Bitcoin - kaj je to, preproste besede? Bitcoin lastnost app

V sodobnem svetu obstaja veliko inovativnih tehnologij, ki vsak dan vplivajo na absolutno vsa področja človeškega življenja. Hitri napredek je omogočil izum letečih avtomobilov, omogočil vesoljski turizem in plačevanje za vse je lahko digitalna valuta, ki fizično ne obstaja. Gre za bankovce, ki jih ne morete dotakniti in jih samo držite v rokah, o katerih bomo razpravljali v našem članku.

Kriptografske valute

Verjetno je večina naprednih uporabnikov interneta že slišala za obstoj ti kriptovalyut. Na spletu je veliko zgodb o tem, kako so ljudje, ki so začeli proizvajati bitkoine, postali izjemno bogati. Razumimo, Bitcoin - kaj je to? Bitcoin je denarna enota, ima povsem digitalni videz. Če govorite bolj dostopen jezik, Bitcoin CryptoLanguages ​​(VC) obstajajo samo v elektronskih registrih, ki vodijo evidenco o tem, kdo in koliko kovancev ima, kakor tudi kje in kdaj prenesejo svoja sredstva. Ti registri se imenujejo blokada.

Ta sistem se lahko primerja z negotovinskimi plačili: ko za nakup v trgovini plačate z bančno kartico, je nekje v registru navedena ta transakcija, nato prenos sredstev z enega računa na drugega. Vendar pa obstaja bistvena razlika med kriptografskim in bančnim sistemom. Bitcoin kriptografski seznami se nahajajo na vseh računalnikih, ki sodelujejo pri rudarjenju, in ne na enem samem strežniku (centraliziranem), kot je običajno v bankah. In tudiVsakdo, ki želi, ima na voljo popolne informacije o bitkoinih. Vidite lahko, na primer, koliko kovancev je proizvedenih, kdo je največji imetnik PTC. Toda kljub navidezni preprostosti sistema, je praktično nemogoče ponarediti ali ukrasti bitcoin, saj ima kriptografsko zaščito. Če želite na primer izdelati kriptografsko valuto, morate spremeniti register, ki je shranjen na vsakem računalniku, ki ga zaseda digitalna valuta. To je prekinitev več sto milijonov sistemov.

Kam iti iz PTS

Ponavadi je denar natisnjen s strani državne blagajne in je formalno povezan z zalogo zlata. Vendar pa lahko država zažene stroj, ki kadarkoli natisne zahtevano količino. Po drugi strani pa PTS ni vezana na nobeno banko ali državo, prav tako ni podprta z ničemer. Novi kovanci so ustvarjeni zaradi računalnikov, vključenih v ta sistem, ki izvajajo kompleksne izračune vsako sekundo. Oglejmo si živ primer, ki bo jasnejši kaj je - Bitcoin in od kod prihaja. Recimo, da je prebivalec Hongkonga obiskal restavracijo, v kateri se je odločil plačati bitkoine. V času te operacije morate v register vnesti ustrezne podatke, ki obstajajo na vseh računalnikih, ki so vključeni v sistem. Da bi to dosegli, je treba transakciji priložiti digitalni podpis, ki služi kot vrsta zapečatenih pečatov. Toda preden oddate podpis, ga je treba izračunati, kar je precej zapletenonalogo. V času, ko obiskovalec ene od restavracij Ljudske republike Kitajske plačuje večerjo, nekje v Torontu obstaja računalnik, ki se ukvarja s kriptografskimi storitvami. Računalniški sistem samodejno najde nalogo in za to izračuna digitalni podpis. Za opravljeno delo lastnik naprave prejme majhno nagrado v obliki več sto sautees (sto milijonski del PTS).
Kanadčani, da bi dobili Satoshi, niso morali sedeti blizu monitorja in sami podpisati nekaj. Celoten proces je popolnoma avtomatiziran. Oseba je v ta namen namestila samo ustrezno opremo, prenesla in konfigurirala program ter nato priključila na omrežje. To se imenuje - rudarstvo, ki se prevaja kot "plijen".

Bitcoin za dolar

Kljub dejstvu, da se je Bitcoin pojavil leta 2009, je postal zanimiv za vlagatelje in navadne državljane šele v štirih letih. Povečana pozornost na novo valuto je povzročila stalno povečanje tečaja Bitcoin za dolar, in leto kasneje, MTC postal dražji za 10.000%. Po visokem porastu pa se je začel hitri padec zaradi propada največje spletne izmenjave, ki se je ukvarjala z uvajanjem bitkoinov. Sčasoma se je PTS ponovno začel dvigovati v ceni, vendar ne tako hitro kot v letu 2013. Za danes Bitcoin ponuja 2500 $ za eno. Večina skeptikov pa zahteva, da ne vlagajo v kriptologijo, kar pojasnjuje dejstvo, da je PTC le sladki mehurček, ki je nekoč dobil zagon, kot se je to zgodilo več kot enkrat v zgodovini. Toda kdo boposlušati vprašljive strokovnjake, ko je mogoče zaslužiti dober posel na nihanjih tečaja, ki se prodajajo na izmenjevalcih Bitcoin?!

Kako priti do PTS, ne da bi zapustili hišo

Ko je bil kripto-valutni sistem ustvarjen in uveden, je bil edini način, da dobimo Bitcoin, Bitcoin mainging, načelo, o katerem smo govorili na začetku članka. Pred nekaj leti je bil to dokaj preprost postopek, ki je bil obvladan z nizkimi močmi v domačih računalnikih, pri čemer je na dan odvzel več sto PTC. Toda večji interes je povzročil številčno rast operacij, ki so nastale v sistemu, kar močno oteži proces dodeljevanja digitalnega podpisa. Ljudje, ki vedo, kako zaslužiti Bitcoin na grafični kartici, z uporabo svoje računalniške moči, so začeli zbirati "kmetije". Da bi to naredili, zberejo poseben okvir, ki je nameščen:
 • matična plošča;
 • visokofrekvenčni procesor;
 • Več zmogljivih grafičnih kartic, na primer Radeon RX 470;
 • hladilni sistem;
 • zanesljivo napajanje.
 • Približni strošek vseh sestavnih delov je 2.300 $, dnevni dobiček s takšne kmetije pa je 20-30 $. Kot lahko vidite, se oprema izplačuje precej hitro, vendar je treba paziti na Bitcoin-napovedi, ker se lahko tečaj v vsakem trenutku spušča navzgor in navzdol.

  Izbira najboljše grafične kartice za domačo kmetijo

  Izkušeni rudarji, ki vedo, kako dobiti Bitcoin z video adapterjem, priporočajo, da novinci ne dopolnjujejo svojih "kmetij" s pogoni iz stare linije. Da bi vam proces urejanja zemljišč prinesel dobiček in ne "povlekel",potrebujete vrhunske grafične kartice. Zaradi jasnosti smo naredili posebno oceno z izbiro petih najbolj primernih video adapterjev za pristanek v letu 2017:


  GPU  Frekvenca grafične kartice (Mhz)  Vrsta spomina  Pomnilnik  Shader procesi

  )

  Pogostost pomnilnika (Mhz)  TPD (W)  TP (Nm)
  63)

  Radeon RX 470  926  GDDR5  4 -8 Gb (256 bitov)  2048  1650  120
  91

  14  Radeon RX 480  1120  GDDR5 (1 06)


  4-8 Gb (256 bit)  2304  2000

  )

  150  14  Geforce GTX 1060  1506 134)


  GDDR5  3-6 Gb (192 bit)  1152-1280  2002  120  16  8 Gb (256 bit)

  1506
  )

  1920  2002  150  16  Radeon Fury X  1050  NFM  4 Gb (4096 bit)


  209) 4096  500  275  28

  ) Kateri programi so potrebni za pristanek

  Vemo, kaj je Bitcoin - digitalna valuta in tudi, kakšna oprema je potrebna za njegovo pridobivanje. Vendar pa ni dovolj sestaviti "kmetijo" in jo povezati z internetom. Potrebno je prenesti in namestiti program Bitcoin Property Client, ki nam bo omogočil priložnostizberite blazinico (pool) za vklop računalnika. Najbolj priljubljene napredne postavitve so:
 • CGMiner. To je konzolni odjemalec, zasnovan za proizvodnjo PTS in zasnovan za napredne uporabnike. Za uporabo te programske opreme potrebujete visokofrekvenčni procesor, zmogljivo grafično kartico, kot tudi znanje MS Dos (sposoben pravilno pisati ukaze in razumeti njihov pomen).
 • DiabloMiner. Zelo priljubljena stranka za konzole, ki ponuja najboljše krogle za ekstrakcijo bitkoinov. Za delo z njo boste potrebovali močno "železo" in znanje MS Dos. Glavna prednost programa je, da ga podpirajo skoraj vsi operacijski sistemi.
 • Ufasoft Miner. Ta konzolni odjemalec je idealen za začetnike Bitcoin-Minging, ki so se pravkar začeli seznanjati z MS Dos. Bolj razumljiv vmesnik omogoča manj zapleteno nastavitev programa.
 • Z namestitvijo enega od teh programov morate le prilagoditi nastavitve, izbrati najprimernejši bazen in začeti postopek pristanka. Da bi se pridružili bazenu, je pogosto dovolj, da imate registriran račun in potrebno programsko opremo. Nato vnesite naslov vaše bitcoin-torbice in vklopite postopek.

  Kaj je skupek

  Dnevni proces pridobivanja digitalne valute postane bolj zapleten, zaradi česar je pridobivanje PTS neuporabno. Da bi nekoliko pospešili delo "kmetije", je večina maimerja organizirana v skupine, ki se imenujejo bazeni. Tako prejete informacije iz omrežja obdelujejo tudi več kot en računalnik ali "kmetija"samo ducat ali sto. Po ustvarjanju vsakega digitalnega podpisa se plačilo enakomerno razdeli med vse udeležence v bazenu.
  Spoznajmo največje, najbolj zanesljive in priljubljene bazene, ki nudijo najboljše pogoje za pristanek:
 • F2 Pool. Eden od najstarejših nabojev, ki so začeli delovati leta 2013. Izkazalo se je, da je storitev najboljša v smislu varnosti, zanesljivosti in solventnosti. On je tudi edini, ki ponuja sistem PPS za transakcije. Strežnik se nahaja na Kitajskem in ima 20% celotnega hashight.
 • AntPool. Najbližji konkurent je F2Pool, katerega moč se meri pri 18% hašiša. Strežnik se nahaja tudi na Kitajskem. Sklep se izvede precej hitro in brez provizij. Glavni plus - prisotnost vmesnika ruskega jezika.
 • BTC Kitajska. Precej soliden bazen, kljub ohranjanju velik odstotek hashreets (približno 12%), vmesnik je kitajsko različico in "sir" angleški jezik, ki ustvarja veliko težav pri delu na mestu. Strežnik se nahaja na Kitajskem.
 • BW Pool. Kot top tri, je ta bazen kitajski. Nadzoruje devet odstotkov moči omrežja. Zaslužen bitkoin lahko enostavno razpakiramo s sistemom PPLNS. Transakcijska provizija se ne zaračuna.
 • Bitfury. To je edini predstavnik Evrope, ki je vstopil v prvih pet najboljših krogel. Podjetje, ki ima v lasti bazen, ima svoje predstavništva v Gruziji in na Islandiji, glavna dejavnost pa je realizacija računalniške opreme. Bitfury ima 15% Bitcoin omrežja. Opozoriti je treba na dejstvo, da je dostop doNemogoče je dobiti ta bazen in samo "lastno" se ukvarja z rudarjenjem.
 • Zgornje krogle so pravi monopolisti in nadzorujejo več kot polovico moči omrežja. Če nimate časa ali denarja za kmetijo in jo lahko povežete z bazenom, lahko z drugimi metodami zaslužite bogalj.

  Izkop v oblaku

  To je precej običajen način pridobivanja Bitcoinov, glavne prednosti katerega so razpoložljivost in zmožnost samostojne izbire količine naložbe v računalniško moč. Če želite to narediti, vam ni treba kupiti drage opreme, ampak samo najem odstotek moči "industrijske kmetije". Prav tako vam ne bo treba plačevati velikih računov za električno energijo, nenehno spremljati učinkovitost komponent, prilagajati nastavitve programa za lastnost Bitcoin.
  Danes obstaja množica storitev, ki ponujajo podobno pridobitev PTS. Lastniki takšnih sredstev vlagajo ogromne zneske za nakup posebne opreme, ki je podobna nekakšni domači "kmetiji". Šteje se eno najboljših:
 • Eobot.
 • Telcominer.
 • Hashing 24.
 • Treba je omeniti dejstvo, da lahko večina virov dobi lep bonus, na primer določeno zmogljivost za registracijo ali nekaj dolarjev, ki jih lahko porabite za najemnino. Veliko ljudi, ki nimajo sredstev za zbirko »kmetije«, a vedo, kaj je Bitcoin, se te bonuse uporabljajo kot nekakšen zagon. Izkazalo se je, da ni potrebno vlagati osebnih prihrankov za pridobivanje MTS. Poglejmo še enosheme, kako priti do cenjene "freebie".

  VTS-žerjavi

  Da bi se vaš bitcoin-denarnica dopolnila s satushami - poleg vlaganja veliko denarja, ker so sredstva, ki jih distribuirajo popolnoma brezplačno. Takšne storitve se imenujejo bitokin-žerjavi. Pripravljeni so deliti z vami del svojega dobička, vendar morate za to sprejeti določene ukrepe, na primer gledati video oglas ali vnesti captcha. Ampak, da bi bil vaš zaslužek znaten, se boste morali takoj registrirati na več mestih, kjer lahko praviloma enkrat na uro opravljate takšno nalogo. Tri najbolj donosne "žerjavi":
 • Freebitco. v Najbolj priljubljen vir, ki vam omogoča, da ne samo, da poberem satoshi vsako uro, temveč tudi dobite bonus v obliki loterijskih vstopnic, ki sodelujejo v domačem tedniku Cripp draw.
 • Moonbitco. v Ta stran je zanimiva s tem, da ponuja priložnost za avtomatizacijo procesa zbiranja sitosti in ima tudi program napotitev z dobrimi pogoji. Lahko prejmete pasivni dohodek in se ne motite od glavnega dela.
 • Claimbtc. Precej privlačna storitev, ki vam omogoča, da vzamete satoshi enkrat v dvajsetih minutah.
 • Kako namestiti WTS torbico

  Trenutno obstaja več vrst denarnic za shranjevanje valut. Najbolj zanesljiv način pa je, da v računalnik namestite posebno stranko. Popolna različica take programske opreme potrebuje veliko pomnilnika, saj vsebuje vse informacije, povezane z bitcoini (transakcije itd.). Najbolj primeren kraj zaNamestitev bo vaš osebni računalnik, ne pa tudi prenosnega računalnika, ki ga vedno nosite s seboj. Če izgubite mobilno napravo, boste izgubili dostop do svojega denarja. Izbira iz velikega seznama programov strank, prednost je podeljena na izvirni denarnico Bitcoin.core.

  Kako priti do Bitcoin

  Vedeti, kako je mogoče zaslužiti ali zaslužiti kriptografsko valuto, vsi zahtevajo logično vprašanje: Kako pretvoriti gotovino v denarni denarni denar? V ta namen so Bitcoin izmenjevalci odlični. Obstaja veliko število mest, ki zagotavljajo platformo za to vrsto storitev. Z odhodom na vir, ki se ukvarja z izmenjavo, boste videli velik seznam ljudi, ki želijo kupiti digitalno valuto. Vsak kupec razstavlja svoje pogoje transakcije in tečaj, na katerem je pripravljen unovčiti svoj bitcoin. Ampak ne mudi, da del z "virtualno zlato". Priporočamo, da si ogledate Bitcoin-napoved, ker bo morda vrednost PTS-ja v prihodnosti poletela navzgor. Ponujamo vam, da se seznanite z najbolj priljubljenimi izmenjevalci:
 • EasyBit. Po mnenju absolutne večine je to najbolj zanesljiva storitev izmenjave Bitcoinov. Transakcijski čas ne presega četrt ure, denar pa lahko pošljete na katerokoli bančno kartico ali internetno torbico. Provizija se giblje od 3-4%. Glavna prednost te platforme je preglednost. Ne skrivate niti velikosti provizije niti dejanskega poteka PTS v eni ali drugi valuti.
 • CoinCard. org Za razliko od prejšnjega izmenjevalca je realna stopnja Bitcoin na tej storitvi nenehno podcenjena za 3%. To je storjeno posebej, da se to zagotoviustvariti iluzijo minimalne provizije, ki naj bi bila le 1%. Po transakciji se bo z vašega računa dejansko zaračunal le en odstotek, vendar bo razlika dodana realni stopnji in prejeli boste vse iste 4%. Glavna prednost - ta stran lahko vedno spremeni poljubno število PTS, težave, povezane s pomanjkanjem denarja, se to ne zgodi.
 • Kot vidimo - je izmenjava Bitcoin-a za pravi denar precej preprosta.

  Sorodne publikacije