Tiskalnik Ricoh SP 100: Na voljo je laserski tisk

Tiskalnik Ricoh SP 100, skupaj z analognimi perifernimi napravami, zagotavlja povečano mesečno omejitev tiskanja in največje znižanje stroškov. To je kombinacija teh dveh dejavnikov, ki vam omogoča, da ustrezno tekmujete s tem malo znanim proizvajalcem perifernih tehnologij na trgu z bolj znanimi blagovnimi znamkami. V tem primeru, kakovost izdelkov v tem primeru ni slabše, in včasih celo bolje.

Nišo za laserski tiskalnik. Dopolnitev

Tiskalnik Ricoh SP 100 spada med najbolj cenovne segmente trga tiskarskih naprav, ki so v večini primerov poudarjene. Ta rešitev za tiskanje je najbolj optimalno uporabljena za izdelavo majhnih izhodnih dokumentacijskih sistemov. Lahko je na primer majhna pisarna ali hiša. Proizvajalec je v paket vključil naslednje:


 • Tiskalnik, ki temelji na tehnologiji laserskega tiskanja.
 • Vozite z vso potrebno programsko opremo.
 • Napajalni kabel.
 • Kupon za jamstvo.
 • Vmesni kabel.
 • Navodila za uporabo.
 • Kartušni monokromatski zaganjalnik.
 • Hitrost delovanja. Zahteve glede papirja

  Tiskalnik Ricoh SP 100 se ponaša z značilno zmogljivostjo proti analogom in potrebuje le 10 sekund, da se ogreje. Potem morate počakati še 13 sekund, da zaprete prvo stran. Potem lahko tak laserski tiskalnik prikaže do 13 strani v minuti. Gostota nosilca mora biti v območju od 60 g /m2 do 105 g /m2. Osnovna oblikav tem primeru je A4. Podpira tudi večino standardnih medijev, ki je manjši od prej omenjenega A4.


  Kartuša. Vir pečata

  Ricoh 407166 je edini model vložka za takšen periferni izdelek. Njegova omejitev je 1200 strani. Brezhibno tiskanje na mesec za ta tiskalnik določijo razvijalci na 10.000 straneh. Zato je treba kartušo ponovno napolniti 8-9 krat. Ponovno, kartuša je zasnovana za enkratno uporabo. Ko je vir ustvarjen, je blokiran. Edina možnost za ponovno uporabo je vgradnja posebnega čipa. Toda firmware za takšno periferno napravo je zelo problematičen.

  Hrup. Raven porabe energije

  Tiskalnik Ricoh SP 100 je precej energetsko učinkovit in v načinu delovanja porabi največ 220 vatov. Preprosto povedano, ta vrednost ne presega 55 vatov. Najvišja raven proizvajalca je nastavljena na 40 dB. Večina konkurenčnih rešitev porabi približno 300–500 W na delovnem mestu. Posledično je ta japonski proizvajalec res dobil energijsko učinkovit izdelek, ki ga je mogoče pripisati gotovosti nedvomnih prednosti in koristi. Vsaj lastniki so skoraj to.

  Programska oprema

  Proizvajalec gonilnikov se je danes razvil samo za dve vodilni programski platformi. Eden od njih je MacOS. Drugi pa je "Windows". V tržnem segmentu tehnologije tiskanja, ki je usmerjen na obravnavani izdelek, imajo ti operacijski sistemi prevladujoč položaj in ta seznamdovolj je.

  Priročnik za hitro pripravo

  Od konfiguracijske točke do dokaj preproste periferne naprave obstaja tiskalnik Ricoh SP 100. Navodila v tem primeru vključujejo naslednje korake:
 • Imamo čim bližje tiskalniku do računalnika, iz katerega lahko nadaljujemo upravljanje.
 • Izvajamo vse potrebne povezave. Napajalni kabel napaja vozlišče za tiskanje, vmesnik pa podatke iz računalniškega sistema.
 • Namestite kartušo.
 • Namestimo potrebne spremembe gonilnikov.
 • Na koncu ne pozabite natisniti preskusne strani.
 • Pregledi. Stroški

  Obstajajo določene pomanjkljivosti obravnavane periferne rešitve. Eden od njih je popravilo tiskalnika Ricoh SP 100. Zelo težko je najti servisni center, ki izvaja popravila takšne periferne opreme, ki jo redko najdemo. Drugi minus je le eden od možnih načinov preklapljanja USB. Ampak za nekaj bolj natančno v proračun segment opreme za tiskanje ni treba izračunati. Pros lastniki vključujejo dejstvo, da je to japonska tehnologija z visoko zanesljivostjo. Ima sprejemljivo zmogljivost, nizko porabo energije in demokratično vrednost 5000-6000 rubljev. Rezultat je res odlična rešitev ekonomskega razreda.

  Povzetek

  Naj bo nekaj slabosti, vendar niso tako pomembne. Niso ključnega pomena za rešitve v ekonomskem razredu, ki jih japonski proizvajalec pripisuje tiskalniku Ricoh SP 100. To je super za domačo uporabo ali izvajanje sistema tiskanja v majhni pisarni.Lahko se uporablja tudi v drugih primerih kot dodatek tiskalnemu podsistemu. Samo v tem primeru bi bilo treba sestavo sistema dela dopolniti z drugimi napravami za tiskanje, kopiranje in skeniranje. V bistvu ni pomanjkljivosti v tem laserskem tiskalniku. Tudi tisti, ki se v pregledih osredotočajo na povratne informacije, niso tako pomembni. Zlasti v okviru proračunske odločitve.

  Sorodne publikacije