Monitor Acer AL1916W: Funkcije in pregledi

Običajno je običajno, da za dom in pisarno vzamete majhne monitorje, ki ne le dobro ustrezajo vsakemu dizajnu, ampak imajo tudi precej dostojne lastnosti. Devetnajstinčni monitor Acer AL1916W, ki ga iščemo danes, je odlična možnost po dostopni ceni, kar vam omogoča, da dobite vse, kar potrebujete za udobno računalniško izkušnjo.

Zunanji podatki

Če pogledate celoten trg, lahko vidite eno preprosto težnjo - poceni monitorji so vedno na voljo v približno istem slogu, in sicer v razredu pisarniškega gospodarstva. To je preprosta črna plastična monitor s precej pomembno srebrno ali črno obrobo. Acer AL1916W je eden najtanjših v svojem razredu. Na namizju zavzame precej prostora in pomaga kompaktno organizirati prostor.

Na zadnji strani plošče je samo VGA vhod in standardna vrata za napajanje, ki so namenjena priključitvi omrežnega kabla. In vse. Nič več. Zato pregledi na monitorju Acer Al1916W pogosto kažejo na pomembnost natančnega prilagajanja barv.
Mimogrede, v spodnjem desnem kotu lahko najdete ključavnice. Ta izum se imenuje Kensingtonski grad - vaš monitor bo shranjen pred krajo. Če upoštevate njegov sprednji del, to je tisti, ki ga boste uporabili, vas ne bo nič presenetilo. Ime modela razvijalcev znane blagovne znamke vljudno nameščenih v zgornjem desnem kotu, medtem ko je logotip podjetja-proizvajalca od spodaj v centru.

Gumbi

Pod logotipom na monitorju je plošča z gumbi. Pet jih je. Po ocenah praktično nihče ne uživa. Zakaj? Ponavadi prilagodite zaslon takoj po nakupu. Potem ni potrebe po tem. Samo nekateri ločeno ločijo monitor, najbolj preprosto nastavite način mirovanja, ki ga čez nekaj časa vstopi v program. Na splošno so razvijalci še vedno poskrbeli, da so bili vsi gumbi ločeni. Na primer, v Acer AL1916W je gumb za vklop /izklop različno oblikovan in ima majhno diodo. Nahaja se na desni, težko ga je zamenjati z nečim drugim.

Skupaj z gumbom za vklop /izklop se nahaja gumb "Menu" (Meni). Dejstvo, da je pod njo skrito, bomo govorili spodaj. Upoštevajte samo, da se kontrole v meniju izvajajo z dvema sosednjima gumboma, pod katerimi sta prikazana puščica "levo" in "desno". Skrajno levi gumb je "Auto tuning". Mimogrede, če se je na monitorju nenadoma pojavil črni pas, samo kliknite na ta gumb - problem bo rešen sam.

Trajnost

Da se monitor počuti udobno na vašem delovnem mestu, ima dokaj močno in udobno nogo. Njegova praktičnost je prijeten občutek zaradi možnosti spreminjanja kota zaslona brez spreminjanja njegovega okrevanja. Na nogo je pritrjen poseben plastičen stojalo, ki sicer ne izgleda prepričljivo in ima veliko funkcionalno obremenitev. To je zapah monitorja. Zasnovan je tako, da napravo nekoliko premakne težišče. Kaj to pomeni za Acer AL1916W?Tudi če se nekdo nenamerno dotakne monitorja, se bo le tresel, vendar ne bo izgubil ravnotežja in ne bo padel. Mimogrede, zaradi dejstva, da noga na začetku ni pritrjena, je škatla v bližini monitorja majhna in zelo priročna. To je nedvomno prednost za tiste, ki nimajo lastnega prevoza za nakup doma ali v pisarni.
Prijetno dodatek k temu pravici se lahko šteje za sposobnost dviga noge. Zakaj? Pritrditi napravo na steno s pomočjo nosilca, prostor za katerega je dodeljen na zadnji strani monitorja v obliki majhnih odprtin. Oprostite, oklep ni popoln. Toda to ni pomanjkljivost, saj v dragih in sodobnih modelih ni rezervnih delov. Vendar pa monitor v nobenem primeru ne more biti imenovan ergonomski. To izjavo je treba upoštevati, ker lahko napravo spreminjamo višino in ni vrtenja vodoravno. Ta trenutek za mnoge je lahko odločilen. Torej, povzamemo: monitor je preprosto oblikovan, dobro in udobno nameščen tako na mizo kot na steno, ne povzroča nobenih negativnih občutkov, vendar ima nekaj manjših slabosti.

Značilnosti

Nadaljevanje teme videza je vredno omeniti značilnosti modela Acer AL1916W. Na primer, teža te naprave skupaj s stojalom dosega 5,6 kilograma. Za primerjavo: v podobni velikosti in značilnostih Philips 190CW8FW je teža s stojalom skoraj dvakrat manjša - 3,8 kilograma. Zato naš monitor ne imenuje malo.

Velikost monitorja Acer je 412 x 410 x 185 mmAL1916W Kakšna je ločljivost zaslona te čudovite dame? Kot smo že omenili, je to devetnajstinčni čudež po razmeroma nizki ceni. Nekateri bodo rekli, da ima lahko grozno dovoljenje in da bo sam prevaran, saj 1280 x 1024 slikovnih pik ni dovolj. Zaslon je sposoben izdelati do 16,2 milijona barv, kar je tudi odličen indikator. Format zaslona je od 5 do 4. Odzivni čas je 5 ms. Mimogrede, to ni najboljši kazalnik. Kontrast v monitorju je dinamičen, indeksi pa so 700: 1. Medtem ko je horizontalni in navpični kot gledanja 140 stopinj. Kritizirati te omejitve ni vredno, saj je še vedno proračunska možnost in nekaj za nekaj, kar je proizvajalec shranil. Če govorimo o matriki, jo naredimo s tehnologijo TFT TN. V skladu s tem je na tem LCD zaslonu kakovostna slika na voljo le, če gledate neposredno na zaslon. Večji kot je, temnejši zaslon in slabša kakovost slike.

Nastavitev

Takoj ko se Acer AL1916W poveže z računalnikom, slednji nujno potrebuje ponovni zagon. To je pomembno, saj v nasprotnem primeru monitor ne bo prepoznan in z njim ne bo mogoče delati.
Ko računalnik prepozna novo napravo, se monitor samodejno konfigurira. Res je, da večina uporabnikov tega absolutno ni zadovoljna. Za to obstaja več razlogov:
 • Vse različne percepcije svetlobe in barve. Rezultat se lahko zdi dolgočasen ali obratno živčen.
 • Pogosto samodejno uglaševanje. Pravzaprav se bo naprava več kot enkrat ukvarjala s samoprilagoditvijo. To je nerodno, ko zaganjaterazličnih programov.
 • Nekateri ljudje mislijo, da se nastavitev dogaja predolgo. Te informacije nimajo uradne potrditve.
 • V bistvu je avtomatsko uglaševanje enostavno izklopiti in narediti vse, kar želite. Naj traja več časa, vendar je vredno. Zanimivo dejstvo o nastavitvah. Med drugim lahko Acer AL1916W prilagodi temperaturo barve z uporabo dveh možnosti iz vnaprej nastavljenih načinov in enega, ki ste ga ustvarili ročno.

  Meni

  Če že govorite o nastavitvi menija, je sestavljen iz 10 elementov, med katerimi so samodejni načini in tisti, ki jih boste morali potegniti. Kar se tiče menija monitorja, Acer AL1916W ni všeč v naši regiji, ker nima ruskega jezika. Seveda je vse intuitivno in nihče ne prekliče spletnih prevajalcev, toda obleganje po tej misli ostaja v mnogih.

  V

  Pravzaprav je od začetka monitor Acer AL1916W, ločljivost zaslona, ​​gumbi, barve in tako naprej lahko nadležni. Še posebej težko je uporabiti monitorje drugih velikosti. Toda sčasoma se lahko prilagodiš in se navadiš na vse. Mnogi ljudje radi delajo na tem monitorju, ker je zelo priročno uporabljati več oken hkrati. Seveda je namizje naprave široko in odprte aplikacije so razrezane.

  Osvetlitev ozadja

  Proračunski zasloni pogosto sesajo neenakomerno osvetljeni s tako imenovanimi grbinastimi pikami. Če pogledate ocene Acer AL1916W, postane očitno, da v napravi ni takšnih težav. Ves svet je razdeljenenakomerno ni mrtvih in vse slike so gladke, kot steklo. Zaradi možnosti prilagajanja svetlosti in kontrasta bo monitor zelo koristil svojim konkurentom.

  Sklepi

  Monitor Acer AL1916W, katerega značilnosti smo pregledali danes, je zanimiva proračunska možnost za pisarno in dom. Kot vsaka druga naprava ima številne prednosti in slabosti. Ker je običajen konec pogovora z nečim dobrim, začnimo z dejstvom, da najprej preučimo vse slabosti tega monitorja:
 • Sčasoma začne napajalni kabel odstopati. Ta problem lahko rešite v dveh korakih: kupite novega in zavrzite stari kabel.
 • Kakovost slike. V trenutku, ko se je ta čudež inženirske misli pojavil na trgu in je bil 2087, je bil eden najboljših. Toda v letu 2017, ko se je pomen kakovosti slike povečal, lahko ta monitor igra zlobno šalo s tistimi, ki se na primer ukvarjajo s fotografijo.
 • Vidni kot. In tu vse ponovno počiva v letu izdelave. Ta slabost, čeprav je, vendar ni katastrofalna, jo boste zagotovo imenovali.
 • Krhka plastika. Telo je enostavno opraskano.
 • Ni ergonomsko. Vizualno je zaslon nekoliko težji. Poleg tega ni zmožen spremeniti vrtenja vodoravno in višino.
 • Nič več pomanjkljivosti. Vse našteto je seveda neprijetno, a se spominjamo leta izdaje tega modela, se nekako držimo in ne želimo. Zdaj o zaslugi:
 • Cena. To je res proračunska možnost.
 • Trajnost. Čeprav je plastika nagnjena k različnim praskam, lahko najdete preglede tistih na internetu,ki do danes uporablja ta monitor, in to je skoraj 10 let.
 • Ločljivost zaslona. Za proračunsko kakovost je kakovost slike nadpovprečna, kar vam omogoča udobno igranje iger ali gledanje različnih filmov in programov.
 • Priročnost. Kot oskrbo, je samo en teden, da ga obrišete s posebnim prtičkom. In vse. V drugem nič posebnega.
 • Udobna embalaža. Ker je noga kljub svoji velikosti nameščena ločeno, je škatla z zaslonom dovolj majhna in udobno transportirana.
 • To je stari model monitorja, ki vam danes ne bo več zadovoljen.

  Sorodne publikacije