Tiskalnik HP 1100: opis, specifikacije, povezava

Laserski tiskalnik HP 1100 opravlja svoje dolžnosti v pisarnah različnih podjetij že skoraj dve desetletji. V tem času je tiskarska tehnologija naredila korak daleč naprej in danes naprava ne izpolnjuje več visokih zahtev. V majhnih in srednje velikih organizacijah bo doma še vedno našel svoje mesto, toda tukaj je profesionalno podjetje, ki mu ničesar ne stori.

Večna naprava

Seveda je predstavljeni tiskalnik slabše od delovanja mnogih sodobnih strojev, vendar pa jim je zavidljiva superiornost - visoka zanesljivost. Glede na številne preglede, lahko sklepamo, da bo ta naprava lahko delajo več kot ducat let, medtem ko porabi minimalno količino sredstev.


Trajnost tiskalnika HP 1100 ni mogoče povezati z njegovim načelom delovanja. Glede na vse definicije in obstoječe stereotipe v družbi se laserska tehnologija risanja slik na papirju ne razlikuje v trajnosti. Nasprotno, mikroprocesorska tehnologija, fotocelice in kompleksna elektronika povzročajo kratko življenjsko dobo.

Značilnosti tiskalnika

Vzroki za dolgo življenjsko dobo stroja so skriti v njegovi zasnovi - nima nič opraviti. Kontaktni senzorji dokumenta in slika zagotavljajo visokokakovostno barvno prevleko. Valjarji za podajanje in odstranjevanje listov papirja nadzorujejo hitrost dokumenta, zato besedilo ni podmazano.
Možnost namestitve dodatne opreme (optični bralnik, kopirni stroj) je izdelan s tiskalnikom HP1100 je vsestranski in alternativni papirni prehod vam omogoča uporabo alternativnih tiskalnih medijev. Pisarniški tiskalnik je bil razvit vzporedno z operacijskim sistemom Windows, zato deluje z OS 95/98 NT 4.0 in celo z DOS-om. Poleg tega, začenši z operacijskim sistemom Windows XP, so vsi potrebni gonilniki že del programske opreme, kar bistveno poenostavlja namestitev in namestitev opreme.


Specifikacije

Pri izdelavi tiskalnika ameriško podjetje HP ni doseglo visoke učinkovitosti, pri čemer se je osredotočilo na kakovost tiskanja in zanesljivost opreme. Samo zaradi tega tiskalnik HP 1100 ne more zadovoljiti potreb sodobnega podjetja. Toda za izdelavo papirnih dokumentov doma, bo dovolj:
 • hitrost tiskanja - vsaj 8 strani formata A4 na minuto;
 • Največji pomnilnik - 18 MB, standardni - 2 MB;
 • povezovalni vmesnik - LPT;
 • podprti operacijski sistemi - Windows, DOS;
 • Največja ločljivost slike je 600x600 slikovnih pik.
 • Število strani, ki jih stroj lahko natisne brez izgube operativnih lastnosti v enem mesecu, je 7000. Tiskanje na kartice, sijajni in mat papir, filme, nalepke in ovojnice.

  Značilnosti priključitve na prenosne računalnike

  Noben sodoben prenosni računalnik nima priključka LPT, ki se uporablja v tem računalniku. V zvezi s tem je očitno vprašanje: ali lahko povežem tiskalnik HP 1100 s prenosnim računalnikom? Odgovor je - lahko. Vendar pa boste morali izvesti številne operacije, da bodo obe napravi delovale brezprekinitve
  Prva stvar, ki jo boste potrebovali, je adapter iz LPT priključka USB vrat. In potem bodo prvi problemi povezani z njihovim iskanjem. Dejstvo je, da ta model strojev uporablja mini priključek Centronics, ki se ne uporablja na trgu. Kot opcijo lahko poskusite uporabiti LPT-USB adapter, vendar ni zagotovila za pozitiven rezultat.

  Namestitev gonilnikov

  Ko priključite laserski tiskalnik HP LaserJet 1100, se morate prijaviti v skrbniški račun na prenosnem računalniku in namestiti univerzalni gonilnik za tiskalnik HP Universal Print Driver za Windows PCL5.
  Med namestitvijo boste potrebovali:
 • Izberite namestitveni način "Normal" in kliknite "Dodaj lokalni tiskalnik".
 • Meni na levi strani odpre proizvajalca HP, na desni pa model naprave (LaserJet 1100).
 • Izberite virtualni tiskalnik.
 • Izberite vrsto predlaganih ukrepov, se strinjate z nekaterimi pogoji in natisnete preskusno stran.
 • Po prejemu poročila in potrditvi zaključenih operacij lahko uporabite laserski tiskalnik HP LaserJet 1100. Ocene kažejo, da v nekaterih primerih vnos za novo napravo v krmilniku ni prikazan. Nato morate odpreti Windows Update Center in po kratkem iskanju označiti opombo HPLaserJet 1200 SeriesPCL5. Začne se namestitev novih komponent, po katerih bo naprava popolnoma pripravljena za delovanje.

  Sorodne publikacije