Acura RDX: fotografija, pregled, specifikacije

Junak tega pregleda je bil avto Acura RDX (slika bo predstavljena spodaj). Ta crossover leta 2014 se je pojavil v prodaji v ukrajinskih prodajalcih avtomobilov. Njegovi predhodniki - modeli TL in MDX - so se dobro izkazali. Treba je omeniti, da so japonski avtomobili zelo podobni ruskim voznikom. Poglejmo si, kaj je zanimivo pri križanju RDX.

Značilnosti

Vozniki, ki so bili pozdravljeni s pripombami, so zajeli pojav tega avtomobila na trgu. Najprej je bil opremljen z izboljšanimi deli. Posodobitve so se dotaknile sistema polnega pogona. Spremenjene so tudi druge funkcije Acura RDX, vključno z motorjem. O njej malo kasneje. Za japonske avtomobile je glavni trg Severna Amerika. Po uvedbi linije v Rusiji pa je bil crossover maksimalno prilagojen domačim voznikom. Avtomobil tega modela je bil prvič izdan leta 2006. Leta 2009 ni bilo mogoče ponovno vzpostaviti. Posodobljena različica (druga generacija) je bila javnosti predstavljena leta 2012. Že v celoti je zamenjala model MDX. Prvi avtomobili vladarja niso dosegli ruskega kupca. Toda druga generacija je bila uradno zastopana na domačem trgu.


Videz

Različica, ki je namenjena ruskim cestam, se razlikuje od prve generacije. Po preoblikovanju se je oblika telesa spremenila. Druga generacija je postala bolj podobna prejšnjemu modelu MDX. Podobnost je vidna na lokaciji lažnih zrn. Odbijač je dobil obrazce za relief. Zdaj izgledaogromen in pogumen. Spremembe so vplivale tudi na optiko glavne svetlobe. Zaradi podolgovate oblike je "gobec" avtomobila podoben plenilskemu predniku. Celoten vtis dopolnjujejo novi dovodi zraka. Njihova oblika je postala bolj zaokrožena. Na robovih je proizvajalec postavil okrogli antifog. Tudi s strmim videzom je avto eleganten in prefinjen. Ta rezultat je bil dosežen zahvaljujoč uporabi gladkih črt na telesu. Tudi zadnji del avtomobila se je spremenil. V drugi generaciji so oblikovalci želeli zaokrožene črte, ki so precej izvirne.

Dimenzije

Pregledi Acura RDX dvignejo temo njene velikosti. Za razliko od prve generacije so se dimenzije avtomobila povečale. Zdaj izgleda zelo masivno in grobo. To preprosto ni mogoče prezreti v splošni niti. Kompaktna teža tega modela je 1761 kg. Dolžina crossoverja sega do 4685 mm. Povečanje dimenzij se odraža tudi v širini. V drugi generaciji je ta parameter 1870 mm. V skladu s tem se je medosna razdalja spremenila - 2885 mm. Kaj lahko rečete o križni višini? Prav tako je precej velika. Razdalja med spodnjo točko kolesa in najvišjo točko strehe je bila 1680 mm, masivnost in dober prehod pa je potrdil precejšen lumen ceste. Razdalja v tem vozilu je dosegla oznako 200 mm.

Salon

Notranje oblikovanje je zanimalo motorne limuzine. Dejstvo je, da je razvijalec poskušal v njem združiti vse, kar je bilo predstavljeno v prejšnjih modelih Acure. Jasno je, da obstaja določena podobnost.Crossover Acura RDX je 5-sedež, vendar po mnenju voznikov ni tako obsežen, kot bi bilo zaželeno. Nega v usnjeni kabini, ki govori o prestižu. S stilom ni bilo težav. Sprednja plošča je športna. Brez odstopanja so lahko razvijalci na to ponosni. Vsi elementi so zelo udobni. Center ima dva zaslona in multimedijske navigacijske sisteme. Glavni funkcijski elementi so harmonično nameščeni na čelu. Vozniki v svojih pregledih so opazili, da sprva povzročajo nekaj nelagodja, vendar se lahko hitro navadite.
Na žalost se je problem prostega prostora dotaknil tudi prtljažnega prostora. Čeprav je crossover precej velik, je njegova prostornina le 404 litrov. To seveda ni dovolj, saj imajo majhne limuzine s 500-litrskimi prtljažnimi prostori.

Acura RDX: Specifikacije

Pri izbiri motorja za avto razvijalci niso prihranili. Pod pokrovom so namestili šestvaljni Acura RDX. Deluje na bencin. Namestitev testa moči je bila uspešna. Prej je bil uporabljen na Honda Odyssey. Od teh motorjev, ki so bili nameščeni v prejšnjih različicah, je bilo treba opustiti. Bili so štirivaljni motorji s 23 litri. V posodobljeni različici je nova tehnologija distribucije plina I-VTEC. Lokacija valjev je v obliki črke V. Pomembno je, da se ta motor Acura RDX šteje za cenejši. Doseganje takšnih rezultatov je bilo posledica uporabe sistema, ki z minimalno obremenitvijo deaktivira del valjev. Motor sam ni težak. Zmanjšajte njegovo masoIzkazalo se je na račun aluminijastega bloka in glave. Prostornina agregata je bila 32 litrov. Ta moč je povsem dovolj za velik prehod, ki pospeši do 210 km /h. Enota pri maksimalni obremenitvi proizvaja dobro moč - 273 konjskih moči.

Po mnenju voznikov so taki rezultati vredni pohvale. Kar se tiče drugih značilnosti motorja, potem motor doseže 5.000 vrtljajev na minuto. Navor je bil 340 Nm. Presenetljivo, ta težka teža se lahko pobere iz "stotine" mesta v samo 8 sekundah.

Prenos

V prejšnji generaciji je bil v parih z motorjem nameščen 5-stopenjski avtomatski menjalnik. Kar se tiče nove različice Acura RDX, je bil tu uporabljen 6-stopenjski avtomatski menjalnik. Japonski oboževalci avtomobilov so opozorili na dejstvo, da je bil ta prenos opremljen z modelom MDX. Kar je pomembno, je v novem avtomobilu proizvajalec lahko povečal porabo goriva. Testna vožnja je pokazala, da v mešanem načinu porabi le 10 litrov. Če greste na stezo, se bo ta številka zmanjšala za približno 3 litre. V mestu bodo stroški višji. To bo približno 14 litrov.

Podvoz

Na žalost je moral proizvajalec zaradi zmanjšanja stroškov stroja opustiti polni pogon. Upoštevajte, da je bil slednji uporabljen v prvi generaciji. Da bi bil Acura RDX dostopen javnosti, je bilo odločeno, da se namesti preprost pogon AWD. Deluje po naslednjem načelu: navor je porazdeljen med zadnja in prednja kolesa. Da bi avtomobil lahko upravljal in upravljalna njem je bilo nameščeno neodvisno vzmetenje. Prav tako zagotavlja prevoz dobesedno na katerem koli območju. Od ojačevalnika moči je bilo treba opustiti. Je to rešitev? Težko je reči. Crossover druge generacije je opremljen z električnim ojačevalnikom moči. Deluje po načelu prenosa številke. To pomeni, da električni pogon deluje glede na hitrost.
Na sprednji strani avtomobila je proizvajalec namestil McPherson stojala in stabilizatorje stabilnosti. Za tem je bil uporabljen drugačen sistem. To je večfunkcijska naprava s stabilizatorji in vijačnimi vzmeti.

Zavorni sistem

Glede na to merilo med drugo in prvo generacijo ni razlik. Zavorni sistem uporablja Acura RDX in enako. Od zadaj so 12-palčni diski brez prezračevanja, v sprednjem delu pa prezračeni (123?). Za zasilno zaviranje je proizvajalec napovedal sistem: ABS, Brake Assist, EBD.

Dokončanje in stroški

Na ruskem trgu se avtomobil prodaja uradno v zbirki Techno. Komplet vsebuje naslednje možnosti:
 • Ogrevani voznikov sedež in sprednji del potnika.
 • Xenon žarometi glavne luči.
 • Protiprocesni sistem.
 • Tempomat.
 • 18-palčna lita platišča.
 • Visokokakovosten zvočni sistem, ki lahko s povečano hitrostjo samodejno zviša glasnost.
 • Salon z usnjenim oblazinjenjem.
 • Šest zračnih blazin.
 • Zadnji parktronic in drugi.
 • Za takšen avtomobil bo moral plačati približno 2 milijona rubljev. Nekateri pregledi pravijo, da jedrago Vendar pa moramo upoštevati tudi stroške storitev, ki prav tako stanejo skupaj. Vendar pa japonski avtomobili nikoli niso spadali v kategorijo poceni, tako da bo za priložnost za potovanje na masivnem crossoverju treba razvozlati. Poleg tega, glede na večino voznikov, slabosti (relativno majhen prtljažnik, ne posebej prostorni salon) niso tako kritični, da bi zavrnili užitek.

  Sorodne publikacije