Honda CBR1100XX - neverjetna moč in dinamično oblikovanje

To je res legendarni motor, ki je eno izmed treh najhitrejših in najmočnejših koles na planetu. Spoznajte neprimerljivo Black Draw - Honda CBR1100XX! Od leta 1996 je bilo motorno kolo izdelano skoraj nespremenjeno do leta 2007. Šele leta 1999 so se razvijalci odločili za zamenjavo uplinjača na injektorju in malo kasneje posodobili armaturno ploščo. V bistvu gre za klasičnega športnega turista, za katerega je značilno višje pristajanje, prisotnost osrednjega stopala in mehkejše vzmetenje, ki določa njegovo pripadnost športnemu razredu.

Na kratko o tipičnih vprašanjih

Srečni lastniki Honda CBR1100XX so večkrat slišali v polnilnicah in na parkiriščih precej značilna vprašanja iz kategorije: "Kakšna je največja hitrost?", "Kolikšna je poraba goriva?", Itd. jim takoj predstavi to močno in agresivno športno zgodbo, ki je že dolgo sanje ekstremnih voženj.

Motorno kolo Honda CBR1100XX razvija moč 164 kW. Nekje v Nemčiji so bili dostavljeni modeli, katerih motor je vseboval 152 "konjev". To je več kot dovolj za prehitevanje kolesa do 100 km /h v samo 3 sekundah. Enota lahko razvije hitrost do 300 km /h. Pravijo, da je lahko več, ampak na osebnih izkušnjah, da bi se prepričali, da se še nihče ne upa narediti - vendar to ni otroška hitrost, zato preverite statistiko boljše profesionalne kolesarje na hitrih progah.

Polnjenje in lastnosti Honda CBR1100XX

Kolo je opremljeno s šeststopenjskim številom vrtljajev.menjalnik. Prva je precej kratka - samo 135 km /h. Za referenco: v sodobnih analogih je skoraj 180 km /h. Teža motornega kolesa je približno 200 kg. "Krizhetka" porabi ne toliko goriva - pri lagodni vožnji na drugem prenosu (140-170 km /h), Honda CBR1100XX Super Blackbird "poje" le 7-8 litrov. Vredno je reči nekaj besed o čevljih. Življenjska doba gume je kratka. Največ 15.000 km, če je turistična. Veliko je odvisno od načina vožnje in pogojev uporabe motornega kolesa. V primeru, da je športna pnevmatika, kilometrina 5000 km je meja, po kateri lahko vidite niti. Komplet gume stane veliko - okoli 350 evrov. Po 30000 km je priporočljivo zamenjati zvezdo in verigo, to pa je plus 200 evrov. Antifriz, motorno olje, zavorna tekočina, filtri, blazinice - vse to mora biti visoke kakovosti in priporočljivo le s strani proizvajalca. To ni poceni, vendar bo strošek stane dvakrat toliko.

Tuning tuning

V bistvu je Honda CBR1100XX Blackbird sama po sebi dobra. Vendar pa ljudski obrtniki ne zanemarjajo sposobnosti, da videz postane bolj agresiven in močnejši. Med najpogostejšimi so naslednje izboljšave:
 • Zamenjava vetrobranskega stekla z višjim elementom. To je zelo kompetentna tuning, ki vam omogoča, da najbolj udobno potovanje z visoko hitrostjo.
 • Namestitev usnjene prevleke na motorno kolo - izgleda zelo elegantno in spektakularno.
 • Zamenjava cevovoda za prezračevanje.
 • Kolo je idealno za tiste, ki ljubijo hitrost in popolno svobodo, ki je čim boljša.počuti se na avtocesti. Motor se samozavestno obnaša na lahki cesti in se takoj odzove na najmanjše gibanje pilota. Po nakupu motornega kolesa morate takoj poskrbeti za nakup kakovostne opreme.

  Skupne težave

  Resne "rane" v motornem kolesu, na srečo, ne. Izkušeni lastniki priporočajo vsakih 10.000 kilometrov, da preverijo napetost verige, saj je Honda CBR1100XX opremljena s serijskimi motorji z verižnim pogonom. Vožnja s pretepanjem v konvulzijah verige se ne bo končala z nič dobro: minimalna je zamenjava verige in zvezdice, največja pa prevzem celotnega motorja.
  Stara motorna kolesa z visoko kilometrino lahko "uživajo" v težavah z ležaji - šele začenjajo trobiti. Preprosto diagnosticiranje problema - dovolj je, da stisnemo sklopko na delujočem motorju. Zvok mora biti izgubljen. Seveda ni nobenih resnih razlogov za zaskrbljenost. Toda sam problem ne bo odpravljen, in dlje ko bo prezrto, več težav se bo pojavilo.

  Zakaj je to motorno kolo potrebno?

  Honda CBR1100XX je neke vrste klasični športni žanr. To je način življenja in način vedenja. Ni treba posebej poudarjati, koliko navdušenih krikov so srečni gospodje te legendarne zgodbe slišali?

  Motorno kolo je zasnovano za velike razdalje. Robustna konstrukcija lahko zlahka prenese stranske in zadnje lupine, ki so nameščene neposredno na telo kolesa. Ergonomija, odlična zaščita pred nasprotnim vetrom (seveda, po uglaševanju), kot tudi ekonomična poraba goriva in močan motor- vse to v celoti vam omogoča, da iz vsakega potovanja dobite neverjetno zadovoljstvo. Tudi to bi bilo potovanje v vasi k moji babici. Mimogrede, o pticah. Honda CBR1100XX res ne ljubi svetlobe off road, da ne omenjamo resnih poti za enduro. Pristanek in vzmetenje se ne nahajata za vožnjo po breznih in lomljenem asfaltu. V mestu motornega kolesa bo tudi neprijetno: dokaj resne dimenzije, trdna teža in majhen kot rotacije v nekaterih situacijah lahko pripelje do nevarnih situacij.

  Kje kupiti?

  Na ozemlju Ruske federacije "tatovi" ponavadi "letijo" z Japonske. Seveda obstajajo zelo redki primeri iz Združenih držav in Evrope. Pogosto so to ti "sivi" modeli, lahko pa najdete tudi to "črno žico", ki jo služijo uradni ruski trgovci. V vsakem primeru je iskanje dobrega modela preprosto - dovolj je postaviti cilj. Stroški motornega kolesa so odvisni od leta izdaje, tehničnega stanja in lastnosti. Na primer, Honda CBR1100XX 1999-2000 bo stala približno 250.000 rubljev. Malo dražji je kolo 2006-2007 - približno 450 tisoč rubljev.

  Sorodne publikacije