Pregled avtomobila Honda Elysion

Avtomobil Honda Elysion je razvil japonski proizvajalec z istim imenom za namen lastne odobritve na trgu minibusov. Novost je bila prvič predstavljena na Tokijskem avtomobilskem sejmu leta 2003. Treba je opozoriti, da so podobni modeli svojih glavnih konkurentov Nissan in Toyota videli nekaj let prej.

Prve napake

Serijska proizvodnja avtomobila se je začela maja 2004. Razvijalci so postavili zelo veliko upanja za model in navedli neverjeten potencial Honda Elysion. Pregledi strokovnjakov in prvih kupcev avtomobilov so pokazali, da uspeh katerega koli avtomobila ni v veliki meri odvisen od želja in ambicij proizvajalca.


Prvih nekaj let število prodaj novih izdelkov ni doseglo pričakovanih količin, v nasprotju z njegovimi glavnimi konkurenti. V zvezi s tem se je vodstvo podjetja odločilo za nujno obnovitev avtomobila. V skladu z njihovim načrtom je bilo treba izboljšati vsako značilnost Honda Elysiona. Tako se je leta 2006 na svetlobi pojavila nova različica kombija.

Zunanjost in notranjost

Posodobljena različica avtomobila naj bi poudarjala sedanjost lastnika in namigovala na pripadnost avtomobila visokemu razredu. Na splošno je model postal trdnejši. Japonski inženirji so novost opremili z elegantno rešetko hladilnika, prekrito s kromom. Žarometi Honda Elysion v primerjavi s prejšnjo spremembo so bili rahlo dvignjeni.


Notranji naslanjači so razporejeni po shemi 2-3-3. KakoDrsna in zadnja vrata so razvijalci opremljeni z avtomatskimi napravami. Pri notranji obdelavi so se široko uporabljali ti vložki pod drevesom. Tako je notranjost izgledala dražje. Sprednja konzola ima zaslon s tekočimi kristali, ki je zelo ergonomsko opremljen.

Motorji

Pod pokrovom Honda Elysion je mogoče namestiti štirivaljni motor z zmogljivostjo 24 litrov ali tri-litrski "šest" v obliki črke V. Prva izvedba agregata je opremljena s sistemom samodejnega prilagajanja vrednosti odpiranja ventilov in faz distribucije plina. Zaradi tega je moč visoke hitrosti bolj učinkovita, medtem ko je največji navor dosežen v nizkem območju. V avtomobilih z drugo različico motorja zagotavlja avtomatsko kontrolo števila delovnih valjev. Z drugimi besedami, odvisno od načina vožnje lahko stroj samostojno vklopi ali izklopi zadnje tri cilindre, kar lahko znatno zmanjša porabo goriva. Oba motorja delujeta v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom.

Najnovejša različica

Želja podjetja, da preseže svoje konkurente, je jasno razvidna iz najbolj "napolnjene" modifikacije Honda Elysion, ki se imenuje Prestige in velja za polnopravnega predstavnika družine VIP.
Stroj je najmočnejši od vseh motorjev, ki so na voljo v arzenalu tega proizvajalca. To je šestvaljni v obliki črke V z zmogljivostjo 35 litrov. Motor je izdelan z aplikacijonaprednih tehnologij v avtomobilski industriji tistega časa. Moč tega motorja doseže oznako 300 konjskih moči. V primerjavi s standardnimi modifikacijami je enota kombija nekoliko večja. Tako so razvijalci naredili videz stroja še bolj reprezentativen. Kar zadeva notranjost, se njegova zasnova, razen nekaterih majhnih podrobnosti, ni spremenila.

Sorodne publikacije