Distribucija je primer distribucij in programov operacijskih sistemov

Novice uporabniki samo razumeti vse modrosti računalnika. In za mnoge slenga, ki jih uporabljajo napredni uporabniki, različni "guruji", razvijalci, programerji in hekerji - samo pismo filkin. Nekatere besede lahko končajo celo zelo izobraženo osebo. Na primer, "distribucija". Je to tisto, kar je o zveri? Mnogi tega sploh nimajo, čeprav to pogosto uporabljajo. Kaj je to? Poskusimo razumeti to vprašanje.

Koncept "distribucije"

V poklicnem okolju je distribucija zbirka datotek, pripravljenih za namestitev. Tak komplet vključuje vse potrebne komponente, sam instalater in dodatne vsebine. To so lahko inštalaterji programov in inštalaterji operacijskega sistema. V sodobnih območjih se koncept distribucije pogosto uporablja za označevanje metode katerega koli operacijskega sistema, pripravljenega za namestitev. Vse se je začelo z enostavno roko avtorjev številnih zbirk OS.


Da, obstaja distribucija Linuxa in Windows. Pogosto se porazdelitve imenujejo tudi posebni sklopi OS, v katerih je bilo nekaj spremenjeno, da zagotavlja maksimalno zmogljivost ali v imenu zaupnosti. Vendar pa uporaba tega izraza izključno za sestavne podobe operacijskih sistemov ni pravilna. Vendar so vsi že navajeni na takšno razlago koncepta. Tudi mi se ne bomo zatekali k razlikam tega pojma in ga obravnavali v okviru OS.

Distribucijski programi

V segmentudistribucija programske opreme je nabor datotek in program za namestitev nekaterih kompleksnih paketnih programov. Izdelki, kot so "Photoshop", "Pinnacle", "Autocad", imajo svoje lastne distribucije. Razlikujejo se v različici, funkciji, uredništvu ("Pro", "Primary", itd.) In mnogih drugih. Če pa pogledate globlje, lahko namestitveno datoteko katerega koli programa (tudi najmanjšega) imenujete distribucija. Konec koncev ima vsak namestitveni program vse funkcije kompleksa, ki ga iščemo: zahtevan nabor datotek in skript za namestitev programa. Najboljše distribucije pa so tiste, ki so nameščene brez napak in nimajo težav v prihodnjem delu. Zdaj pa gremo neposredno v operacijske sisteme.

Operativni sistemi Microsofta

Distribucije Windows so trenutno najbolj priljubljene. Premagali so vse zapise o prenosih. Uradne slike MSDN, ki so na strežnikih Redmonda, so tudi distribucije. Vendar niso spremenili. Predstavljajo čisti operacijski sistem. Glavna razlika med temi različicami in tistimi na diskih je v tem, da najnovejše distribucije niso, saj je to oblika distribucije programske opreme v elektronski (digitalni) obliki. Trenutno je na voljo veliko Windows distribucij na torrent trackerjih. Vendar pa so pogosto postavljene skupščine, v katerih se jeze solznic navdušilo. Zato je uspešnost takšnih slik pod velikim vprašanjem.

Trenutne distribucije "Windows"

Najbolj zanimivo je, da je v celoti razvita Windows 7 distribucijana uradnih strežnikih "Microsoft" ni več. Podjetje meni, da je ta OS zastarel. In tako ne dovoljuje uporabnikom, da ga prenesejo in namestijo, kar spodbuja razvpiti "deset". Lažni uporabniki morajo prenesti "sedem" iz torrent sledilcev. Ista usoda je zadela tudi "Winds 8". Toda distribucijo Windows 10 lahko še vedno uradno prenesete. Verjetno bo, saj je "ducat" končni operacijski sistem od Microsofta. Kljub temu pa veliko uporabnikov še vedno sedi na "Sedem" in aktivno prenaša slike tega operacijskega sistema z vprašljivih spletnih mest. Na splošno, "ducat" - precej dober Windows-distro. Gonilnik za videoposnetek je pogosto prisoten v videoposnetku. Ampak to je dobro le v smislu strukture.

Prosti OS

To vključuje distribucije Linuxa, ki imajo neskončno število. Ti so razdeljeni na "ubuntoopodobnyh" in "archeopodobnye". Prvi temeljijo na paketu paketa OS Ubuntu in podpirajo samo pakete DEB. Drugi prihajajo iz "Arch Linuxa" in se uporabljajo kot upravljalec paketov za RPM in Yahourt. Glede udobja pri uporabi je operacijski sistem, podoben "Ubuntuju", uporabniku prijaznejši. Njihov vmesnik je bolj primeren za preprosto osebo. Tako kot postopek namestitve. Kot je za sisteme, ki temeljijo na "Arche", potem tukaj morate imeti izredno znanje, tudi v procesu namestitve. Da ne omenjam konfiguracije operacijskega sistema in namestitve gonilnikov.

Razlike med Windowsi in Linuxom

Glavna razlika med temi slikami v distribuciji sistema Windows 7 je, da je licenca GNU Linuxa. To pomeni, da za uporaboTa operacijski sistem ne bo zahteval uporabnika za peni. Linux je tudi varnejši kot Windows. To dokazujejo različni testi. Ne pozabite na zasebnost. Distribucije sistema Windows 10 imajo vgrajeno vohunsko programsko opremo, ki Microsoftu posreduje vse informacije. Po mnenju predstavnikov podjetja, je treba izboljšati "vetrovi". In v "Linux" tako ni blizu. Zato je najboljša porazdelitev "ris". Prej navadni uporabniki niso mogli uporabljati operacijskih sistemov, podobnih Linuxu, saj je njihova namestitev in konfiguracija zahtevala dostopnost posebnih znanj. Toda zdaj je v preteklosti. Več ljudi razmišlja o prehodu na "Linux". Njegova priljubljenost nenehno narašča. In to pomeni, da je Bill Gates manj in manj vreden zaupanja.

"Distribucija" v splošnem pomenu

Najbolj zanimivo je, da se v našem času lahko tudi mobilni operacijski sistemi imenujejo distribucije. Na primer, različice OS "Android" tako imenovane. Toda ta sistem temelji na "Linuxu". Torej ni nič nenavadnega glede tega. Toda tako imenovani iOS je že narobe. Vendar pa taki primeri niso redki. Toda ali ljudje, ki niso seznanjeni z definicijo tega koncepta. Imenovanje tako mobilnih sistemov ni primerno, saj so prikrajšani za namestitveni program in nameščeni na pripomoček izključno z metodo firmware. To je razlika med vdelano programsko opremo in distribucijo. In te koncepte je treba razdeliti. Šele takrat lahko postanete pristojni uporabnik. Navsezadnje bo tisti, ki zamenjuje koncept, prej ali slej naredil napako, kipustite uporabnika popolnoma brez računalnika. In vse zato, ker preprosto zmede izraze in, recimo, namesto termopasta se bo na procesor odstranila katera koli druga snov. Toda to je primer. Zdaj pa si poglejmo še eno vrsto distribucije.

Distribucija izdelkov Apple

Ni skrivnost, da imajo Appleovi prenosniki in monobloki svoj lastni ekosistem. Ti izdelki uporabljajo operacijski sistem MacOS. Nanaša se na "junksopodobnym" in ima izjemno bližino. Vendar pa ima ta OS lastno programsko opremo. Mimogrede, kar zadostuje. Treba je omeniti, da so programski izdelki za oblikovalce ("Photoshop", "Sketch" in drugi) prvotno izdelani za "Poppy". In šele nato se preselijo v "Windows". To pomeni, da imajo specializirani izdelki za računalnike Mac lastne distribucije. Razporejeni so v slikah v formatu DMG. Posebnost te oblike je, da jo lahko vidite samo pod MacOS-om. V "Windsor" ali "Linux" se takšne slike ne bodo odprle. Čeprav so za to sposobni specializirani programi. Vendar pa ne bo nobene posebne koristi, saj teče programi, pakirani v teh distribucijah, še vedno ne bodo delovali.

Sklepna ugotovitev

Zato je distribucija skupek datotek in scenarij namestitve, ki je zapakiran v sliko določene oblike za nadaljnjo namestitev v računalnik. Ta oblika monterja je značilna za izdelke, ki se distribuirajo elektronsko. Najpogostejše distribucije so slike operacijskih sistemov, pripravljenih za namestitev. Te vključujejo slike, kot so "Windsor" in "Linux". Aplikacije MacOS imajo lastne distribucije. Še posebej tonanaša na resne izdelke. Vendar pa mobilnih operacijskih sistemov ni mogoče imenovati tak izraz. Zdaj ste vsi seznanjeni s tem konceptom in ne boste naredili neprimernih napak pri določanju enega ali drugega čarovnika. In beseda "distro" vas ne bo več zmedla.

Sorodne publikacije