Intel Core i7860 procesor: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Intel si nenehno prizadeva za razširitev svoje palete procesorjev. V znanstvenih laboratorijih ameriškega tehnološkega velikana nastanejo najnaprednejši mikročipi. Kljub pojavu novih modelov, Intelov procesor I7860 še naprej ostaja na površju. Ne preneha prikazovati dobre učinkovitosti v današnjih aplikacijah in igrah, saj je v zadnjih treh letih prehitela številne modele proračunskih procesorjev.

Specifikacije procesorja I7860

Predstavljeni izdelek je vodilna linija procesne linije Lynnfield. Model je del družine LGA 1156. Oglejmo si podrobneje, kakšne parametre ima Intel I7860.
 • Jedro: Lynnfield.
 • Proizvodna tehnologija: 45 nm.
 • Frekvenca ure: 293 GHz.
 • Predpomnilnik L1: 32 KB L1 za podatke, 32KB L1 za navodila.
 • Cache L2: 256 KB.
 • Predpomnilnik L3: 8 MB.
 • Zahteve za živila: PCG 09B.
 • Vtičnica LGA 1156.
 • Tip pnevmatike: DMI.
 • TDP: 95 W.
 • Model ima dober potencial za overclocking. Večina procesorjev Intel Core i7860 se prodaja v Rusiji, izdelanih v tovarnah malezijskih korporacij. Ta CPU podpira veliko število inovativnih tehnologij, vključno s tehnologijo Intel Turbo Boost in številnimi drugimi. Izdelek je standardno opremljen s hladilnikom, garancijo za papir, priročnikom, nalepko.

  Za kakšen namen se uporablja

  Trenutno je model ukinjen. Toda želeno CPU je enostavno najti na sekundarnem trgu. Lastništvo najboljšega za svoj časprocesor še ni izgubil pomena. Ko gre za pisarniške ali domače sisteme, ki se ne uporabljajo za današnje igre, avdio in video obdelavo, je Intel Core I7860 primeren, pravijo uporabniki. Omogoča vam udobno delo z najsodobnejšimi aplikacijami za pisarniški paket, za prikaz videa brez odlašanja kot HD.

  Procesor se lahko uporablja za izdelavo poceni strežniških rešitev v majhnih pisarnah in podjetjih. Čip nima težav pri reševanju nalog datotečnega strežnika ali krmilnika domene, ki ni preobremenjen z zahtevami. Sistemski blok s procesorjem I7860 in posebna programska oprema (MS ISA Server itd.) Se lahko uporablja kot požarni zid in prehod na zunanje omrežje.

  Kar zadeva igre

  Računalniški navdušenci lahko izvajajo skoraj vse igre, ki so bile izdane do leta 2013 na računalniku s tem procesorjem. Ta mikročip zagotavlja dobre rezultate pri naslednjih projektih:

 • S. T. A. L. K. E. R.
 • Mass Effect 3.
 • "Witcher 2".
 • GTA 4.
 • Fallout New Vegas.
 • Več drugih.
 • V tem primeru mora uporabnik imeti nameščeno visoko kakovostno grafično kartico. Če mora oseba občasno obdelati video in grafične datoteke, bo predstavljeni procesor to nalogo tudi odlično obravnaval. Za profesionalne avdiovizualne informacije je seveda bolje iskati sodobnejšo in zmogljivejšo CPU.

  Podpora za zaščitene Intelove tehnologije

  Procesor podpira številne sodobne tehnologije.Zagotavlja združljivost s prejšnjimi strojnimi in programskimi rešitvami. Katere tehnologije podpira procesor I7860?
 • Intel Turbo Boost. Zahvaljujoč temu se je CPU naučil brez posredovanja tretjih oseb, da samodejno dvigne in zniža raven uspešnosti v aplikacijah in igrah, ki zahtevajo sredstva. Posebnost tehnologije je, da se stopnja proizvodnje toplote ne poveča.
 • Hyper-Threading. Procesor ustvarja virtualna jedra, s katerimi istočasno izvede 8 niti opravil.
 • Pametni predpomnilnik. Zasnovana za boljšo funkcionalnost predpomnilnika v aplikacijah z velikim številom tokov
 • Virtualization Technology, Intel 64. Tehnologija omogoča neposredno delo z virtualnim računalnikom. To funkcijo lahko uporabljajo tudi 64-bitni operacijski sistemi.
 • Tehnologija zaupanja vrednega izvajanja. Sistem je zaščiten pred virusnim napadom na ravni strojne opreme.
 • Pospešena zmogljivost procesorja

  Nehalemova arhitektura omogoča doseganje zelo pomembnih rezultatov pri motnji CPE. Med poskusi se je frekvenca modela I7860 povečala z 293 GHz na 403 GHz. V ta namen je bila napetostna stopnja na jedru povečana na 1344 čl. Po drugi strani pa je bila frekvenca vodila do 168 MHz, kar je za 26% več od standardnih parametrov. Vrednost množilnika je bila dvignjena na 24. Stopnja Turbo Boost je bila v nastavitvah BIOS-a izpostavljena najvišji možni ravni.
  Kot rezultat poskusa je bil procesor Core I7860 hitrejši za več kot 37%. Nedvomno ima ta CPU velik potencial za povečanje. Navdušenci lahko pospešijo procesor in dosežejo 20–30-odstotno rast produktivnosti brez tveganjapregrevanje sistema.
  Procesor Intel I7860 ima veliko varnost. Ampak poskusiti pretiravati ni vredno. S povečanjem frekvence je treba vnaprej določiti vrednost multiplikatorja in napetosti, da bi lahko izdelali produktivni hladilni sistem. Če tega ni, lahko poskusi z razpršitvijo povzročijo škodo na opremi. Standardni radiator in dobavljeni ventilator nista zagotovo dovolj, da bi se spoprijeli s povečano stopnjo odvajanja toplote.

  Turbo Boost Turbo Boost

  Turbo Boost je ena najbolj zanimivih procesorskih tehnologij zadnjega časa tako za strokovnjake kot za navadne uporabnike. Osredotoča se na 4-jedrne čipe. Bistvo tehnologije je v tem, da procesor analizira dejavnost uporabnika, delo posameznih aplikacij, izbira rezultatov določenega načina delovanja. Procesorji I7860 so bili izdelani za reševanje večnitnih nalog, ki učinkovito obvladujejo to delo.

  Slabost te družine čipov je po mnenju potrošnikov delo z aplikacijami, ki ne zagotavljajo podpore za vzporedno računanje. Ta slabost je bila primerjana s tehnologijo Turbo Boost. Temelji na uporabi dinamičnega faktorja, ki je opremljen s funkcijo samodejnega izključevanja jeder, ki se ne uporabljajo za reševanje problema. Čim manjše je število jeder Core I7860, vključenih v proces, tem večja je vrednost množilnika in posledično raven frekvence aktivnih jeder.

  Glavni konkurenti procesorja IntelCore I7860 Lynnfield

  Glavni konkurenti zadevnega procesorja so Intelovi modeli: Core I7880 in Core I72600. TDP za vse modele je 95 vatov. Vsak od teh mikročipov zagotavlja dokaj visoko zmogljivost pri reševanju osnovnih nalog. Mlajši model je I7860. Vendar specifikacije tega procesorja omogočajo, da pri reševanju določenih nalog konkurirajo starejšim procesorjem v proizvodni liniji. Torej, pri delu s tridimenzionalnimi paketi v interaktivnem načinu, je 860-ti procesor le 11 točk slabši od sprememb 880 (129 proti 140). Podobno sliko opazimo pri izvedbi znanstvenih in matematičnih izračunov (156 v procesorju I7860 in 170 v čipu I7880). Starejše različice CPU verjetno ne bodo imele veliko časa v praksi. Veliko pomembnejši rezultati so v procesorju Core I72600, ki deluje z LGA1155 vtičnico in je zgrajen na 32 nm (45 nm konkurenci). Pri matematičnih izračunih je ta procesor dosegel 194 točk, opazno pred vsemi nasprotniki.

  Intel vs. AMD

  V procesorju Intel so v državi AMD konkurenti. Phenom II X6 čipi imajo podobno zmogljivost. Slaba točka na procesorju AMD je visoka stopnja odvajanja toplote (125 W). Vsaka računalniška trgovina, ki prodaja komponente, ne more najti primernega hladilnega sistema. Če se to najde, lahko varno kupite primer iz AMD. Tako se I7860 proti Phenom II X6 boju ne konča v prvem. Izogiba se merilu uspešnosti Intel. V igrah je opazno hitrejši in zObdelava videa, zvoka in slik pa kaže tudi bolj impresivne rezultate.
  V letu 2016 je AMD izdal procesor AMD Athlon X4845 v vrednosti nekaj več kot 60 $. Rešitev je za najbolj proračunske igralne sisteme, ki temeljijo na vtičnici FM2 +. Njegova zmogljivost je na Intelovem 860 čipu. Sklepi so lahko neodvisni. Majhno prednost kažejo le nekateri testi. Ta rezultat pomeni, da lahko še vedno smatram, da je vredno pozornosti ljudi, ki jih zanimajo igre (ne le nove).

  Čudežev ni treba čakati

  Ni treba misliti, da je nakup poceni nekje v danem čipu na njegovi osnovi mogoče zgraditi igralni sistem vsaj na povprečni ravni. Najboljši časi te procesorske arhitekture so ostali v preteklosti. Danes pa lahko kupite poceni, a bolj aktualno rešitev podjetja Intel, ki bo zagotavljala minimalno raven igralnih zmogljivosti. Če želite zgraditi proračunski namizni sistem, potem je povsem primerno uporabiti Intel Core I7860. Za delo v pisarniških programih so brskalniki na sodobnih operacijskih sistemih precej udobni, kot pravijo lastniki podobnih procesorjev. Filmi visoke ločljivosti ostanejo neustavljivi. Ampak hitro reševanje resnih težav pri obdelavi grafike in video predstavil procesor ne more več.

  Zakaj procesor Intel Core i7860 ni postal priljubljen?

  Odgovor na vprašanje je, nenavadno dovolj, ne v tehnološki ravni. Procesor I7860, skupaj z drugimi modeli serije, se je pojavil na trgu samo v času, ko je finančna kriza začela pridobivati ​​zagon.Cena istega čipa ni bila poceni. V letu 2010 ni bilo toliko tistih, ki bi želeli plačati procesor več kot dvesto dolarjev. Poleg tega morate še vedno kupiti matično ploščo z ustrezno vtičnico. Dostojna kopija znanega proizvajalca, ki navdušenec ponuja potrebne funkcionalnosti za overclocking CPU, lahko stane od 250 $ do 500 $. Posledično se je izkazalo, da je sistem predrag. Takrat so mnogi ljubitelji Intela začeli razmišljati o možnosti izgradnje produktivnega sistema, ki temelji na procesorjih AMD. Vrhunski modeli tega podjetja niso preveč slabi od Intelovih izdelkov s hitrostjo. V nekaterih načinih so imeli celo koristi. Njihova cena je bila za 15-25% nižja. Ko je krizna situacija izgubila začetno ostrino in se je gospodarstvo začelo vračati k običajnemu poteku, se je na trgu pojavilo več zanimivih linij procesorjev, ki presegajo zmogljivost I7860 do. Hkrati so imeli za kupca privlačnejšo ceno. Lahko si predstavljate, kaj se je zgodilo. Čipi 860. modela so preprosto prenehali prodajati, njihova izdaja pa se je prevrnila.

  Povzetek

  Procesor je imel pet let pred petimi leti napeto priljubljenost. Toda novi časi so prišli in drugi junaki sedijo na tehnološkem podstavku. Kljub temu lahko procesor Intel I7860 še vedno velja za najnovejšo rešitev. Seveda ni primeren za zmogljive igralne postaje. Lahko pa se uporabi za ustvarjanje cenovno ugodnega sistema dela v domu in pisarni, ki ne bo uporabljen za ultra-sodobne igre.
  Pomemben plus procesorja, ki ga uporabniki izpostavljajo, je velik potencial za overclocking.Potrebno je le skrbeti za razpoložljivost visokokakovostnega hladilnega sistema, ki bo ustrezal novim parametrom sistema. CPU podpira večino najsodobnejših tehnoloških rešitev podjetja Intel, vključno z zloglasno Hyper-Threading. Zaradi tega je uporaba tega procesorja še vedno pomembna v nizkocenovnih domačih sistemih, za katere ne veljajo stroge zahteve glede učinkovitosti. Zato so odgovori lastnikov večinoma pozitivni. Do danes je bil procesor ukinjen, če pa ima nekdo srečo, da najde kopijo tistega, ki je v uporabi po ugodni ceni, ga lahko varno kupite. S spremembo množiteljske nastavitve, povečanjem napetosti in drugimi prilagoditvami lahko dobite procesor z značilnostmi, le malce slabše od sodobne rešitve srednjega cenovnega segmenta.

  Sorodne publikacije