Honda Shadow 1100: fotografija, pregled, specifikacije, pregledi

Križarjenje Honda Shadow 1100 je svet videlo leta 1985. Model je bil v tem letu odpremljen na ameriški trg. Za ta leta je bila Honda Shadow 1100 zelo močna (78 konjskih moči). Tudi motorno kolo je imelo prednje kolo z dvojno zavoro in novo hidravlično sklopko. Proizvajalec je označen z Honda VT 1100 Shadow C. Oglejmo si model natančneje in podrobneje. Navsezadnje si ta motocikel zasluži pozornost.

Restyling

Dve leti kasneje (leta 1987) je bilo kolo dokončano. To velja tako za videz Honda Shadow 1100 kot za tehnični del motornega kolesa. Model je povečal medosno razdaljo. Glušniki, ki se nahajajo ob straneh, so se premaknili na desno stran motornega kolesa. Hkrati je bila zmanjšana moč modela, zdaj je motor izdal le 67 konjskih moči. Treba je opozoriti, da je motor znižal delovno hitrost, kar je privedlo do povečanih karakteristik vlečenja na dnu in v sredini. Sodobna hidravlična sklopka je dala prostor standardni vrvi.


Ta sprememba iz leta 1987 je bila začetek poti do legende, da je na koncu dosežen motocikel Honda Shadow 1100. Prve verzije iz let 1985 in 1986 so danes izjemno redke, saj niso imele dobre prodajne ocene.

Spremembe

Sorte Honda Shadow 1100 so obstajale že več let. Bomo poimenovali glavne spremembe motornega kolesa:
 • Honda VT1100C Shadow (izdana je bila od 1987 do 1996). To je osnovna začetna različica zgodbe. Značilnosti modela so njena lita kolesa,dvojni izpušni sistem na desni strani je imel model 13 litrov, modifikacija je bila opremljena s štiristopenjskim menjalnikom. Zadnje zavore so bile nameščene zadaj.
 • Honda VT1100C Spirit (izdano od 1997 do 2007). To je do neke mere naslednik prej omenjene spremembe motocikla. Vizualno kolo je zelo podobno svojemu predhodniku. Glavna razlika je oblika izpušnih plinov, kot tudi rezervoar za gorivo in nekatere druge vizualne stvari. Od tehničnih značilnosti in razlik je vredno dodeliti prostornino rezervoarja, ki je narasel na 158 litrov, in prisotnosti ne več štiristopenjskega menjalnika, in mehanske "pet-pot".
 • Honda VT1100C2 ACE. (izdano od leta 1995 do 1999). To lahko rečemo, da je klasična različica tega motornega kolesa. Kratica ACE je kratica za American Classic Edition. Model izstopa s stiliziranimi prednjimi kolesi, podaljšanimi stilskimi krili (spredaj in zadaj), kolesa so tudi drugačna, širša in od zadaj so nameščene disk zavore. Z nekaterimi značilnostmi motorja je mogoče razlikovati ročično gred z eno povezovalno palico (to je potrebno za povečanje vibracij), moč motorja je bila 53 konjskih moči.
 • Honda VT1100T A. C. E. Tourer (izdaja od 1998 do 2001). To je turistična različica pravkar spremenjene modifikacije. Razlika je v prisotnosti posebnih plastičnih oblog in vetrobranskih stekel. Kolesa so imela lite diske in drugo gumo, izpuh je bil izveden po shemi "dva v enem".
 • Honda Shadow VT 1100 Aero (sprostitev od 1998 do 2002). To je podobno zgoraj navedeni različici ACE, vendar je podanovarianta ima globlja krila koles, povečan žaromet žarometov in izpušni sistem s shemo "dva v enem".
 • Sablja Honda VT1100C2 (izdano od 2000 do 2007). To je podobno spremembi različice ACE. Značilnosti Honda Shadow Saber 1100 so bile drugačne, saj je bila ta različica opremljena z motorjem iz Spirita, prav tako je bila razlika v kolesnih diskih posebne oblike.
 • Po letu 2003

  Skoraj vse spremembe, ki so bile obravnavane v daljšem časovnem obdobju, so se zmanjšale v zgodovini. Po letu 2003 je proizvajalec izdelal samo osnovno modifikacijo VT1100C Spirit in VT1100C2 Sabre. Moramo reči, da sta oba modela prišla v leto 2007 brez večjih sprememb. Kasneje so bili ti modeli opuščeni. Ko se je to zgodilo, je družba Honda ponudila naslednika v obliki Honda VTX 1300. To je bil dogodek legendarnega obdobja Hondi Shadou. Predstavniki podjetja so povedali, da so model proizvodnje odstranili z veliko žalostjo in žalostjo. Toda ta posel, tu pa ne sentimentalnosti, je bilo treba z novim modelom uvesti boj proti konkurentom.

  Poraba goriva

  V dokumentu je uradno navedeno, da je poraba goriva proizvajalca na Honda VT1100 Shadow 52 litrov na 100 km prevožene poti. V praksi je vsaj en liter več, natančna vrednost porabe goriva pa je odvisna od sloga in načina vaše vožnje in kakovosti goriva. Toda praviloma je poraba goriva teh motornih koles blizu deklarirani. Konec koncev so takšne naprave kupljene za dimenzionalno potovanje v sozvočju s samim seboj, ne pa za nore dirke s semaforjev pod pranje gumeobleče asfalt.

  Honda Shadow 1100: pregledi

  Začnimo z vprašanjem o gorivu takoj. Ne shranite na to, ko pride do pogovora o tem kolesu. Sčasoma bo kolo z lahkoto absorbiralo nizko kakovostno gorivo, potem pa bo prišlo do velikih težav z gorivnim sistemom, kar bo povzročilo visoke finančne stroške. Iz tega razloga priporočamo, da se izognemo takšnim težavam in napolnimo pristojne bencinske črpalke. Prav tako lastniki tega motornega kolesa pravijo, da ljubi skrb. Če pravočasno storitev kakovosti kolesa sestavnih delov in potrošnega materiala, potem nobenih težav z motorno kolo ne bi smelo priti.

  Pristanek in udobje

  Treba je spoštovati ustvarjalce modela. Sedeti na tem kolesu je prijetno in udobno. Po dolgih potovanjih nič ne boli in ne izgine. Udobno držo lahko poberejo tudi visoki in zelo težki ljudje. Dolga baza basne počne svojo stvar. Treba je omeniti in potniški sedež, tu tudi sedi zelo udobno. Lepo je potovati na takem motorju, tudi na dolge razdalje. Križarka mora biti udobna, toda ta model je udoben kot kavč v dnevni sobi. K temu dodajte še gladkost in mehkobo premikanja ter prijetno tresenje motorja - in to bo idealna možnost za dolgo potovanje do vašega zadovoljstva.

  Cene

  Cena tega kolesa v dostojnem dobrem stanju, ne da bi tekla v Rusiji, se začne pri treh in pol tisoč dolarjih. Če govorimo o naših možnostihtrg, potem lahko najdete možnost od sto šestdeset tisoč rubljev. In v naši državi lahko najdete lepo urejeno kolo, v tujini pa lahko naletite na "ubito" možnost. Praviloma imajo različice brez prevoženih kilometrov v Rusiji boljše tehnično stanje, vendar vedno obstajajo izjeme od pravil. Pred nakupom natančno preverite tehnično stanje primera, da ne boste vložili resnih sredstev pri reševanju težav prejšnjega lastnika. Kar zadeva cene rezervnih delov, je vse približno predvidljivo. Ne preveč poceni, vendar ne predragi. Nekakšna "zlata sredina". Ampak morate plačati poklon originalni rezervni deli. So zelo visoke kakovosti in iti dolgo časa.

  Honda Shadow 1100: specifikacije

  Tu je vse odvisno od posamezne spremembe. Značilnosti Honda Shadow 1100 se nekoliko razlikujejo glede na različico melodije. Toda nekaj se lahko še nekako imenuje povprečje. Masa motornega kolesa je znašala od 245 kg do različice VT1100C (leta izdaje: 1985-1986) in do 284 kilogramov (različica VT1100T). Najmanjši rezervoar je imel motorno kolo VT1100C (1987-1996 let), prostornina je bila enaka trinajst litrov. Največji rezervoar za gorivo s prostornino skoraj šestnajst litrov je imel različice zadnjih let modela. Maksimalna hitrost vseh modelov je bila 172 km /h, pospešek na prvih sto pa je bil v povprečju šest sekund. Pravzaprav je proizvajalec izbral kartico, v zgodovini obstoja modela pa so bili v poznejših različicah na voljo štiristopenjski avtomatski menjalnik in petstopenjski "mehanik". Hlajenje je bilo vedno tekoče, na vseh različicah in spremembah.
  Motorji so bili ponujeni z dvema valjema (štiritaktni, v obliki črke V) od 53 "konj" do 78 konjskih moči pri prvih modelih motornih koles. Obremenitev elektrarne je 1099 "kock". Okvir je bil izdelan iz visoko kakovostnega jekla. Sprednje vzmetenje je bilo teleskopsko vilico s petnajst centimetrov. Zadnje vzmetenje je bilo vrtljivo s parom amortizerjev (nastavitev prednapetja), obesek je bil deset centimetrov. Zaradi dolge osnove je bilo motorno kolo na poti zelo prijetno, gladko in mehko.

  Modelni tekmovalci

  Glavni konkurenti tega japonskega križarka so bili dve v razredu. To vključuje japonsko Yamaho XV 1100 Virago (Yamaha XVS 1100 Drag Star) in japonsko Kawasaki VN1500 (Vulcan 88 VN-15). Boj je bil zgolj japonski. Toda glavni "samuraji" v razredu je bil točno "Honda", čeprav je bil boj za vodstvo včasih zvezano pošteno, na podlagi ocen prodaje teh motornih koles v različnih letih izdaje. Bilo je tudi drugih tekmovalcev, vendar smo poimenovali najpomembnejše, zaradi katerih je proizvajalec tega motornega kolesa nervozen in skrbi za vodstvo v svojem razredu.

  Povzetek

  Honda Shadow 1100 je vreden predstavnik svojega razreda. To je mogoče varno pripisati kategoriji legend, in na takem seznamu občasnih motornih koles ne pade. Zunanjost zgodbe je zelo umirjena in klasična (za svoj razred), vse značilnosti so uravnotežene in zadostne. Dodajte japonsko zanesljivost in razmeroma nizke stroške modelu na sekundarnem trgu in izkaže se, da je to zelo dragocena možnost za ljubitelje križarjenja. Na takemMotorna kolesa se lahko vozijo po celem planetu, ali pa se lahko ob vikendih vozite samo v svojem mestu in naprej. Motocikel obožujejo in spoštujejo kolesarji po vsem svetu. To je klasika, ki je večna. Preprost delavec na eleganten način. Nikoli se ne bo odrekel in bo vedno dostavil svoj cilj. To je model tistih let, ko so bila motorna kolesa živa in niso bila obremenjena z različnimi sodobnimi elektroniki in številnimi računalniškimi sistemi. To kolo je mogoče popraviti v garažnih pogojih na kolenih. Model za tiste, ki cenijo staro šolo. Dostojna kopija garaže je razlog, zakaj lastnik, ki razume ta motorna kolesa. Med motoristi obstaja takšno mnenje, da je treba z vidika "filozofije" motornega kolesa zrasti do takšnega motornega kolesa. V tem stavku je del resnice, saj se križarka skoraj nikoli ne odloči za prvi motor, vendar se zelo pogosto izkušeni motoristi ustavijo na križarjenju in ne spremenijo več razreda.

  Sorodne publikacije