msiexec.exe - Kaj je proces in zakaj je potreben

Za zagotovitev popolnega delovanja operacijskega sistema so potrebni zagonski postopki, ki jih uporabniki lahko vidijo v oknu Upravitelja opravil. Ti procesi so zelo številni in vsi odgovarjajo na nekaj. Razdelite jih lahko v sistem in uporabnika. V drugem primeru se ob zaključku nič ne zgodi - maksimalno, zapre program. V prvem primeru so lahko posledice resnejše.

V tem članku bomo govorili o msiexec.exe - o tem, kaj je proces, njegova funkcija, kjer se nahaja datoteka, ki jo izvaja, kako dokončati proces in kaj se zgodi, in več o nečem. Oglejte si članek, da bi razumeli naravo tega procesa.

Funkcije

Kot večina sistemskih procesov v operacijskem sistemu Windows, je msiexec.exe Microsoftova aplikacija. Njegova glavna naloga je izdelava MSI datotek. Večina se uporablja za nameščanje iger in aplikacij z uporabo EXE, vendar obstaja ločena kategorija aplikacij, ki imajo razširitve MSI. Torej, predloženi postopek omogoča, da deluje kot EXE. Z drugimi besedami, preprosto ne boste opazili razlike v namestitvi.


V skladu s tem se postopek začne takoj po odprtju MSI datoteke in se konča, ko se zapre. O tem smo izvedeli: msiexec.exe. Ampak to je bilo samo o značilnostih, vendar je še kaj za povedati.

Lokacija datoteke

Vedeti, kaj je proces za računalnik - msiexec.exe, nekateri uporabniki želijo vedeti njegovo lokacijo na disku. ZaTa datoteka se privzeto nahaja v sistemski mapi System32, ki se nahaja na lokalnem disku C v imeniku Windows. Da pa ne bi razmišljali o natančni lokaciji, lahko uporabite funkcije upravitelja opravil. Torej morate narediti naslednje:
 • Zaženite upravitelja opravil, to lahko storite s pritiskom na Ctrl + Shift + Esc.
 • Kliknite postopek PCM.
 • Izberite v meniju »Odpri lokacijo datoteke« ali »Lokacija datoteke« (odvisno od različice operacijskega sistema).
 • Odpre se okno upravitelja datotek Explorerja, v katerem se bo odprla mapa tega procesa in bo označena. Zdaj veste, za kaj je proces - msiexec.exe in kje se nahaja. Zdaj pa govorimo o tem, kaj se bo zgodilo, če bo zaprto.


  Dokončanje postopka

  Treba je poudariti, da je postopek mogoče dokončati in to ne bo prekinilo operacijskega sistema, vendar je to zelo nezaželeno. msiexec.exe je odgovoren za zagon monterjev formatov MSI oziroma, če je ta postopek končan, izvedba namestitve programov prek namestitvenega programa v tem formatu ne bo delovala. Po ponovnem zagonu računalnika se bo vse vrnilo v normalno stanje. Če si še vedno upate zapreti, potem morate narediti naslednje:
 • Zaženite upravitelja opravil. "
 • Pojdite na zavihek" Procesi "
 • Na seznamu poiščite želeni postopek.
 • Kliknite enkrat, da izberete LMB.
 • Kliknite gumb "Dokončaj postopek", ki se nahaja na dnu.na desni strani okna.
 • Nato se mora pojaviti opozorilo, ki pojasnjuje tveganja tega dejanja, če pa ste prepričani, kliknite Dokončaj postopek.

  msiexec.exe deluje nenehno

  Ker vemo, kaj je proces za msiexec.exe, lahko razumemo, da bi moral delovati le, če program namestimo prek namestitvenega programa z razširitvijo MSI. Toda kaj morate storiti, če opazite, da se izvaja neprekinjeno, saj s tem obremeni osrednji procesor računalnika. V tem primeru se morate prijaviti v storitve operacijskega sistema in preveriti "Namestitveni Windows". Če najdete način samodejnega zagona, ga morate spremeniti v »Ročno«. Zdaj veste, funkcije procesa msiexec.exe, ki je tisto, kar bo proces, če je zaprt in katere težave se lahko zgodi z njim. Upamo, da je članek pomagal najti odgovore na vsa vprašanja.

  Sorodne publikacije