • Hitrost in zmogljivost


  Če izberete prenosni računalnik za igre, bi moral biti glavni dejavnik izbira zmogljivost. Toda če govorimo o tem, kateri prenosni računalnik je boljši za študij na inštitutu, je mogoče najmanj omeniti uspešnost. Vendar je treba poudariti, da je vse odvisno od programov, ki jih bo študent zaradi specifičnosti svoje specialnosti uporabil za delo. Najpogosteje uporabljeni programi so Word, Excel in druge pisarniške aplikacije. Za njih je povsem dovolj preprost 2-jedrni procesor Intel ali AMD, kot tudi 2-3 GB RAM-a. Pogosto so programi za učenje nezahtevni do produktivnosti, zato ni ničesar, kar bi lahko kupilo zmogljiv prenosnik. Posredna prednost "šibkega" računalnika je pomanjkanje skušnjav, da bi namestili nove igre in jih izgubili. Konec koncev študenti pogosto prosijo starše, naj kupijo zmogljiv prenosnik, ki se bo, kot sami trdijo, uporabil za usposabljanje. Pravzaprav se prenosni računalnik uporablja za druge namene.

  Videokartica

  Vendar je treba omeniti, da so nekateri učenci vposebnost zahteva namestitev programov za delo z video datotekami, 3D grafiko in risbami. V tem primeru poceni prenosni računalnik z nizkimi zmogljivostmi ne bo moral izbrati. Potrebujete bolj ali manj zmogljiv sistem z diskretno grafično kartico. Toda tudi v tem primeru bi se raje odločili za model, ki ima ne tako močno in produktivno grafično kartico kot grafiko z veliko količino pomnilnika. Na primer, pri delu v istem Autocad potrebujete zemljevide z veliko količino pomnilnika. Visoka zmogljivost grafične kartice je najpogosteje potrebna pri igranju iger in je lahko potrebna tudi za obdelavo ali pretvorbo videa.

  Trdi disk

  O trdih diskih se ne govori veliko. Težko si je predstavljati študenta, ki lahko prenaša na ducate gigabajtov podatkov, potrebnih za usposabljanje. Elektronski povzetki predavanj, risb in drugih podobnih dokumentov ne zavzemajo veliko prostora, zato je dovolj imeti trdi disk s kapaciteto pomnilnika 100 GB. Tudi to bo veliko, zdaj pa je težko ali celo nemogoče najti trdi disk z manjšo količino pomnilnika. Najverjetneje ne bo mogoče najti niti 100-gigabajtnega diska, saj proizvajalci običajno namestijo 250-gigabajtne različice. Lažje je. Glede na vrsto trdega diska bo HDD ustrezal. Ta vrsta shranjevanja postopoma izgublja svoj pomen in danes postaja zastarela. Vendar pa, kot prej, HDD je zelo priljubljen med uporabniki. Hitrejši SSD-ji omogočajo zelo visoke hitrosti dostopa do podatkov, vendar pogosto niso potrebni za usposabljanje. ZaEnak pogon je drag in močno poveča stroške prenosnega računalnika. Vendar pa praksa kaže, da so tudi najbolj poceni sodobni pripomočki opremljeni s SSD-pogoni, čeprav pogosto niso potrebni v poceni modelih. Torej smo ugotovili, kateri laptop je boljši za učenje, vendar to še ni vse. Izgubili smo malo.

  Baterija (baterija)

  Baterija neposredno vpliva na avtonomnost prenosnika, kar je za učenca zelo pomembno, saj ustanova pogosto uporablja baterijo za prenosni računalnik. Izjemno redki primeri, ko lahko učenci v učilnicah svoje prenosnike povežejo z vtičnicami. Če imate eno ali dve vtičnici, bo njihova lokacija zelo neprijetna in kabel ni težko doseči. Avtonomija proizvajalcev prenosnih računalnikov kaže na ure, v katerih lahko naprava deluje brez ponovnega polnjenja. Najpogosteje je 2-3 ure, čeprav v resnici laptop ostane v samo eni uri. Zato je vredno izbrati model, ki določa življenjsko dobo baterije vsaj 5 ur. Na trgu je veliko ponudb znanih podjetij, ki ponujajo cenovno ugodne in praktične prenosnike z dobro avtonomijo. Gadgeti, ki lahko delajo 10 ali več ur, so za 3-4 tisoč dražji, sami pa so najboljši. Toda za usposabljanje potrebujemo nizkocenovni prenosni računalnik, zato zamudimo takšne modele. Kaj naj rečemo o zelo dragih prenosnih računalnikih z baterijami, ki vam omogočajo, da delate več kot 18 ur. Tako dobri prenosniki za usposabljanje morajo imeti baterije, ki zagotavljajo 4-5 ur neprekinjenega delovanjabrez polnjenja. In na splošno bo koristno in za druge namene.

  Najboljši prenosni računalniki za usposabljanje 2017: razvrstitev

  In zdaj na podlagi teh parametrov lahko razmislite o optimalnih prenosnih računalnikih, ki so poceni in primerni za usposabljanje. Ocena se udeležujejo pravi prenosniki, ki so trenutno na trgu, in njihova cena ne presega 7.000 UAH.

  Prestigio Smartbook 141A01

  Eden najboljših proračunskih zvezkov za usposabljanje, ki bo stala 9500 rubljev. To je šibka naprava, ki bo omogočala uporabo interneta, delo s pisarniškimi programi, vendar bo komajda "potegnila" video in grafične programe. Na takšnem prenosnem računalniku lahko pozabite na igre, saj je "železo" precej šibko. Sistem uporablja 14,1-palčni zaslon z ločljivostjo 1366x768, Atom 1,3-GHz 4-jedrnim procesorjem, 2 GB OPERATING pomnilnika in 32 GB SSD pogonom. Kot bi moralo biti, je Wi-Fi standard 80211 n in je nameščen na Windows 10. Kar se tiče avtonomije, potem za ta parameter, laptop gre okoli svojih konkurentov. Baterija za 10.000 čarovnikov omogoča delo 7 ur brez ponovnega polnjenja. Na žalost, zaslon v laptop TFT TN, ki je njegova pomanjkljivost. Zgoraj smo omenili, da so takšni zasloni slabši od drugih vrst matrik, vendar je glede na dobre povratne informacije uporabnika in optimalne značilnosti usposabljanja ta prenosnik mogoče priporočiti kot enega najboljših prenosnih računalnikov za študij na inštitutu.

  4Good Light AM500

  Stroški tega modela spodaj - samo 9000 rubljev. Vendar pa so značilnosti modela popolnoma drugačneod parametrov laptop je višja. Uporablja isti procesor, enako količino RAM-a in celo trdi disk tipa SSD 32 GB pomnilnika. Zasloni v modelih so enaki in celo baterija ima zmogljivost 10.000 mAh, kar zagotavlja 7 ur neprekinjenega delovanja. Dodani so čitalnik kartic, modul Wi-Fi, Bluetooth. To je lahek in kompakten prenosnik, ki ga lahko vsak dan prenašate z inštitutom, pripravlja pisarniške programe brez težav, je primeren za delo in študij, gledanje filmov in zaradi velike kapacitete baterije ne more skrbeti, da se prenosnik med treningom izprazni.

  Digma EVE 1400

  Naslednji prenosnik, ki ga je mogoče pripisati oceni najboljših prenosnih računalnikov za študij na inštitutu, bo stala 9100 rubljev. To je kompaktna in majhna naprava z diagonalo 14,1 palca in klasično ločljivostjo 1366x768. Uporablja zmogljivejši procesor Intel Atom X5 (4 jedra) pri 144 GHz. Druge značilnosti so enake kot pri prejšnjih modelih v ratingu. Tukaj je samo baterija malo potegne. Ta model uporablja baterijo 8000 čarovnikov, ki lahko v povprečju zagotavljajo 5-6 ur neprekinjenega delovanja. Modul Wi-Fi, čitalnik kartic, Bluetooth, kot tudi kamera za Skype komunikacijo - vse to je vključeno.

  Močnejši prenosni računalniki za grafiko

  Zgornji modeli imajo vgrajene grafične kartice, zato niso primerni za obdelavo videa, 3D grafiko itd. In če študentova posebnost vključuje uporabo programov za grafično obdelavo, potem in laptop mora biti močnejši. Takšni modeli imajo močnejše "železo" in imajodiskretna grafična kartica. Takšni prenosniki bodo "potegnili" zahtevne programe, vendar je njihova cena višja.

  HP 15-ac113ur

  Ta prenosnik ima velik zaslon v primerjavi s prejšnjimi modeli. Tu je 15,6-palčna matrika z ločljivostjo 1366x768. Torej, ta laptop bo težje.
  Iron je prijetno presenečen: 2-jedrni procesor Intel Pentium 3825U s frekvenco 1,9 GHz, diskretna grafika Radeon R5 M330 z 1 GB pomnilnika in 500 GB trdega diska. Na voljo je tudi 2 GB RAM-a. Cena laptop - 17 tisoč rubljev. To je približno 2-krat dražje od cene modela zgoraj, vendar je vredno. Zahvaljujoč močnejši "žlezi", bo ta prenosnik omogočil udobno delo s programi za obdelavo 3D grafike, videa.

  Lenovo G50-45

  22 tisoč rubljev - to je koliko boste morali plačati za ta diskretni model Radeon R5 M330 z 2 GB pomnilnika. Tudi tukaj je dober AMD A46210 1,8 GHz procesor, 4 GB RAM-a in 500 GB pogon. Tak sistem vam omogoča igranje sodobnih iger, vendar pri nizkih nastavitvah grafike. Toda za usposabljanje zmogljivosti tega prenosnika je več kot dovolj.

  Lenovo G50-30

  Za 16 tisoč rubljev na trgu lahko najdete proračunski prenosnik Lenovo z diskretno grafično kartico NVIDIA GeForce 820M, procesor Pentium N3540 in 2 GB OPERATING pomnilnika. Med modeli z diskretnimi čipi je to eden od najšibkejših, vendar je zelo primeren za usposabljanje. Poleg tega je nizka cena 16.000 rubljev naredi ta zvezek zelo priljubljen med študenti.

  Sklep

  Zgornji modeli imajo diskretne grafične kartice - to soTo je bolje za študente, ki delajo z video ali 3D grafiko, risanje risb v programih, kot so Autocad ali Compass. Zdaj veste, kateri laptop je najboljši za učenje. Ne uporabljajte visoke moči in produktivnosti. Zaželeno je, da najprej izberete model, ki bo udoben, lahek, majhen. Trg predstavlja veliko poceni in dragih prenosnih računalnikov, toda preden izberete določen model, morate prebrati preglede o tem. Zgodi se, da se celo močan in drag laptop zlomi in "zavira" v procesu delovanja, poceni in enostavna naprava pa deluje več let brez težav.

  Sorodne publikacije