Zgodovinske strategije: Zabavne igre žanra

Zgodovinske strategije predstavljajo kategorijo iger, pri katerih mora uporabnik upravljati državo ali določeno regijo v tistem času razvoja sveta, ki jo izbere nastavitev v projektu. Razvijalci v vsaki takšni mojstrovini poskušajo narediti svet raznolik, ustvariti veliko priložnosti za igralca v smislu razvoja in interakcije z zunanjim svetom.

Serija "Kozaki"

Ena prvih iger v žanru "zgodovinske strategije" je bila začetni del serije "Kozaki". To je projekt ukrajinskih razvijalcev, ki govori o zgodovini Evrope v 15.-18. Stoletju. V letu 2017 je linija vključevala tri igre in postala kultna v industriji. Igranje vključuje gradnjo osebnega mesta, gradu ali celo države na velikem zemljevidu, usposabljanje vojske in stalne spopade s sovražniki. V načinu oglaševalske akcije igralec izvaja različne misije, medtem ko se multiplayer igra na zemljevidu z dejanskimi uporabniki. Strateška komponenta vključuje teren ozemlja, razvrstitev čet in taktiko boja proti različnim vrstam vojakov v sovražniški vojski.Serija Total War

Če vprašate navijača, katere strategije so najbolj zanimive in se spominjajo igranja, bo zagotovo odgovoril: Serija Total War. Ta slavni ustvarjalni študentski studio vključuje več kot deset projektov, ki omogočajo, da se človek znajde v številnih zgodovinskih obdobjih. Tukaj in cvetenje rimskega imperija, srednji vek, fevdalna Japonska, starost smodnikov, napoleonske vojne in še veliko več.
Igralec si izbere državo, ki vključuje več različnih mest. Lahko jih razvijamo, gradimo različne zgradbe, povečujemo zvestobo družbe, prihodek od trgovine, zaposlovamo enote in še veliko več. Takšne zgodovinske strategije na osebnem računalniku imajo radi tudi sposobnost ročnega upravljanja vojakov v vsaki bitki, obleganju ali zaščiti gradu. Vsaka enota ima določeno število vojakov, ki jasno sledijo navodilom uporabnika. Igra vključuje številne druge funkcije. Med njimi imata pomembno vlogo diplomacija in politika.


Druge znane igre

Poleg dveh omenjenih serij na PC-ju obstajajo tudi druge vredne zgodovinske strategije. Najboljši od njih vam omogočajo, da se ukvarjate z diplomacijo in vojno na globalnem zemljevidu, kot je v projektih Europa Universalis. Tukaj vojaških enot ne bo mogoče upravljati v ročnem načinu, vendar se realizem izvaja na visoki ravni. Osvojiti svet, ne da bi računali korake za več potez naprej, bo v igri neverjetno težko.
Zgodovinske strategije, kot je Lionheart: Kings 'Crusade, imajo fantazijsko komponento, vendar opisujejo pomembno obdobje v zgodovini križarskih vojn. V igri bo uporabnik sodeloval na ozemlju v imenu angleškega kralja Richarda, ki ima vzdevek Lion's Heart. Odličen zemljevid, veliko nalog, črpanje generalov in številni drugi vidiki čakajo igralce v tej mojstrovini. Omeniti velja tudi uporabnike strategije serije Stronghold, kjer so razvijalci izenačili realni čas z igralnimi urami. Potrebno bo več kot en teden za izgradnjo močne države.

Sorodne publikacije