WIndows Napaka: Koda 28. Kako odpraviti težavo?

Domneva se, da ima Windows lastno edinstveno bazo gonilnikov, ki se lahko (z vidika njihovih razvijalcev) uporablja za vse znane naprave. Žal to ni tako. Za posebne pogone morda ne bo spremljala sistemske nastavitve ali imenik na uradnem Microsoftovem spletnem mestu. In tudi ko poskušate posodobiti napako s kodo 28 se pojavi.Kako popraviti ta problem, potem je predlagano, da ga preuči v celoti, ob vseh možnih metodah.

Katera naprava ima kodo napake 28?

Na moje veliko obžalovanje, ne morem takoj reči, kaj natančno naprava, nameščena v računalniškem sistemu, ni uspela. Dejstvo je, da se koda 28 lahko ujema z vsem. V samem sporočilu to morda ni izrecno označeno, ker ima naprava status neznane naprave, vendar lahko običajno določite, kaj je komponenta.


To vključuje ne le naprave "likanje", temveč tudi virtualne, ki jih sistem lahko zahteva za dostop ob zagonu programa (na primer, gonilniki za programsko opremo za snemanje zvoka ASIO4ALL ali glasbeni sintetizator). Vendar pa to ni tako težko, kot se zdi na prvi pogled, da ugotovite, kaj je naprava in kaj vozniki namestiti za to.

Koda 28: zavrnjen dostop. Kaj storiti na prvem mestu?

Najenostavnejša rešitev, ko se takšna situacija do določenega trenutka ne upošteva, bo uporabila standardno orodje za obnovitev sistema. Teče ročno prek ustreznega odseka "Nadzorne plošče"ali z večkratnimi prisilnimi ponovnimi zagoni z uporabo gumba za napajanje.


Po drugi strani pa, če gre za določeno napravo, lahko sistem izda kodo napake 28 samo zato, ker je nekaj narobe z nameščenim gonilnikom (nastavljeno je bilo nepravilno ali je "letelo"). V tem primeru morate poklicati upravitelja naprav (devmgmt.msc v ukazni vrstici za zagon) in začeti preverjati, ali so naprave navedene v rumenem trikotniku.
Za vsakega od njih uporabite meni PCM z možnostjo vrstice za posodobitev gonilnika. Uporabite lahko tudi razdelek z lastnostmi in zavihek gonilnika, na katerem pritisnete gumb. Če po ponovnem zagonu sistema ni vidnega učinka, je treba napravo popolnoma odstraniti iz sistema in ponovno zagnati. Morda bo Windows sam namestil nove gonilnike. Še posebej, da se zanesejo na to ni vredno, saj še ni natančno znano, kaj ta naprava je (v Device Manager je mogoče prikazati kot neznano).

Poišči gonilnike za identifikatorje

Torej, ko gre za kodo napake 28 za namestitev gonilnika naprave, se zdi nemogoče. Toda to se samo zdi. Vsaka naprava (vsaj "železo") ima edinstven identifikator, s katerim lahko določimo, kaj je naprava.
V upravitelju naprav uporabite razdelek lastnosti v meniju PCM, kliknite zavihek podatkov in iz spustnega menija izberite ID opreme. Obstaja več vrstic, ki vsebujejo identifikatorje VEN (prodajalec - proizvajalec)in DEV (naprava). V največji možni meri so vse informacije podane z najdaljšo črto. Treba ga je kopirati, nato pa pojdite na specializirane vire na internetu, ki vam omogočajo, da poiščete in prenesete gonilnike z ID-jem.
Če imate prenosni računalnik, lahko greste neposredno na uradno spletno mesto podpore in tam vnesete vrstico identifikatorjev. Vendar pa v primeru nekaterih naprav, gonilnika ni mogoče najti, čeprav je uradno takšna naprava vključena v celoten sklop prenosnega računalnika. Na primer, pogosto lahko najdete težave z gonilniki čitalnika kartic O2Micro Integrated Controller. V tem primeru boste morali uporabiti iskanje najprimernejših gonilnikov na mestu izdelave bralnika kartic in namestiti, če ne tisti, ki je potreben, najprimernejši. Ne pozabite, da operacijskega sistema Windows sploh ni treba šteti tukaj.

Samodejne posodobitve

Toda tudi po takšni napaki se lahko ponovno prikaže koda napake 28. V tem primeru lahko uporabite samodejne posodobitve gonilnikov za celoten sistem (na primer Driver Booster).
Samo zaženite program, aktivirajte skeniranje in počakajte na rezultate iskanja. Aplikacija bo povedala, kateri gonilniki morajo posodobiti ali manjkajo. Potem morate dati svoje soglasje, da jih namestite, počakati do konca postopka nadgradnje in ponovno zagnati računalnik (najbolje je, da takoj označite polje poleg vrstice za takojšnji ponovni zagon).

Na koncu je treba še dodati, da ta težava dejansko ni poseben problem, saj je napaka te vrste.popolnoma odpravi. Če govorimo o najboljši rešitvi, je najbolje, da avtomatiziran program namestite takoj, saj celo iskanje ID-ja (kot je bilo rečeno za bralnike kartic) morda ne bo popolnoma skladno. Nato morate namestiti najbolj primerno. Ampak, kot kaže praksa, celo taka metoda daje svoje rezultate, in naprava začne delovati brez izjeme.

Sorodne publikacije