Kje je karantena Avast in kako se jo znebiti iz zahtevanih podatkov

Kje je karantena Avast - priljubljen protivirusni program za Windows? Za dostop do okolja, zaščitenega s protivirusno programsko opremo, in načina ravnanja z njim. Zlasti izpustijo tiste, ki so padli v karanteno zaradi napačnih pozitivnih rezultatov. Najprej pa bomo govorili o značilnostih tega protivirusnega programa, ki je povzročil postavitev takega vprašanja.

Trajna sprememba vmesnika

Avast Antivirus je znan po precej dolgem delu na trgu programske opreme. Pojavil se je leta 1995, ko niša trga varnostne programske opreme za Windows ni bila tako polna brezplačnih ponudb, kot je zdaj. Free, redno posodablja, s prijaznim vmesnikom - Antivirus "Avast" v enem času tekmujejo s plačanimi izdelki, še posebej s Kaspersky, Dr.Web, antivirusom Nod32, ki ne zagotavlja brezplačnih izdaj. In seveda Avast, ki je bil prosto dostopen množicam, je uspel osvojiti svojo nišo uporabnikov. Svoboda in uporabnost sta postala glavni čip tega izdelka. Vendar pa v smislu uporabnosti Avast ni vse jasno.


Razvijalci so uspeli ustvariti poseben obraz svojega izdelka le s pomočjo logotipa.
V Avastu ni vzpostavljenih vmesnikov za leta in vdelane programske opreme. Protivirusni vmesnik je bil spremenjen iz različice v različico. Prišlo je do nove zasnove, organizacija se je spremenila, eksperimenti so bili izvedeni z uvedbo različnih funkcionalnih modulov. Stalna sprememba v organizaciji programa za dolgo časa na trgu programske opreme delain je privedlo do številnih vprašanj uporabnikov, ki iščejo vmesnik, kjer se nahaja Avast Karantena.


Protivirusna različica Avasta

Nadaljnja navodila za delo s karanteno in drugimi protivirusnimi funkcijami so na voljo, da so ustrezna na dan pisanja različice članka - 17.4 leta 2017. Oglejmo si podrobno, kako rešiti problem.

Iskanje lažnih alarmov v središču protivirusnih sporočil

Vsi antivirusi se motijo. Nobeden od njih se ne more šteti za standard v odsotnosti napačnih pozitivnih rezultatov, vključno z Avast Free. V karanteni, ta antivirus pošilja neškodljive datoteke, mimogrede, pogosteje kot drugi zaščitni izdelki. Neodvisni testi kažejo, da ima "Avast" precej visok odstotek lažno pozitivnih rezultatov. Torej, če neka datoteka ni več v tej mapi na disku, kjer je bila pred namestitvijo protivirusnega programa, potem morate najprej iti v njegov center za sporočila - ali med zaklenjenimi predmeti želene datoteke.
Ta center shranjuje sporočila o vseh grožnjah, ki so zaklenjene med pregledom ali pod proaktivno zaščito. Do centra za sporočila lahko dostopate tudi, ko pride do nekaterih težav z operacijskim sistemom Windows, kar je lahko posledica blokiranja datotek, ki so potrebne neposredno za sistem.

Kje je Avast Karantena?

Karantensko okolje z izoliranimi datotekami, ki jih je družba Avastom označila kot grožnjo, je v razdelku "Zaščita" v razdelku "Antivirus".
V ločeni je na voljo gumb za začetek karanteneokna

Operacije s datotekami v karanteni

V ločenem oknu okolja Avant Karantene lahko izolirane predmete upravljate s pomočjo kontekstnega menija, ki se imenuje za vsakega od njih.
Z možnostmi menija lahko predmet odstranimo, če je to res zlonamerna programska oprema. Če pa antivirus ne uspe, lahko s klikom na to možnost obnovite avtonomno datoteko ali proces. Toda ta možnost je primerna za občasne primere. Če se karantena pojavi v datoteki ali redno zažene proces programske opreme, morate pritisniti »Obnovi in ​​dodati izključitve«. V tem primeru bo protivirusni program pustil predmet sam in ne bo ponovno poslan v karanteno ob kasnejših pregledih. Z izbiro možnosti "Lastnosti" v kontekstnem meniju v objektu Karantena bomo dobili podrobne informacije o potencialni nevarnosti.
Te lastnosti vsake potencialne nevarnosti se lahko uporabijo, če potrebujete spletno pomoč.

Sorodne publikacije