Blue Yeti: Mikrofon za podcasting z velikim potencialom

V obdobju YouTube, internetnem oddajanju in razvoju internetne ustvarjalnosti so se za vse priložnosti pojavili številni glasbeni in tolkalni instrumenti. V tem gradivu bomo govorili o mikrofonih, ampak o specifičnem modelu, o USB mikrofonu Blue Microphones Yeti. To je vsestranski in večnamenski diktafon, ki ga mora uporabljati vsak, ki spoštuje kakovost zvoka bloggerja ali podcasterja. V tem pregledu si poglejmo značilnosti pripomočka, njegove zmožnosti in govorimo tudi o ravneh kakovosti glasu in glasbenih inštrumentov.


USB mikrofoni

USB standard, ki je univerzalen, se uporablja za prenos najrazličnejših informacij, vključno z zvokom. USB mikrofoni, čeprav so blago, še vedno povzročajo veliko vprašanj strokovnjakov. Le malo jih jih zaznava resno, saj je bil digitalni zvok v primerjavi z analogno vedno nekakšen »brez duše« in nizke kakovosti. Vendar pa je priročnost in nizka cena poslovanja ter priljubljenost USB-mikrofonov vedno večja, med blogerji in med glasbeniki. Poskusimo ugotoviti, ali je koža vredna.

Blue Yeti Micro mikrofon

Blue Yeti je kljub sorazmerno nizkim stroškom eden najnaprednejših in najmočnejših mikrofonov na trgu. Opremljen je s tremi kapsulami in deluje v štirih različnih načinih. Pripomoček odlikuje visoka zmogljivost in čist zvok, ki je primerljiv z dražjimi napravami. Mikrofon Micro Yeti je opremljenvisoko kakovosten analogno-digitalni pretvornik, ki obdeluje in prenaša zvok v realnem času neposredno na vaš računalnik ali pametni telefon. Zvok je mogoče nadzorovati brez odlašanja, kontrole za glasnost in ojačanje pa so nameščene v obliki ločenih mehanizmov neposredno na telesu naprave. Brez dodatnih nastavitev in programske opreme Blue Yeti ne zahteva. Dovolj, da povežete mikrofon z računalnikom, in je že pripravljen za delo z vsako aplikacijo.


Specifikacije mikrofona

 • Mikrofon Blue Yeti se lahko napolni ob 5 uri.
 • Frekvenca vzorčenja je 48 kHz.
 • Bitna hitrost zvoka - 16 bitov.
 • Frekvenčno območje mikrofona je od 20 Hz do 20 kHz.
 • Ojačevalec mikrofona ima upor 16 ohmov.
 • Faktor nelinearnega popačenja je 0009%.
 • Frekvenčno območje ojačevalnika - 15 Hz - 22 kHz.
 • Mere naprave - 12 x 125 x 295 cm
 • Teža naprave - 05 kg.
 • Vsak računalnik z operacijskim sistemom Windows ali MacOS in 64 MB RAM-a mora biti povezan.
 • Načini delovanja

  Blue Yeti podpira delo v štirih različnih načinih, od katerih je vsak zasnovan za pisanje posebne vsebine v določeni situaciji. Stereo način - izbira za tiste, ki načrtujejo snemanje petja enega ali več ljudi, glasbenih inštrumentov in za tiste, ki želijo doseči prostorski zvok na izhodu. Mikrofon je nastavljen na 5 (ali več) centimetrov, ravnovesje pa je nastavljeno. Zaradi tega pristopa se v levem in desnem kanalu nastavi enak nivo signala. Ko snemate posredišče zvoka (kanal) se lahko prilagodi postfactum (že na računalniku).
  Kardioidni način je izbira za tiste, ki načrtujejo snemanje podcastov, glasovnih ali video blogov. V tem načinu se zvok snema samo v ravni liniji, viri zvoka na levi in ​​desni strani mikrofona pa se ne upoštevajo. Da bi dosegli najvišjo kakovost zvoka, morate mikrofon jasno postaviti pred seboj. Torej globine, kot v stereo načinu, ne bodo uspešne, vendar bo zvok čistejši in bolj nasičen kot pri drugih možnostih snemanja. Vsesmerna (vsesmerna) - za tiste, ki načrtujejo snemanje konferenc, skupinskih klicev, narave in okolice. Ta način pogosto uporabljajo glasbene skupine, ki snemajo v živo. V tem načinu mikrofon posname zvok iz vseh virov hkrati, zajame največji prostor zvoka z optimalnim zvokom. Če uporabljate vsesmerni način, položaj mikrofona ni pomemben. Dvosmerna (dvosmerna) - zasnovana za tiste, ki nameravajo uporabiti mikrofon za snemanje intervjujev. Zvok se snema samo na dveh straneh (spredaj in zadaj na napravi), vsi drugi viri zvoka se izbrišejo. Pravilno pozicioniranje mikrofona v tem načinu omogoča doseganje mehkega in jasnega zvoka brez uporabe več mikrofonov hkrati.

  Snemanje glasu

  V neodvisnem glasovnem testu se je Blue Yeti izkazal za enega najboljših. Bogata zvočna paleta, ki jo zagotavljajo zgoraj opisani načini, je resnično impresivna. PogostostStereo prenosi dosegajo 192 kHz, kar je še ena prednost mikrofona pred konkurenti. Standardni filter vam omogoča čiščenje zvoka zaradi pretiranega hrupa na zelo spodoben način. Odpravljena je potreba po namestitvi dodatnega filtra. Obstaja malo prenosljivosti in obstajajo težave s spremljanjem zvoka (ne vse slušalke hranijo v pristanišču), ampak na splošno za anketarjev ali Blue Yeti Podcasters - idealna možnost, ki lahko delajo z vsako napravo, vključno z iPhone in iPad.

  Kitarsko snemanje

  Čudno, vendar se je tudi tukaj mikrofon pokazal na najboljši strani. Seveda, nikoli ne boste dosegli zvoka na ravni profesionalnih analognih mikrofonov, vendar odkrito povedano, to ni potrebno za mnoge in sploh ne. Zvok se je izkazal za »mastnega« in nasičenega. Kitarski zvok zahteva visoko ločljivost, veliko višjo kot pri glasu. Zaradi tega številni mikrofoni ne obvladujejo snemanja glasbenih instrumentov. V primeru Blue Yeti obstaja potencial. Majhne garažne skupine, ki si verjetno ne bodo privoščile profesionalnega mikrofona, bodo zadovoljne.

  Povzetek

  Tako se soočamo z najbolj vsestranskim, uporabnim in brezhibnim mikrofonom USB za vse priložnosti in za vse poklice. Cena mikrofona Blue Yeti je 11990 rubljev. Seveda, lahko najdete napravo veliko cenejši, vendar bo vsak od njih imel veliko omejitev in odkrito slabega zvoka, saj so usmerjeni na določeno dejavnost. Nasprotno, Blue Yeti Pro ponuja številne možnosti in odličen zvok, ki je primerljiv zprofesionalna zvočna oprema.

  Sorodne publikacije