Kako odpreti datoteko HTML: najenostavnejši način

Večina uporabnikov sodobnih računalniških sistemov nekako naleti na datoteke, ki imajo .html razširitve, ki ne razmišljajo vedno o tem, kaj predstavljajo. Kako odpreti datoteko HTML v računalniku, je zdaj zagnana in se izvaja.

Kaj je datoteka HTML?

Na splošno vsak od nas takšne datoteke vidi skoraj vsak dan med delom na internetu. Predstavljajo nič drugega kot standardne spletne strani, ustvarjene s hipertekstovnim označevalcem, ki temelji na istem programskem jeziku.


Pravzaprav je vprašanje, kako odpreti datoteko HTML, omejeno na prikaz njegove vsebine v ustreznem programu. Veliko jih lahko vpraša, katero aplikacijo naj uporabi. Nič ni enostavnejšega od ogleda vsebine v najpogostejšem internetnem brskalniku.

Kako odpreti datoteko HTML v brskalniku?

Ker so datoteke tega formata spletne strani (objavljene ali shranjene v računalniku), se v najenostavnejšem primeru z dvojnim klikom na datoteko odpre uporaba internetnega brskalnika, nameščenega v sistemu. Če potrebujete dodatno rešitev za vprašanje, kako odpreti datoteko HTML z drugimi sredstvi, morate uporabiti meni z desnim klikom, v katerem morate izbrati drug brskalnik ali drug brskalnik (vrstica "Odpri s pomočjo"). Tudi pri aplikacijah je vse preprosto.

Kako odpreti datoteko HTML: uporabite urejevalnike besedila

Ogledate si lahko vsebino datotek tega formataizvedeno s pomočjo zelo običajnega Notebook-a ", vendar je bolje, seveda, obrniti na pisarniške pakete.


Le malo ljudi je opazilo, da v istem urejevalniku Worda, ki je del stacionarnega pisarniškega paketa, obstaja podpora za HTML tudi v obliki, predlagani za shranjevanje. In preprosto ustvarite primitivno spletno stran v nekaj minutah. Kako odprem datoteko HTML v Wordu? Preprosto preprosto! Iz kontekstnega menija morate izbrati ustrezen program ali uporabiti menijsko datoteko programa, da pokličete začetno vrstico objekta. Najlažji način je, da uporabite bližnjico na tipkovnici Ctrl + O, nato pa v vrstici za izbiro oblike nastavite, kar želite, in poiščite datoteko za iskanje datoteke.

Specializirana orodja

Toda brskalniki in urejevalniki besedil so najenostavnejši in najbolj primitivni način ogleda strani HTML. Če ne želite le pogledati, temveč tudi uporabiti orodje za urejanje, je bolje, da se obrnete na profesionalna programska orodja za spletno programiranje.
Med najbolj znane urejevalnike HTML so Sublime Text, Aptana Studio, Notepad ++, Macromedia Dreamweaver, RJ TextEd, KompoZer, Comodo Edit, Vim, Fraise, PSPad in še veliko več. V svojem okolju programiranje v jeziku HTML izgleda tako preprosto, da se bo celo nepripravljen uporabnik spopadel z ustvarjanjem lastne strani, napisane s hipertekstovnim označevanjem, zelo elementarno. Na splošno lahko datoteke tega formata odprete v katerem koli programu, ki podpira jezikHTML

Sorodne publikacije