Dunmers: imena, zgodovina, posebnosti rase

potomci himer, odlični čarovniki in izredno spretne puščice - imena lutk Morrowinde so vedno povezane z neverjetnimi dogodivščinami in neraziskanimi skrivnostmi. Dolgo časa se niso razlikovali od aldmerjev, toda po skrivnostnih okoliščinah, ki so nastale zaradi izbruha Rdeče gore, je bil njihov videz resno spremenjen. To so edini ljudje, katerih predstavniki so lahko postali živi bogovi.

Videz, karakterizacija in imena lutk

Predstavniki te rase, kot tudi drugi dogodki, ločeni od starih ljudi prednikov vseh županov - oltarjev. Najprej so bila imena lutk Qimerian. Moderni videz, ki so ga pridobili pred koncem prve dobe. Trije veliki junaki, ki jih je vodil legendarni Nerevarinom, so lahko premagali napad svojih sovražnikov, vendar so zaradi nepredvidenih okoliščin postali bogovi. Za to so celotno ljudstvo himer kaznovali aedro, zaradi česar je bila njihova koža temna, oči pa so bile ognjene rdeče, potem pa so postale lutke. Imena lutk so zelo podobna latinski in biblijski, kar potrjuje njihove božanske korenine.


Dunmer Sotsium

Narodi te dirke živijo v klanskem sistemu. Vse lutke so razdeljene v več "hiš". Obstajajo velike hiše in majhne. To se je zgodilo zaradi kulturne stagnacije oltarjev. Himere so se ločile od njih, pri čemer so začele nastajati neodvisna plemena. Tako so se pojavile 5 velikih in 7 majhnih hiš. Z dogodki iz tretjega dela igre The Elder Scrolls so častili tri žive bogove - Almalexia, Sota Force in Virivika. SZ oboževanjem njihovih lutk so prenehali oboževati kneze Daedric. Vsa kultura po izbruhu Rdeče gore je bila podvržena ogromnim spremembam. Vsi stari templji so bili uničeni, čaščenje "starih bogov" je bilo prepovedano.
Dunmerms redko sodeluje s predstavniki drugih dirk. Ne želijo priti v stik z drugimi dejavnostmi ali ljudmi. To so edini ljudje, ki uporabljajo suženjsko delo.

Sorodne publikacije